Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar
DIY scherm

DIY: MAAK OF PIMP EEN SCHEIDINGSWAND

In love met de twee gave, zwevende scheidingswanden? Handen uit de mouwen en go > jij kunt zo’n scherm thuis maken! Een bestaande tussenwand of -scherm in je woonkamer pimpen kan natuurlijk ook.

Zo’n kamerscherm is ideaal: je deelt een grotere kamer op zonder ruimte te verliezen. Super tof of om zo een subtiele scheiding aanbrengen tussen bijvoorbeeld je zithoek en eethoek. Of gebruik een kleine scheidingswand om het zicht vanuit je woonkamer op de keuken te beperken (lekker; minder opruimen).

LEUK VOOR THUIS

DIY scherm
DIY scherm
Pasen DIY
DIY scherm
 

EN VOOR OP JE WERK

DIY scherm
DIY scherm
DIY scherm
 

WAT HEB JE NODIG
- Handige handjes (of iemand die twee rechterhanden heeft)
- Ruimte (hoe groter, hoe leuker)
- Gereedschap (frisdrank en appels)

GEINTJE! Wil je het zo hebben zoals Trendhopper?
- Transparante persplexplaat
- Een drukker die op doorzichtig plakplastic kan drukken
- Plaatje van een patroon
- Montagemateriaal

STAPPEN VOOR DOE-HET-ZELF SCHEIDINGSWAND

  1. De transparante plaat (wordt trouwens ook weleens zo genoemd: plexiglas, acrylaat of kunststofplaat) is de basis van je scheidingswand. Even googelen en je vindt bedrijven dit op maat maken en bij je thuisbezorgen.
  2. Google meteen een drukker die kan printen op transparant zelfklevend folie. Geef de drukker het voorbeeld van het patroon of de afbeelding dat je op de plaat wilt plakken. Dan hoor je of dat bruikbaar is en wat de opties zijn als dat niet het geval is. 
  3. Plaat en print in huis? Volg de aanwijzingen van de drukker om het folie strak op de plaat te plakken. 
  4. Geef bij bestelling van de acrylaatplaat aan waar montagegaatjes geboord moeten worden of vraag of het geschikt is om zelf te boren (voor tips verwijzen we weer naar het alwetende Google). Het zwevende effect uit onze folder bereik je met visdraad door de gaatjes en haakjes in het plafond.