Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar

All about the trend - Colourful Escape

All about the trend: Colourful Escape

Waar een diep verlangen van buiten naar binnen halen ons bracht op de Natural Connection trend, is de tijd voor ‘Happy vibes’ gekomen. We omarmen de natuur nog steeds met alle liefde, maar deze staat niet meer in de spotlights. Waar wij nu écht behoefte aan hebben? Aan een dopamine twist. Hoe we dat voor elkaar krijgen? Met een kleurexplosie!

Tijd voor een dosis positiviteit

Diverse delen van de wereld verkeren in zwaar weer. Je hoeft de tv maar aan te zetten en je pikt trieste beelden op van natuurrampen, onvrede tussen landen, armoede en nog veel meer wat ons verdriet geeft. Soms willen we dit eventjes vergeten en zijn we op zoek naar vrolijkheid en optimisme. Tijd voor een positieve boost. Tijd voor een Colourful Escape, waarin we ons omringen met een overdosis kleur, een eclectische mix van patronen en vormen en waarin we nostalgie voelen met meubels en accessoires die ons doen denken aan vervlogen tijden.

Een kleurrijk toevluchtsoord

De Colourful Escape trend staat voor het vertrouwde achter je laten. Het staat voor jezelf omringen met kleuren die een gevoel van positiviteit met zich meebrengen, waarmee je eventjes kunt ontsnappen aan de realiteit. Het motto: hoe gekker, hoe beter! Bij deze trend is maximalisme in kleur dé key, dus stap uit je comfortzone en durf jezelf te laten zien in je interieur.

Colourful Escape

Pop-up colours

Welke kleuren passen dan precies bij deze trend? Daar kunnen we kort over zijn: eigenlijk allemaal, zolang ze er maar lekker uitspringen. Echte pop-up colours dus! Hierbij moet je denken aan paars, groen, blauw, geel, roze en oranje en dan in felle tinten. Deze kleuren voeren de boventoon, soms los van elkaar, soms in combinatie voor een speelse colour blocking. Met deze trend kleuren we lekker buiten de lijntjes. Kortom: dare to go crazy! Vind je deze kleuren te heftig om royaal terug te laten komen in je interieur? Gebruik dan felle kleuraccenten in de vorm van accessoires, saus een deel van een wand in een van de eerdergenoemde tinten of kies voor een lichtere schakering uit de kleurenwaaier van het kleurenpalet. 

Geen muurbloempjes, maar geometrische vormen

Qua patronen is veel mogelijk, zo lang het maar een speels effect geeft. Kies voor een behang dat bestaat uit strepen, blokken of andere geometrische patronen. Voor retropatronen staat de deur ook wagenwijd open, want de seventies komen terug, maar dan wel in een nieuw jasje. Wil je all the way? Saus je wand of vloer in de vorm van een schaakbord voor een te gek wow-effect. De Colourful Escape trend is niet compleet zonder een coole mix van rechte en ronde vormen. Heb je veel rechthoekige meubels? Maak het dan af met een rond vloerkleed, ronde salontafels en ronde accessoires voor een perfecte weerspiegeling van deze heerlijke trend.

Colourful Escape

Awesome accessoires

De Colourful Escape trend pas je echt goed toe in huis met accessoires waar je naar moet blijven kijken. Hang hoepels aan het plafond of tegen de wand en/of hang een discobal op voor de seventies vibe (zet dan ook gelijk de Bee Gees op, want ‘You should be dancing!’). Awesome accessoires, dat is waar het bij deze trend om draait. Accessoires waar je om moet lachen, om even te ‘escapen’ uit de soms zo serieuze realiteit

Happy vibes!