Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar

Binnenkijken bij Shannen van @huisnummer19

Shannen woont samen met haar vriend en zoontje in Leerdam en als echte interieurliefhebber inspireert ze anderen met haar waanzinnig mooie interieur op Instagram onder de naam @huisnummer19. Voor dit magazine brachten wij haar een bezoekje om binnen te kijken in dit prachtig gerenoveerde huis met natuurlijke invloeden.

Hi there! Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Shannen, ik ben 25 jaar oud en woon in Leerdam. Ik ben hier zes jaar geleden naartoe verhuisd en inmiddels wonen we nu in ons tweede huis. Ik ben werkzaam als recruiter en qua hobby’s ben ik zeer actief op social media en veel bezig met mijn interieur. Ik houd ervan om veel in huis te veranderen en te stylen & deel dat graag met anderen op Instagram.

“Doe vooral wat je zelf mooi vindt en ga op je gevoel af.”

Je woont nu een jaar in een te gek huis dat jullie helemaal gerenoveerd hebben. Hoe hebben jullie dit aangepakt?
Waar velen beginnen met het maken van een moodboard, heb ik dit niet gedaan. Ik had een bepaald plaatje in mijn hoofd en zo zijn we begonnen. Natuurlijk zijn we wel langs keuken- en badkamerzaken gegaan en hebben we veel naast elkaar neergelegd, maar we hebben eigenlijk in een maand tijd alles besloten.

Qua renovatie hebben we voornamelijk veel zelf gedaan, zoals het sloopwerk en de opbouw. Het laten plaatsen van de badkamer en de keuken, het stuken en het laten leggen van de vloer hebben we laten doen. We hebben de stijl van ons oude huis meegenomen, dus dezelfde kleuren komen terug, alleen net iets chiquer. We houden beiden van zwart, maar ook van lichte kleuren zoals lichtgrijs en wit. Die zie je daarom ook nu veel in huis terug.

Waar deed jij je inspiratie op voor het renoveren van jullie huis?
Vooral veel online. Ik post zelf heel veel op Instagram, maar doe er ook zelf veel inspiratie op door interieur van anderen te bekijken. Maar natuurlijk haalde ik ook inspiratie uit het bezoeken van woonwinkels. We hadden bijvoorbeeld wel een idee wat voor een bank we wilden, maar het perfecte plaatje weet je nog niet, totdat je het ziet in de winkel. 

Binnenkijken bij Shannen

Als interieurlover is het waanzinnig om plannen te maken voor de inrichting van jullie huis. Waarom heb je voor bepaalde kleuren en materialen gekozen?
Wij houden beiden heel erg van staal en dit zag je ook veel terug in ons oude huis. Dit materiaal wilden we in dit nieuwe huis ook weer terug laten komen, maar staal kan heel koel ogen en in combinatie met de gekozen lichtgrijze vloer was dat ook wel een beetje zo. Dus toen we hier wat langer woonden, koos ik ervoor om iets meer hout toe te passen door middel van de welbekende latjes, de lijst van het schilderij en bijvoorbeeld in de vorm van accessoires. Onze houten eettafel hadden we al. Daarnaast heb ik onder andere gekozen voor een stoffen bank in plaats van een leren bank, voor een wollen kleed en een fluwelen stoel om nog meer zachtheid en dat chique gevoel te creëren. Op die manier heb ik het hele industriële een beetje geprobeerd terug te dringen.

Je hebt gekozen voor een bank van Trendhopper, bank Vik. We like! Waarom koos je voor deze bank?
Voornamelijk door de strakke lijnen en het stiksel aan de zijkant dat zorgt voor een speels effect. In combinatie met de zwarte pootjes vonden wij dit gewoon een hele strakke, maar toch sfeervolle bank. We wilden zelf geen losse kussens en toen kwamen we uit op dit model. In het oude huis hadden we een antracietkleurige bank en nu wilden we juist een lichter exemplaar, omdat de bank hier prominent in de ruimte zou komen te staan. Als je dan een donkere bank hebt in combinatie met een donkere kast en schouw, wordt het geheel misschien net iets te donker. Wij zijn echt heel blij met deze keuze!

Bank Vik

Hoe zou jij jouw woonstijl omschrijven?
Industrieel chic denk ik, omdat ik toch wel de elementen heb van een industrieel huis door het gebruik van staal en hout, de lichtgrijze tinten en de kleuren zwart en groen. In combinatie met de planten doet het ook denken aan een industrieel urban jungle huis. Het chique zit hem in de zachte stoffen, zoals fluweel en wol.

Jouw stijl doet ons denken aan de trend Natural Connection, waarin de natuur een belangrijke rol speelt. Hoe haal jij de natuur naar binnen?
Ik vind dat de natuur een stukje rust geeft en dat wilde ik in ons huis terug laten komen. Dit heb ik voornamelijk gedaan door middel van de lichte kleuren en de vele planten, omdat ik die echt onmisbaar vind in een huis. Deze voegen echt iets toe. En natuurlijk de groene kleur die je bij ons op de muur en in onze accessoires ziet. Maar ook de natuurlijke materialen hout en wol en de organische vormen sluiten hier heel erg bij aan.

Let nature in!

Stel, je bevindt je in een situatie waarin je maar 3 items uit je huis mee mag nemen. Welke 3 items zouden dit dan zijn?
Onze salontafel, omdat dit een dure aankoop is geweest. We wilden een praktische, mooi uitziende en een wat grotere salontafel, omdat dit past in de ruimte. Deze tafel vind ik tijdloos en die zou ik altijd meenemen. Het tweede item wat ik mee zou nemen, is mijn eigen kunstwerk. Dit vind ik iets origineels, niemand heeft het en het past bij ons huis. Bovendien heb ik het zelf geschilderd en dat vind ik ook waardevol. Als derde item, de bank. De bank vind ik tijdloos, past in een kleurrijke inrichting, maar ook in een Japandi en industrieel interieur. Deze bank past altijd. Dus stel je gaat verhuizen, dan kun je hem altijd meenemen, want hij past bij alle stijlen.

“Door alle kleuren terug te laten komen in het schilderij, smelt het helemaal samen met het interieur.”

Heb jij de ultieme tip om van je huis een echt thuis te maken?
Vooral niet te veel meegaan met alle trends. Lekker doen wat je zelf wil en fijn vindt in huis. Vind je groen mooi? Pas groen toe. Vind je staal mooi, maar zie je dat nergens? Denk dan niet, ik doe het niet, maar kies dan juist voor staal. Doe vooral wat je zelf mooi vindt en ga op je gevoel af.