Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar

Binnenkijken bij Laura van @laus.house

Binnenkijken bij Laura van @laus.house

Voor dit magazine brachten we een bezoekje aan Laura, op Instagram bekend als @laus.house. Laura is gek op kleur en bij haar thuis is het dan ook een ware kleurexplosie! Wij namen een kijkje bij haar thuis en keken onze ogen uit.

Hi there! Wie ben je en wat doe je?

Ik ben Laura, ik ben 37, woon in Brabant en ik werk in de kinderopvang. Ik houd veel van reizen, katten en van interieur. Sinds we in dit huis wonen, vind ik het leuk om weer actiever bezig te zijn op Instagram om mijn interieur en inspiratie met mijn volgers te delen.

Je woont in een fantastisch ingerichte woning. Hoe zou je jouw woonstijl omschrijven?

Het is een beetje een mix. Het is niet precies één stijl, maar een combi van kleurrijk, vintage, goud en veel roze. Als ik iets leuks zie, dan koop ik het en geef ik het een plekje & dan ga ik niet eerst nadenken of het voldoet aan de laatste trends. Ik creëer eigenlijk gewoon mijn eigen stijl.

Waar deed/doe jij je inspiratie op voor het inrichten van je huis?

Veel op Instagram, maar ook op reis. Dat kan zitten in kleuren, vormen, geuren, echt in van alles. In Marokko bijvoorbeeld, vond ik die terratinten en de vormen echt super mooi. Ditzelfde geldt voor Mexico: die kleuren en prints, heerlijk! Ook laat ik me inspireren door interieur influencers, maar ook in de kringloop vind ik inspiratie. Heerlijk om oud en nieuw te combineren.

Je bent een reislustig type. Neem je vaak souvenirs vanuit het buitenland mee voor je interieur?

Ja, ik probeer altijd souvenirs mee te nemen, hoewel ik altijd op reis ga met een veel te volle backpack of koffer haha, dus het is altijd plaats maken! Ik heb bijvoorbeeld mooie schaaltjes meegenomen uit Marokko die ik nu regelmatig gebruik. Ook heb ik een nummerbord van Curaçao meegenomen, Matroesjka’s uit Oekraïne en een houten masker van Bali. Het is sowieso leuk als ik de items mooi kan stylen in huis.

Binnenkijken bij Laura van @laus.house

Waarom heb je voor bepaalde kleuren en materialen gekozen voor je huidige interieur?

Ik heb best veel velvet meubels, omdat ik dat ten eerste heel mooi vind vanwege de gladde, luxe uitstraling. Ten tweede is het heel handig met katten, ook een voordeel! Qua kleur komt roze veel terug, omdat ik dat gewoon een hele mooie kleur vind. Ik houd wel van een eclectische mix en ben gek op discoballen. De discobal boven de eettafel hebben we daar jaren geleden eens opgehangen voor een feestje en deze is daar blijven hangen. Een tof item dat door zonlicht zo’n mooie weerspiegeling geeft.

Jouw stijl doet ons denken aan de trend Colourful Escape, waarin kleuren een belangrijke rol spelen. Wat doet kleur met jou?

Kleuren zetten me aan. Kleuren geven sfeer, warmte en toch ook een fijn gevoel, waardoor je jezelf thuis voelt en misschien zelfs lekkerder in je vel zit. Kleuren maken me vrolijk en met kleuren kan ik soms echt even wegdrome

Binnenkijken bij Laura van @laus.house

In jouw interieur zien we veel vintage items terug, zoals je tv-meubel en de gouden open kast, wat ook weer helemaal past bij de Colourful Escape trend. Waar doe jij dit soort parels op?

Mijn zusje en ik gaan soms naar kringloopwinkels in België en Duitsland om vintage items te scoren. Maar ik koop ook via vintage webshops en als ik iets specifieks zoek, kijk ik op Marktplaats. Soms heb ik maanden of zelfs jarenlang een zoekopdracht staan op Marktplaats en dan in een keer komt er een parel voorbij. Ik houd van een mix van nieuwe en oude dingen, dat maakt het interessant.

Heb jij een item in huis dat veel voor je betekent en wat je altijd mee zou verhuizen?

Ja, bijvoorbeeld de klok die hier op de vensterbank staat, die van mijn opa En oma is geweest. Boven staat ook een heel groot Mariabeeld dat mijn oma vroeger uit Lourdes heeft meegenomen. Persoonlijke items zijn belangrijk voor mij en maken een huis ook eigen. Mijn moeder zegt ook altijd dat ik dat beeld nooit weg mag doen, omdat deze voor altijd in de familie moet blijven. Dit soort items zou ik dus altijd meenemen, want ze hebben voor mij echt een emotionele waarde.

Binnenkijken bij Laura van @laus.house

Jullie hebben een verbouwing op de planning staan, tof! Wat gaan jullie allemaal doen en hoe pakken jullie dit aan?

We doen bijna niets zelf, want we hebben allebei twee linkerhanden. We gaan wel zelf de vloer en de ondervloer slopen, maar het grote werk laten we aan de professionals over. Voor de verbouwing hebben we een aannemer ingeschakeld die ervoor zorgt dat alles goed verloopt. We gaan zo’n 4 meter uitbouwen, laten vloerverwarming leggen en daarop komt een mooie pvc vloer. Ook komt er een nieuwe keuken. We gaan voor een Japandi stijl keuken met een kleur twist, want het moet wel spannend blijven. In de uitbouw komt een mooie schuifpui in een brons-gouden kleur. Ook wordt er nog een mooie taatsdeur geplaatst en komen er veel nieuwe meubels. Qua stijl gaan we nu voor iets rustiger en meer eenheid. Maar nog wel met lekker veel kleur en leuke behangetjes. In augustus gaat het beginnen! Voor die tijd gaan we nog lekker op reis naar New York en naar de Champagnestreek in Frankrijk.

Heb jij de ultieme tip om van je huis een echt thuis te maken?

Ik denk dat je altijd bij jezelf moet blijven en moet gaan voor wat jij mooi vindt. Het is jouw thuis en jij moet je er op je gemak voelen. Maak je interieur persoonlijk, dus voeg dingen toe die iets voor je betekenen of doe iets leuks met fotolijstjes voor een persoonlijke touch. Blijf bij jezelf en kijk waar jíj blij van wordt.