Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar
Inspiratie voor DIY bergen schilderen met muurverf bij Trendhopper.

Inspiratie: DIY bergen schilderen met muurverf

Wist je dat je met restanten muurverf nog bergen kunt schilderen? Letterlijk :-) Niet weggooien dus. Op deze pagina krijg je de nodige inspiratie om met jouw left over muurverf unieke wanddecoratie te maken: een muurschildering van bergen.

Doe-het-zelf in 2 stappen met deze Trendhopper DIY!

Dit heb je nodig voor de DIY muurschildering

Voor het maken van jouw unieke DIY-muurschildering heb je naast restanten muurverf en de gangbare schildertools ook afplaktape nodig. Een héél belangrijke bij de DIY bergen schilderen.

Bergen zijn een beetje hoekig, dus als je sterk, flexibel afplaktape hebt, kun je daarmee prima bergkammen vormgeven. Wil jij bergen met vloeiende vormen schilderen, dan is Tesa’s Masking Tape Curves een aanrader.

De kleuren muurverf en kleurcombinaties maken eigenlijk niet uit. Je gaat bergen schilderen in vereenvoudigde vorm. En dat kan natuurgetrouw met bijvoorbeeld witte, zandkleurige en groene muurverf, maar zo’n landschap wordt minstens zo schitterend als je besluit het te schilderen in de kleuren van de ondergaande zon.

Start door lucht boven de bergen te schilderen.
Daarna de eerste bergkam tapen en schilderen.
 

Stap 1: voorbereiden DIY

Stap 1: het voorbereiden van de DIY bestaat uit bedenken op welke hoogte je de lucht ongeveer laat stoppen en de bovenste bergkam(men) begint en die luchtlaag te schilderen. Je hoeft deze en alle volgende verflagen niet heel precies aan te brengen, want de volgende laag muurverf gaat er steeds overheen.

Schilder niet verder dan nodig.
Verwijder afplaktape tussen het muurverfen door.
 

Stap 2: bergen schilderen

Nadat de muurverf van de luchtlaag droog is, kun je van boven naar beneden de abstracte bergen schilderen. Een kwestie van tape, paint, repeat: zodra een laag muurverf goed droog is, plak je daarop met tape een nieuwe bergkam af en vult de nieuwe laag in met verf. Trek dan ook de vorige tapelijn van de muur af. Als je te lang wacht met tape verwijderen, is de kans groter dat je muurverf meetrekt.

Laat de muurverf goed drogen voor je nieuw tape plakt.
Laat de bergkammen overlappen.
Schilder iets over het tape heen voor een strakke lijn.
Je kunt deze muurschildering maken in allerlei kleuren muurverf.
 

Tips en weetjes bij DIY bergen schilderen

- Droogtijd verkorten? Zet na het schilderen van een laag een ventilator aan richting muurschildering.
- Heb jij geen zin in tape plakken en een vaste hand? Een landschap schilderen op de muur kun je ook zo aanpakken: projecteer een patroon met een beamer of overheadprojector op de wand en trek de lijntjes na met een potlood. Zo ontstaat een ‘kleurplaat’ van bergen die je kunt schilderen. Begin bij de potloodlijntjes: trek ze met een dunne kwast na. Dan kun je daarna de rest van het landschap schilderen.

Wanddecoratie met muurverf

Je ziet het: met (restanten) muurverf kun je super originele wanddecoratie creëren. Van abstracte landschappen of trendy organische vormen tot levensechte muurschilderingen. Met muurverf geef je je woonkamer, slaapkamer of kinderkamer er een unieke look.

Show jouw DIY met hashtag Trendhopperthuis
 

Show jouw DIY #trendhopperthuis & volg Trendhopper

We zijn super benieuwd naar het eindresultaat! Show je jouw DIY op Instagram of Facebook met #trendhopperthuis. Misschien zie je jouw doe-het-zelf resultaat dan wel terug op Trendhopper.nl of in onze socials. Volg ons op Pinterest, Instagram en Facebook voor meer inspiratie en acties.