Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar
Tips en inspiratie voor accentkleur in jouw interieur van Trendhopper

Accentkleur in je interieur

Een accentkleur in je interieur maakt je interieur speelser en levendiger. Die accentkleur kan net zo zacht of fel zijn en subtiel of opvallend als jij wilt. Op deze inspiratiepagina deelt de Trendhopper-styliste weetjes over en foto’s van interieurs met accentkleuren

Nu: accentkleur blauw. Stay tuned for updates.

Wat is een accentkleur

Wat een accentkleur is, vat de styliste zo samen: “Een kleur die opvalt ten opzichte van de basiskleur in je interieur, maar er wel ondergeschikt aan is.”

Door een accentkleur op meer plekken toe te passen of een contrasterende of minder contrasterende kleur te kiezen, kun jij net zo gek doen als je wilt: veel, gedoseerd of subtiel.

Vind jij kleuren uitkiezen lastig? Op de pagina kleur in je interieur vind je een stappenplan met tips van de Trendhopper-stylist voor het kiezen van een basiskleur, accentkleur en maken van kleurcombinaties.

Blauw als accentkleur in je interieur

Blauw. De kleur die doet denken aan een wolkeloze lucht. Een accentkleur die zich in je interieur geweldig goed laat combineren. Bijvoorbeeld met andere tinten uit de natuur. Denk aan zanderige naturelkleuren, blauwgroene zeetinten en donkere houttinten.

Laat je inspireren door onze interieurfoto’s. De Trendhopper-stylist showt hoe je een felblauwe accentkleur combineert met naturel, mint en bruin-zwart.

Je ziet de verschillen: blauw als opvallende accentkleur door muurverf op de wand en een zuil tot blauw als subtielere accentkleur met interieuritems, zoals een blauwe stoel, blauwe wanddecoratie of een blauw sierkussen.

Accentkleur blauw in eetkamer interieur van Trendhopper
Accentkleur blauw in woonkamer interieur van Trendhopper
Accentkleur blauw in decoratie van Trendhopper
Accentkleur blauw in Trendhopper decoratie en eetkamerstoel
Accentkleur blauw in Trendhopper decoratie
 

Kleur van het jaar: blauw

Dit jaar zien we in interieurtrends verzadigde, felle, pittige blauwe kleuren terug. In 2020 werd blauw door zowel Pantone als Histor al uitgeroepen tot trendkleur. De Pantone kleur van het jaar was Classic Blue en Histor kleur van het jaar was Chinese Porcelain. Je ziet dus diverse kleuren blauw terug in interieurstyling. Maar al die kleuren blauw hebben in de basis iets gemeen…

Waarom blauw

Zoals je misschien weet, selecteren Pantone en Histor een trendkleur die past bij de tijdsgeest, bij wat er gebeurt in de wereld en bij onze behoeftes. Waarom blauw deze keer kleur van het jaar werd? Het staat symbool voor rust, vertrouwen en verbinding. Met accentkleur blauw geef je je interieur dus een stabiele basis die je helpt stress los te laten en weg te dromen. Bovendien is de kleur in de basis elegant, eenvoudig en tijdloos. En dat maakt dat blauw altijd een populaire kleur zal blijven.

Show jouw #trendhopperthuis & volg Trendhopper

We zijn super benieuwd hoe jij de kleurtips van onze styliste in jouw interieur verwerkt. Show het op Instagram of Facebook met #trendhopperthuis. Misschien zie je jouw foto wel terug op Trendhopper.nl of in onze socials. Volg ons op Pinterest, Instagram en Facebook voor meer inspiratie en acties.