Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar

Bank Bergamo tegen een gele muur

Zo kies jij de perfecte kleur voor de woonkamer

Heb je een nieuw huis gekocht en ben je aan het bedenken welke kleur je op de muren in de woonkamer wil of heb je gewoon zin in een totale make-over van je living? Een kleur kiezen kan een lastige keuze zijn. Om jou hierbij te helpen, hebben we een stappenplan voor je uitgeschreven. Volg de stappen en we weten zeker dat dit jou gaat helpen bij het maken van een keuze!

Stap 1: Moet de kleur optisch meer of minder ruimte creëren?

Het kleurtje dat je aan de muren en het plafond geeft, is belangrijk voor het ruimtelijke gevoel in de woonkamer. Wil je optisch meer of minder ruimte creëren in de woonkamer? Dat is de vraag die je jezelf moet stellen. En mag de ruimte iets warmer voelen of juist wat lichter? Hier wat vuistregels:

  • Heb je geen grote woonkamer? Ga dan voor lichte tinten. Lichte tinten zorgen optisch voor meer ruimte.
  • Heb je een laag plafond? Geef het dan een kleur die een of twee tinten lichten is dan de kleur op de muur. Je zult zien dat dit een verruimend effect geeft.
  • Heb je een grote woonkamer en een hoog plafond? Kies dan voor donkerdere tinten. Een plafond dat ietsje donkerder is dan de tint op de muren, geeft een warm en knus effect.

Bedenk bovendien dat iedere kleur een eigen sfeer heeft. Zo is rood bijvoorbeeld een hele energieke en passievolle tint, terwijl blauw en groen juist zorgen voor een kalme en relaxte vibe.

Stap 2: Wat zijn jouw wensen?

Natuurlijk, het volgen van trends en tips is niet onbelangrijk, maar wat pas echt belangrijk is? Jouw eigen wens! Want een huis wordt pas een echt thuis als je zelf helemaal tevreden bent. Ga daarom eens in de woonkamer zitten en neem de ruimte in je op. Wat voel je? Waar ben je dol op? Verlang je naar een oase van rust of ben je juist gek op eclectische stijlen? Wij adviseren: open Pinterest en inspireer er lekker op los. Maak een bord aan en pin je favoriete plaatjes. Zo kom je tot een persoonlijk moodboard die goed laat zien wat jij mooi vindt.

Bank Chapelle tegen een bruine muur

Stap 3: Testen, testen en nog eens testen!

Ben je er bijna uit? Dan is het tijd om te testen, want er is niet zo vervelend als de verkeerde kleur op de muren sauzen om dit vervolgens weer over te doen. Er zijn apps beschikbaar die een door jou gekozen kleur op de muur kunnen visualiseren. Maar om een kleur écht goed te testen, kun je kleurtesters bestellen. Dit zijn miniverfrollers met een kleine hoeveelheid verf die je kunt testen op de muur. Ben je klaar met rollen? Bekijk de kleuren dan eens van een afstandje. Van welke kleur krijg je het beste gevoel?

Stap 4: Durf!

Oke, het is niet per se de wens om een muurtje opnieuw te sauzen als je de verkeerde kleur hebt gekozen, maar soms is het ook gewoon een kwestie van een keuze maken. Want eerlijk is eerlijk, een muur opnieuw sauzen is ook zo gedaan. Hak de knoop door, bestel de door jou gekozen kleur verf en sauzen maar!

Bank Limana tegen een roze muur