Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar
Inspiratie voor DIY kroonluchter van pampasgras bij Trendhopper

Inspiratie voor droogbloemendecoratie: DIY kroonluchter pampasgras

Het staat vast: droogbloemen hebben hun stoffige imago afgeschud. Eerst zag je ze op de grote interieurbeurzen. Nu in onze woonkamers. Op deze pagina inspiratie voor super originele decoratie met gedroogde pluimen. De woontrend van 2020 én 2021.

DIY jouw eigen kroonluchter van pampasgras. De gaafste manier om mee te doen aan de droogbloementrend. En makkelijker gemaakt dan je denkt…

Kroonluchter van pampasgras voor boven tafel bij Trendhopper
Dromerige sfeer met pampaswolk boven tafel bij Trendhopper
Feestelijke decoratie met droogbloemen bij Trendhopper
 

In 3 stappen een kroonluchter van pampasgras

Wat is ‘ie imposant hè, deze sfeervolle wolk van pampasgras. Door de pluimen heeft de DIY-kroonluchter heeft een rustige, zachte uitstraling. Een feest om naar te kijken.

Dit heb je nodig voor zo’n dromerige wolk van pampasgras: pampasgras (goh) of kunstpluimen, steekschuim voor droogbloemen, kippengaas, , schilderstape, knip- en nijptang, vliegertouw. Optioneel: lichte lange lat, tie wraps of ijzerdraad, IJslands mos , steekkrammen.

In deze 3 stappen maak je daarmee jouw eigen decoratieve droogbloemenwolk:

Trendhopper DIY maak een kroonluchter met pampaspluimen
Trendhopper DIY basis voor pampasgraskroonluchter van kippengaas
Trendhopper DIY steek pampasgras in steekschuim
Trendhopper DIY vul lege plekken op met ijslands mos
 

Stap 1: Maak de basis van je kroonluchter

De basis van je pampaskroonluchter maak je van steekschuimblokken, schilderstape, kippengaas. Bedenk hoe groot jouw pampaswolk moet worden en leg op dat formaat steekschuimblokken neer. Maak elke laag steekschuimblokken aan elkaar met schilderstape. Extra grote droogbloemenwolk maken? Bevestig dan een lichte lat met de gewenste lengte langs de blokken voor extra stevigheid. Wikkel om het steekschuim 2 lagen kippengaas. Vouw de uiteindes zo om dat het kippengaas in elkaar haakt. Extra vastzetten kan met tie wraps of ijzerdraad.

Stap 2: Ophangen pampasgraskroonluchter

Bevestig aan de bovenkant van je kroonluchterbasis 2 vliegertouwtjes. Hieraan hang je de droogbloemenwolk op. Geen bevestigingspunten in je plafond? Gebruik zelfklevende plafondhaken.

Stap 3: Creëer de wolk met pampasgras

Creëer nu een wolk van pluimen door de stelen van het pampasgras in de basis te steken. Steek de droogbloemen in verschillende richtingen en op diverse dieptes in het schuim. Dan krijg je die dromerige, speelse pampaswolk. Tip: steek het pampasgras steeds rondom in, zodat je wolk in evenwicht blijft.

Maak jij een volle of luchtige kroonluchter van pampasgras? Met veel pluimen die je dicht bij elkaar steekt, krijg je een dromerige zee van pampas. Een luchtige pampaswolk maak je door wat meer ruimte tussen de pluimen te laten. Vul die op met IJslands mos dat je met krammen bevestigt.

Show jouw pampaskroonluchter #trendhopperthuis

Show je jouw kunststukje van pampasgras op Instagram of Facebook met #trendhopperthuis? Misschien zie je jouw foto dan wel terug in onze Stories of op onze website!

Trendhopper DIY stap 1 maak basis met steekschuimblokken
Trendhopper DIY stap 1 zet schuimblokken vast met tape
Trendhopper DIY stap 1 omwikkel schuimblokken met gaas
Trendhopper DIY stap 2 hang de kroonluchterbasis op
Trendhopper DIY stap 1 steek pluimen pampas in de basis
Trendhopper DIY stap 1 klaar is je kroonluchter van pampasgras
 

Tips en weetjes bij DIY kroonluchter van pampasgras

- Schud elke pluim even uit, dan heb je straks geen losse plukjes op tafel liggen.
- Andere soorten droogbloemen gebruiken in jouw kroonluchter kan natuurlijk ook. Of kies voor het alternatief: kunstbloemen.
- Steekschuimblokken geven stevigheid. Een pampaswolk met een basis van enkel kippengaas kan ook, maar met schuim weet je zeker dat de pluimen goed vastzitten. Gebruik specifiek het grijze, extra sterke steekschuim voor droogbloemen.
- Schilderstape is het juiste tape, want daar prik je de stelen van de pluimen makkelijk doorheen.
- Muurdecoratie met droogbloemen maken kan ook: bevestig de basis van steekschuim en gaas op een plankje met een gaatje erin. Daaraan hang je de muurdecoratie makkelijk op.

Trendhopper inspiratie droogbloemen pluim
Trendhopper inspiratie droogbloemen droogbloem
Trendhopper inspiratie droogbloemen gipskruid
 

Voordelen van droogbloemen

Gedroogde bloemen en met name grassen, zoals pampasgras en andere pluimen, zijn super populair. En niet voor niets. Dit zijn 5 voordelen van droogbloemen:
1. Wij willen droogbloemen. Echt. In droogbloemen zijn 2 woontrends verenigd. En trends ontstaan vanuit onze behoeftes. In dit geval komt het door de tijd waarin we leven. We zoeken meer connectie met de natuur en willen minder verspillen. Het gebruik van natuurlijke materialen in het interieur, zoals droogbloemen, sluit perfect aan.
2. Zorgeloos accessoire. Ben jij een van die mensen die blij is met verse bloemen, maar 2 linkerhanden heeft als het op verzorging van een boeket aankomt? Om de zoveel dagen het water verversen, de stelen opnieuw aansnijden... dingen die niet hoeft te doen als je de trend van droogbloemen omarmt. Als opmerkelijke kroonluchter boven je tafel, luchtig boeket op tafel, subtiel ingelijst aan de muur of op de kast in een glazen fles. Droogbloemen zijn een geweldig accessoire in je interieur.
3. Altijd daar. Zijn verse bloemen alleen in het seizoen verkrijgbaar; nieuwe droogbloemen kun je altijd kopen (of zelf drogen). En: droogbloemen stelen de show op elke plek in je interieur. Ook in die ene hoek waarin een vers boeket of een plant het niet overleeft.
4. Bloemdecoratie die álle dagen van een feest of ander event mooi blijft? Dat dus… En je kunt het nog bijtijds voorbereiden ook. Want droogbloemboeketten op tafel, kroonluchters van pampasgras en een droogbloemenboog verleppen niet. Dus of het nou de feestdagen in december zijn, een bruiloft in de zomer of een ander event waarbij sfeervolle decoratie belangrijk is: decoratie met droogbloemen zijn het antwoord.
5. Duurzaam: droogbloemen zijn duurzaam. Omdat ze lang meegaan natuurlijk. Ook fijn voor je portemonnee trouwens. Verse bloemen staan 10 dagen op tafel, terwijl je van goede droogbloemen minstens een heel jaar geniet. En kies je voor kunstbloemen, dan heeft je droogbloemendecoratie eeuwigheidswaarde.

Decoratie met droogbloemen

In een kamer met mooie decoratie is het eigenlijk altijd feest. Zoek jij originele decoratie met droogbloemen voor de feestdagen of een ander feest, zoals een bruiloft? Maak indruk met deze DIY: een kroonluchter met prachtige pluimen van pampasgras. Groots, meeslepend en onvergetelijk.

Volg Trendhopper voor inspiratie en acties

Volg Trendhopper op Pinterest, Instagram en Facebook voor meer inspiratie en acties. Ga je zelf stylen? Show ons op social hoe jouw styling eruit ziet.Gebruik #trendhopperthuis. Wie weet zie je jouw foto’s terug op onze website of in de Trendhopper-feed.