Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar

Salontafel shoppen

Een salontafel is een meubel dat meestal in de living wordt geplaatst en bedoeld is om bereikbare oppervlakte te bieden voor het plaatsen van items zoals drankjes, boeken, afstandsbedieningen en decoratie. Salontafels zijn vaak lager dan eettafels en worden meestal geplaatst voor of naast banken, fauteuils of andere zitmeubelen, waardoor ze dienen als handige plek om spullen neer te zetten terwijl je heerlijk aan het relaxen bent! Geen woonkamer kan zonder! 

Welke salontafels zijn er?

Minimalistisch en modern: Strakke lijnen, eenvoudige vormen en neutrale tinten zijn kenmerkend voor minimalistische en moderne salontafels. Materialen zoals glas, metaal en witte of zwarte lak zijn vaak te vinden in deze stijl.

Industrieel: Industriële salontafels hebben vaak ruwe, onbewerkte materialen zoals metaal en hout. Ze hebben een robuuste uitstraling met details zoals zichtbare lasnaden, wieltjes en doorleefd hout.

Scandinavisch: Deze stijl staat bekend om zijn lichte kleuren, natuurlijke materialen en eenvoudige ontwerpen. Licht hout is vaak het belangrijkste materiaal en de tafels hebben meestal slanke poten en organische vormen.

Bohemian: Bohemian salontafels zijn eclectisch en artistiek. Ze kunnen gemaakt zijn van een mix van materialen zoals hout, rotan of vlechtwerk en zijn versierd met colourful patronen of exotische details.

Vintage: Geïnspireerd op de vorige eeuw, hebben deze salontafels vaak schuine poten, organische vormen en retro kleurenpaletten. Hout en slanke metalen zijn veelgebruikte materialen in deze stijl. Vintage vibes! 

Glamour: Glamoureuze salontafels zijn vaak gemaakt van/met luxe materialen zoals marmer, spiegels en metallic accenten. Ze kunnen spannende ontwerpen hebben en dienen als echte eyecatchers in de woonkamer. De trend ‘Hollywood Regency’ is een perfect voorbeeld van een dergelijke stijl.

Natuurlijk en rustiek: Natuurlijke en rustieke salontafels benadrukken ruwe, onbewerkte materialen en een authentieke uitstraling. Dit kan variëren van houten boomstammen tot gerecycled hout met karakter.

Bij Trendhopper bieden we je al deze stijlen, zodat er altijd een geschikte salontafel voor je bij zit! Start shopping now!