Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar

Wat is een dressoir?

Een dressoir is een meubelstuk dat vaak wordt gebruikt voor opbergruimte en decoratie in woonruimtes zoals de woonkamer, eetkamer of hal. Het is een vrij laag, langwerpig meubel met lades en/of deuren om verschillende items in op te bergen.

Typisch gezien bevinden zich de lades en kastdeuren aan de voorkant van het dressoir, terwijl het bovenste gedeelte plat is en ruimte biedt voor het plaatsen van decoratieve objecten zoals vazen, fotolijstjes, kaarsen of gave ornamenten. Sommige dressoirs hebben ook planken in plaats van kastdeuren, waardoor ze open opslagruimte bieden.

Dressoir met verschillende stijlen

Dressoirs zijn er in verschillende stijlen, variƫrend van modern en eigentijds tot klassiek en landelijk. Ze worden vaak gemaakt van hout, maar kunnen ook materialen zoals metaal, glas of kunststof bevatten, afhankelijk van het ontwerp en de woonwensen.

Vanwege hun veelzijdigheid en functionaliteit zijn dressoirs populair in het interieur, omdat ze niet alleen opbergruimte bieden, maar ook dienen als een decoratief element dat de stijl en inrichting van de ruimte aanvult. Get yours now!