Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar

Trend: Natural Connection

All about the trend: Natural Connection

Dé trend die we maar al te graag met je delen. Hoe is deze trend ontstaan, welke kleuren en materialen passen hierbij en hoe pas je deze trend toe in huis? Onze styliste vertelt je hier alles over. Let’s find out and let nature in!

De natuur ademen

De afgelopen jaren zijn we de natuur steeds meer gaan waarderen. Zo zaten we soms maandenlang thuis door Covid en bleef er in veel gevallen sadly weinig over van het sociale leven. Veel te lang konden we geen etentjes, avondjes naar de bioscoop en andere feestelijke events plannen. Wat we wel deden? We gingen onder andere wandelen in het bos, op de hei of door de duinen & lieten ons massaal verwonderen door al het moois dat onze natuur te bieden heeft. Dat de natuur nog steeds een grote rol speelt in ons dagelijks leven, dat is een feit en ook het begrip duurzaamheid kom je tegenwoordig veel vaker tegen. En that’s a good thing, want we hebben maar een aarde en daar mogen we best ietsje liever voor zijn. We voelen de verbinding met de natuur steeds meer, niet alleen buiten de deur, maar ook binnen in huis. De Natural Connection trend geeft dit precies goed weer: we halen buiten naar binnen en omarmen de natuur met alle liefde.

Kleuren van verbinding

Het kleurenpalet dat bij de Natural Connection trend hoort, bestaat uit aardse kleuren en andere uit de natuur gegrepen tinten. Denk hierbij aan het goudgele van de ondergaande zon, warme bruintinten zoals het donkerbruin van de aarde, zachte beigetinten die doen denken aan zand op een weidse heide en groentinten van de mooiste bomen en planten die onze lucht zuiveren. Om het geheel iets kleur en kracht bij te zetten, verrast deze trend met terra- en mauvetinten. Met deze tinten geef je je interieur een natural vibe en geniet je ook binnen van dit fijne sfeertje. Los zijn ze allemaal prachtig, in combinatie nóg mooier.

Stylingtip: Saus een wand in huis in een van de hiervoor genoemde kleuren (of meer wanden als je gek bent op kleur) voor een natuurlijk en groots effect. Wil je het royaal aanpakken? Neem dan je plafond(s) mee. Dit geeft een warm, gezellig en hoog effect! Houd je het liever ietsje subtieler? Creëer dan highlights met woonaccessoires in de hiervoor genoemde tinten of saus een wandpaneel in een van de Natural Connection tinten om toch dat kleurrijke accent te creëren. Dit paneel zet je zo weer weg of heb je zo een ander kleurtje gegeven als je toe bent aan iets nieuws.

Materialen, vormen en patronen

Kleuren zijn een belangrijk onderdeel van de Natural Connection trend en bepaalde materialen, vormen en patronen maken deze trend compleet. Qua materialen voeren hout, gerecyclede stoffen, aardewerk en marmer de boventoon. Jute, linnen en canvas geven de accenten waar deze trend om vraagt.

Stylingtip: Een sfeervolle mix van materialen creëert een speels karakter en geeft de Natural Connection trend perfect weer. Combineer er dus lekker op los! De vormenmix bestaat uit de here to stay organische vormen, letterlijke vormen uit de natuur zoals onze Cles bank waarvan de elementen doen denken aan keien & vormen die zowel sierlijk als functioneel zijn.

Stylingtip: Heb je op dit moment veel rechte lijnen in huis? Vervang dan een meubel (of meer) en wat accessoires voor exemplaren met ronde vormen om de Natural Connection trend toe te passen. Dit kan van een salontafel en een paar sierkussens tot aan een nieuwe bank. It’s up to you!

Patronen die je veel terug ziet komen bij deze trend zijn bloem- en bladpatronen, handgetekende en geschilderde prints, borduursels, een sierlijk lijnenspel en speelse patronen met onder andere cirkels. In deze te gekke DIY komen deze cirkels op verrassende wijze terug.

Stylingtip: De kunst van het toepassen van deze patronen is om ze groots uit te lichten of juist te gebruiken als opvallend accent. Versier bijvoorbeeld een muur met een behang met een patroon dat perfect past bij de Natural Connection trend of leg een aantal sierkussens met bloemen op je bank voor een sfeervolle touch. Ook verliefd geworden op deze trend? Geef jouw eigen huis dan een Natural Connection update en verbind de natuur met jouw interieur!