Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar
Mix tafelblad en match tafelpoten tot perfecte eettafel bij trendhopper

De perfecte eettafel

Wil jij een nieuwe eettafel kopen die perfect in jouw woonkamer of eethoek past? Bij Trendhopper ben je aan het juiste adres voor de ideale eettafel.
- Maak je tafel op maat: in 3 stappen design je de perfecte eettafel. Lees direct hieronder door.
- Ontdek de favoriete eettafels van onze stylist: scroll door naar de alinea ‘3 populaire eettafels’

Tafel op maat maken: combineer tafelblad en tafelpoten

Een tafel op maat maken. Klinkt ingewikkeld. Is het niet. Met dit Trendhopper-eettafelconcept ‘de tafel van mogelijkheden’ mix en match jij tafelbladen en tafelpoten in de vormgeving en kleur die past bij jouw woonstijl.

Er zijn 4 soorten tafelbladen van massief eikenhout en er zijn tafelpoten in dezelfde kwaliteit hout en staal in 16 vormen en kleuren. Combineer het tafelblad en de tafelpoten die jij mooi vindt en tadaaa… daar is jouw houten tafel met een frame van stalen tafelpoten of houten onderstel. Ja echt, zo makkelijk is het.

Lees hieronder het 3-stappenplan.

Stap 1: design tafelblad

Stap 1 in het maken van jouw tafel op maat bij Trendhopper: kies het eikenhouten tafelblad dat het beste past bij jouw woonkamer of eetkamer en natuurlijk je woonstijl. Het design van het tafelblad bepaalt namelijk voor een groot deel het uiterlijk van je eettafel. Daarom kun je kiezen uit verschillende uitstralingen, vormen en maten:

Trendhopper tafelblad met strakke rand
Trendhopper tafelblad met schuine rand
Trendhopper tafelblad met visgraat inleg
Trendhopper tafelblad boomstamtafel
 

Uitstraling van het tafelblad: wil je dat jouw eettafel een rustige uitstraling heeft, kies dan het blad met rechte rand (strak – serie Aspen) of schuine rand (verjongd – serie Conroe). Houd jij van een natuurlijke en subtiel robuuste uitstraling, dan vind je de boomstamtafel van Trendhopper ongetwijfeld prachtig (serie Darby). Een trendy modern-klassieke variant is het tafelblad met visgraatinleg (mozaïek – serie Boston).

Trendhopper tafelblad rechthoekige tafel
Trendhopper tafelblad eettafel ovaal
Trendhopper tafelblad ronde eettafel
 

Vorm van het tafelblad: wil je trendy, organische vormen aan je inrichting toevoegen of ruimte creëren in je eethoek, dan is een ronde eettafel of een eettafel die ovaal is de juiste keuze. Houd je van strakke lijnen in je interieur, dan past een rechthoekige eettafel het beste bij jouw stijl. Houd je van opvallend design, dan raden we je aan de boomstamtafel en het tafelblad met visgraatinleg te bekijken.

Maat van het tafelblad: zoek je een grote tafel of juist een kleine tafel? Het maakt niet uit, want je hebt in het Trendhopper-eettafelconcept ruime keuze in maten: van een ronde eettafel met 120 cm doorsnede tot een ovalen tafel van 2 bij 1 meter en een rechthoekige tafel van wel 300 x 110 cm.

Kleuren voor afwerking van houten onderdelen Trendhopper eettafel
 

Stap 2: kies kleur voor jouw houten tafel

Stap 2: kies de kleur voor jouw houten tafel. Je kunt je Trendhopper-eettafel op maat in 7 kleuren laten afwerken.

Om je te inspireren voor de kleur van jouw houten tafel: in een licht Scandinavisch interieur en de moderne woonkamer staat een eettafel in blank eiken of een eettafel met subtiel witte gloed prachtig. Maak jij in huis gebruik van meer kleur en donkere tinten, zoals bij woonstijl Parisian chique en eclectische interieurs, dan is een zwarte eettafel een gave keuze. Overigens staat zo’n zwarte eettafel ook geweldig tussen industriële meubels. En wat denk je van een eettafel in grijs? Omdat er verschillende varianten olie zijn voor behandeling van de massief eikenhouten tafel, van licht- tot donkergrijs, sluit een grijze eettafel bij uiteenlopende woonstijlen schitterend aan.

Goed om te weten: de kleur die je kiest, wordt gebruikt om het tafelblad af te werken. Kies je voor een houten tafelpoot, dan wordt die in dezelfde kleur afgewerkt.

Stap 3: selecteer tafelpoten

Stap 3 bij jouw Trendhopper-tafel op maat maken: selecteer welke tafelpoten je onder jouw massief eikenhouten tafelblad wilt. Het onderstel geeft een eettafel een stevige basis én het is de finishing touch voor het uiterlijk van je eettafel. Daarom kun je zowel het materiaal als de vorm van de tafelpoten bepalen.

Trendhopper tafelpoten u poot schuin hout
Trendhopper tafelpoten x poot hout
Trendhopper stalen tafelpoten x poot metaal
Trendhopper stalen tafelpoten x poot 12 x 3 metaal
Trendhopper stalen tafelpoten u poot dubbel
Trendhopper stalen tafelpoten tafelvoet enkel
Trendhopper stalen tafelpoten tafelvoet dubbel
Trendhopper stalen tafelpoten 5x5 metaal
 

Qua materiaal voor tafelpoten heb je in het Trendhopper-tafelconcept de keuze uit stalen tafelpoten en houten tafelpoten. Zo ontstaat een massief houten tafel met houten tafel met metalen frame of houten onderstel. En voor de zekerheid nog een keer: houten tafelpoten worden in dezelfde kleur afgewerkt als het tafelblad.

In de vorm van tafelpoten is er lekker veel variatie. Zo kun je de uitstraling van je Trendhopper-eettafel optimaal aanpassen op jouw interieurstijl. Je kunt natuurlijk gaan voor traditioneel: 4 losse poten. Maar wat denk je van een moderne dubbele of enkele tafelvoet? Ook het bekijken waard is de koloniale kolompoot. Daarnaast zijn de u-poot en x-poot erg tof. En misschien wel het meest spectaculair: de gekruiste tafelpoten van de spinpoot. Welke opties je hebt, hangt af van de vorm die je voor het tafelblad kiest. Ze verschijnen zodra je in de webshop een tafelblad selecteert.

boomstamtafel bij Trendhopper
eettafel met visgraat tafelblad bij Trendhopper
ronde eettafel bij Trendhopper
 

3 populaire eettafels

Onze styliste tipt je over haar favorieten: 3 populaire eettafels. Ze vertelt uiteraard waarom ze deze tafels van Trendhopper zo gaaf vindt.

Boomstamtafel

De boomstamtafel van Trendhopper is een eettafel met een tafelblad waarin je de vorm van de boomstam nog terugziet. Natuurlijk wordt de rand netjes glad afgewerkt. Een boomstamtafel heeft een organische vorm. Die komt goed tot zijn recht in bijvoorbeeld een industrieel interieur. Bekijk boomstamtafel Darby.

Visgraat tafelblad

Super stijlvol: houten latjes in visgraatpatroon die samen het tafelblad van een eettafel vormen. Met een tafel met visgraat tafelblad haal je een moderne klassieker in huis. Deze eettafel van Trendhopper past in ontelbaar veel interieurs: van een licht Scandinavisch interieur, tot een kleurrijk eclectisch interieur en een strak ingerichte, moderne woonkamer. Bekijk visgraattafel Boston.

Ronde eettafel

Een ronde eettafel is een graag geziene gast in eethoeken. Een eettafel die ovaal is trouwens ook. Dit heeft verschillende redenen. Organische vormen zijn populair. Ze geven zachtheid aan onze huizen, waarin de meeste zaken rechttoe-rechtaan zijn. Bovendien: om een ronde tafel loop je soepeler hen, dan om een rechte eettafel. Ronde tafels geven dus letterlijk meer ruimte, ronde tafels ogen een stuk luchtiger en ronde tafels zorgen voor vormvariatie in je interieur. Bekijk hier de ronde eettafel Trondheim van Trendhopper. Bekijk ovalen eettafel Ohio van Trendhopper.

Eettafel kopen bij Trendhopper

Andere eettafel kopen bij Trendhopper? Ontdek alle eettafels van Trendhopper.