Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar
Stappenplan met 3 tips van Trendhopper als Eerste Hulp Bij Kast Kiezen en Kopen

Eerste hulp bij kast kiezen

Je wilt stylish verantwoord opruimen en mooie spullen tentoonstellen. Daarvoor zoek je je de perfecte kast. Maar welke is dat?

Je hoeft maar even door onze collectie te scrollen om te ontdekken dat er nogal wat soorten kasten zijn: boekenkast, ladekast, barkast, hoge kast, vakkenkast en ga zo maar door. Welke kast past bij jouw opruimbehoeftes?

De Trendhopper-styliste weet raad en verleent Eerste Hulp Bij Kast Kiezen: hieronder haar stappenplan met 3 tips die jou helpen bij het kopen van de juiste kast.

Gravure hoge kast met open vakken bij Trendhopper
Trendhopper modulaire wandkast Bend
 

Welke kast kopen?

Welke kast je het beste kunt kopen, hangt af van je wensen en wat je nodig hebt. De styliste illustreert het met een voorbeeld uit haar eigen huis: “Op onze eettafel plaats ik vaak een paar mooie accessoires, maar het effect ging compleet verloren. De tafel lag altijd vol met post, boeken, sleutels, speelgoed een laptop, borden en bekers. Met de 3 tips hieronder koos ik kasten en kan ik nu praktische spullen opruimen en mooie items tentoonstellen.”

Dichte opbergkast Frovi bij Trendhopper
Dressoir Frovi bij Trendhopper
Trendhopper barkast tv meubel en dressoir Monza
 

Welke kast – tip 1: wat wil je opruimen?
Voor praktische spullen die je uit het zicht wilt hebben (denk aan die laptop, speelgoed, sleutels en post) is een opbergkast met lades en deuren ideaal.

Wil je plek voor het tentoonstellen van mooie items? Dan word je blij van een wandkast met veel planken of kast met open vakken.

Heb je van allebei wat, dan is een kast die zowel deuren en/of lades als open vakken heeft de oplossing. Je kunt ook zelf de indeling bepalen met een modulaire kast.

Dressoir Jursla bij Trendhopper
Dressoir Charm bij Trendhopper
Dressoir Sunne bij Trendhopper
 

Welke kast – tip 2: heb je veel of weinig spullen?
Heb je veel spullen op te ruimen, dan kun je twee dingen doen: één grote kast kiezen óf de boel over kleine kasten verdelen.

Een flinke vitrinekast of barkast is bijvoorbeeld een fijne veelzijdige opbergkast. Servies kan achter de glazen deuren of in de open vakken. Achter de deuren is plek voor het speelgoed en de laptop. En in lades kun je post en sleutels kwijt.

Met verschillende kasten heb je het voordeel dat je spullen kunt opruimen op de plek waar je ze nodig hebt. De boeken en laptop kregen bij de styliste thuis een plek in een halfopen boekenkast op de werkkamer. Speelgoed opruimen gebeurt nu in kasten op de kinderkamers. En post en sleutels verdwijnen in een la van een dressoir in haar hal.

Kast Carter op hoge poten bij Trendhopper
Webbing kast Napoli bij Trendhopper
Deels open barkast Curia bij Trendhopper
 

Welke kast – tip 3: hoeveel ruimte heb je en waar?
Heb je één of meer plekken vrij tegen de muren? Dan kun je één of enkele kasten in allerlei maten plaatsen. Kijk ook naar hoe vol een kamer staat. Een lage kast of open kast en een kast op hoge pootjes oogt bijvoorbeeld luchtiger, dan een vitrinekast of boekenkast.

Heb je niet zoveel muren vrij, overweeg dan een vakkenkast als roomdivider neer te zetten, een dressoir achter je bank te plaatsen en selecteer een tv-meubel met veel bergruimte.

Opruimen voor je een kast gaat kopen
Moet jij eerst orde in de chaos creëren voor je een kast gaat kiezen om in te kunnen opruimen? Je fikst het vlug met dit 3-stappenplan voor opruimen van de Trendhopper-styliste.

Show jouw DIY met hashtag Trendhopperthuis
 

Show jouw #trendhopperthuis & volg Trendhopper

We zijn super benieuwd naar jouw keuze! Show je jouw Trendhopper-kast op Instagram of Facebook met #trendhopperthuis? Misschien zie je jouw foto dan wel terug op Trendhopper.nl of in onze socials! Volg ons op Pinterest, Instagram en Facebook voor meer inspiratie en acties.

Getoonde interieuritems shop je zolang ze in collectie en op voorraad zijn. Beschikbaarheid kan per Trendhopper-woonwinkel variëren.