Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar
Door de bank genomen

ZO KIES JE DE IDEALE BANK

Alleen al dankzij z’n afmetingen is het een belangrijk element in je huiskamer. Ga je je woonkamer inrichten, dan denk je hierover bijna automatisch eerst na. Waar we het over hebben? De bank!

Er zijn nogal wat dingen om over na te denken bij een bankstel kopen. Wil je dat het de eyecatcher van je interieur wordt én de ideale bank? Check onze tips.

Het beste bankstel voor jou
Om tot de ideale bank te komen, vraag je je af:

  1. Hoeveel mensen wil je kwijt kunnen? 
  2. Wat is je favoriete houding? 
  3. Welke opstelling past het beste in jouw woonkamer? 
  4. Wil je een bank met leren of stoffen bekleding?

Deze vier vragen die je helpen bij het kiezen en kopen van jouw ideale bank. In dit artikel meer erover. Maarrrrr misschien hoef je niet het hele artikel te lezen. Wij hebben namelijk een bank binnen gekregen. En dat zou weleens de ideale bank kunnen zijn ....

Flexibel bankstel
Over dit bankstel zijn we allemaal laaiend enthousiast. Het is in onze ogen de ideale bank: Chelsea. Deze elementenbank is in alle mogelijke opzichten flexibel.

Door de bank genomen
harmonie | lijnenspel | organisch
 

Chelsea past bij heel veel woonstijlen. Wat start als een kleurrijke maar rustig ogende woonkamer in New Perspective -stijl verandert naar Island chic. Een stijl die sfeervol blijft, maar het licht, knus en vrolijke elementen in zich heeft.

Door de bank genomen
Door de bank genomen
 

Meer weten over deze woonstijlen en hoe onze stylisten dat achter de schermen aanpakt? Check de inspiratiepagina Van woonstijl New Perspective naar Island chic.

Over zo’n baanbrekende bank wil je natuurlijk meer weten. Komt ‘ie dan:
- Deelbare loungebank:
Chelsea bestaat uit losse delen, is tamelijk laag en heeft een diepe zitting. Een modulaire loungebank of elementenbank dus. Ongeveer elke denkbare opstelling is mogelijk. Van tweezitter tot hoekbank. Of zet één element neer en gebruik die als stoel of fauteuil.
- Veel keuze in stoffen:
Super tof is dat je elk element in een ander stofje kunt laten uitvoeren. Op de foto zie je Chelsea met een stoffen in verschillende trendy terra- peach- en rozetinten. Helemaal hip. Is zo’n stoffering jou iets gewaagd? No worries: dit model bank kun je krijgen met allerlei stoffen én leer uit ons 100-stoffenconcept.
Klik hier om loungebank Chelsea te bekijken en andere Trendhopper banken te zien.

Oké genoeg over onze nieuwe topper. Als de Chelsea niet de bank van jouw keuze is, wil je weten:

HOE JE DE IDEALE BANK KIEST

Bank: meubel van formaat
Hoeveel mensen wil jij op je bank kwijt? Je leefstijl en gezinssituatie zijn belangrijk bij het kiezen van het formaat en zitcomfort van je bank.

Of er een grote bank of een klein bankstel komt, is afhankelijk van je de grootte van je woonkamer. Maar bijna nog meer van je woonsituatie. Is dat alleen of samenwonend. Met of zonder kids. En niet te vergeten: ga na hoe vaak je vrienden en familie over de vloer hebt. Die laat je niet staan toch? ;-)

TIP: Het is fijn om in ieder geval met je gezin op de bank te kunnen zitten. Voor gasten kun je eetkamerstoelen bijschuiven of één of meer fauteuils neerzetten.

 

Bank: favoriete houding
Als jij op de bank altijd ligt, heb je een ander type bank en comfort nodig dan iemand die keurig rechtop zit. De medewerkers in onze woonwinkels weten hierover het naadje van de kous. Wij geven je deze basistips mee:
- Een loungebank is laag, heeft een diepe zitting en leent zich goed voor hangen en liggen.
- Heb je last van je rug, wil je zonder moeite opstaan, koop een bank die hoger is en een kortere zitting heeft.

TIP: Hoe zit je nu op de bank? Ga in de winkel ook vooral even zo zitten op de bank die je op het oog hebt.

 

Bank: perfecte opstelling
Is een ruime u-bank uitermate geschikt? Is een trendy hoekbank het helemaal? Of zet je beter een modulaire bank of losse 2- en 3-persoonsbanken neer?
Om te bepalen welk bankstel het beste is voor jou en je huis, kijk je naar je gezinssamenstelling en neem je mee:
- De vorm van je woonkamer: leg kranten uit in de vorm van de bank die je voor ogen hebt. Voelt de vorm goed?
- De positie van de televisie ten opzichte van de bank: kun je gemakkelijk kijken vanaf je favoriete plek op de bank?
Kom je er niet helemaal uit? In Trendhopper woonwinkels denkt een medewerker met je mee.

TIP: heb je een kleine woonkamer? Zet dan 1 grote zitbank neer. Een kleine ruimte lijkt groter als je een klein aantal grote meubels neerzet, dan heel veel kleine.

 

Bank: stof tot nadenken
Ook de bankbekleding geeft stof tot nadenken. Wil je een leren bank of een stoffen bekleding? Er zitten voor- en nadelen aan beide stofferingen. Per leer- en stofsoort kunnen de eigenschappen variëren. Daarom is het verstandig je hierover te laten adviseren in de winkel. Onderwerpen waarover je het kunt hebben met de adviseur:
- Welk materiaalgevoel wil je?
- Hoe moet je de bekleding onderhouden?

Woonkamer inrichten
Wil je niet alleen de bank vervangen, maar ook je woonkamer opnieuw inrichten? Bij Trendhopper vindt je volop woonkamer inspiratie. Ga naar een van onze woonwinkels toe. Daar staan complete woonkamer sets; krijg je vanzelf volop ideeën.

Interieuradvies vragen
Vind je het toch lastig om je voor te stellen hoe de banken, eetkamerstoelen, tv meubels, salontafels, fauteuils, lampen en kasten uit een meubelwinkels in jouw huiskamer staan? Dan kun je interieuradvies vragen. Voordeel daarvan is dat een styliste kijkt verder dan alleen de stijl van de bank; ze geeft je allerlei ideeën voor de inrichting van je woonkamer. En natuurlijk de styling. Denk aan sfeerbepalende accessoires, zoals kussen op jouw nieuwe ideale bank.