Menu
 • Altijd een Trendhopper in de buurt
 • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
 • Veel artikelen direct leverbaar
Trendhoppers duurzame materialen voor je interieur

Collectie duurzame materialen voor je interieur bij Trendhopper

Bewust leven, bewust kiezen. Past dat bij jou? Dan vind je het vast fijn om te weten dat je terecht kunt bij Trendhopper voor duurzame materialen voor jouw interieur. We volgen de ontwikkelingen, verkennen de mogelijkheden en introduceren stap voor stap duurzame materialen voor het interieur. Zo gaan mooi en duurzaam wonen steeds vaker hand in hand.

Op deze pagina lees je alles over de collectie duurzame materialen van Trendhopper.

Duurzaam interieur

De wereld verbeteren, begint bij jezelf. Ook als het gaat om een duurzaam interieur. Om het begrip duurzaam wonen invulling te geven, hoef je heus niet meteen een compleet duurzaam huis te bouwen. Kies eens voor duurzame verf, hergebruik een vintage meubel of kies duurzame materialen voor jouw nieuwe meubels.

We helpen je graag een handje met de duurzame collectie van Trendhopper. Onze eerste stap: mooie stoffen voor jouw meubels met minder impact op het milieu en respect voor de makers. Een duwtje in de goede richting!

Duurzame stoffen bij Trendhopper

Bij Trendhopper hebben we gekozen voor de duurzame stoffen van Fabraa, een merk van een van onze stoffenleveranciers Textaafoam. Fabraa maakt enkel duurzame stoffen om een steentje bij te kunnen dragen aan een beter milieu en wij hiermee automatisch ook. Fabraa stoffen worden gemaakt van en met gerecyclede plastic flessen. Wat deze stoffen gemeen hebben die we bij Trendhopper aanbieden, zijn de volgende:

 • Het zijn super sterke materialen.
 • Deze materialen zijn heerlijk zacht.
 • Lekker volumineus.
 • Wasbaar op 30 graden.
 • Ze zijn Oeko-tex gecertificeerd: Dit certificaat garandeert dat een meubel vrij is van schadelijke stoffen en dus huidvriendelijk is voor iedereen!
 • Ze zijn GRS-gecertificeerd: Dit certificaat garandeert dat een meubel voor minimaal 50% uit geverifieerde gerecyclede materialen bestaat. Zo weet je zeker dat je met de aanschaf van een gerecycled item een duurzamere keuze hebt gemaakt.
 • Voor deze stoffen wordt tijdens de productie 59% minder energie verbruikt.
 • Voor deze stoffen wordt tijdens de productie 74% minder water verbruikt.
 • Voor deze stoffen wordt tijdens de productie 35% minder CO² verbruikt.

Deze Fabraa stoffen bieden we jou bij Trendhopper:


Atlanta
Atlanta is een luxe, per stuk geverfde meubelstof en heeft een elegante, geprinte ‘slub-textuur’ en wordt gemaakt van 78% gerecyclede RPET-flessen en 22% nieuw polyester. De zware fleece backing zorgt voor een lekker dik gevoel van de stof. Atlanta is sterk, duurzaam en gemakkelijk schoon te maken met een vochtige doek. Atlanta doet denken aan fluweel door de zachtheid en de subtiele lichte glans! Deze duurzame stof is verkrijgbaar in moderne, diepe en trendy kleuren!

Chicago
Chicago is geweven met micro-chenille garens die zorgen voor een volumineus en comfortabel handgevoel. De voorkant bestaat uit 96% gerecyclede RPET-flessen en 4% virgin nylon en de achterkant is gemaakt van 100% RPET. De stof is zacht, duurzaam en sterk. Chicago wordt in stukken geverfd en is geschikt voor alle soorten bekleding! Deze duurzame stof is verkrijgbaar in een groot aantal eigentijdse en trendy kleuren

Memphis
Memphis is gemaakt van 100% duurzaam materiaal en biedt de beste prijs-kwaliteitverhouding en past bij iedere stijl! Memphis is een 100% RPET geweven stof die een elegante structuur heeft en vrij zacht aanvoelt. Zowel de voor- als de achterkant zijn gemaakt van gerecyclede plastic flessen! Memphis wordt geweven op een luchtweefgetouw en is verkrijgbaar in vele mooie kleuren. Deze stof is ook machine wasbaar op 30 graden!

 • Atlanta
 • Chicago
 • Memphis