Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar
Inspiratie voor DIY abstract schilderij op canvas bij Trendhopper

Inspiratie voor DIY-wanddecoratie: abstract schilderij op canvas

Abstracte schilderijen. Een niet te missen interieurtrend in wanddecoratie. Voor wie die trend tof vindt, maar graag origineel is: maak zelf abstracte kunst met restanten interieurverf.

Met deze Trendhopper-DIY maak jij in 2 stappen een abstract schilderij in 1 kleur op canvas. Echt, deze DIY-wanddecoratie is een makkie.

Dit heb je nodig voor de DIY

Voor deze DIY-decoratie heb je nodig: restanten interieurverf, verfbak, verfrollers en canvas schildersdoeken in verschillende maten. Wil je jouw schilderij inlijsten? Koop dan een rol schildersdoek in plaats van kant-en-klaar opgespannen canvas schildersdoek.

Abstracte kunst maken met Trendhopper DIY schilderij op canvas
Trendhopper doe het zelf schilderijen als abstracte kunst
 

Stap 1: voorbereiden canvas

Leg het canvas voor jouw schilderij neer op een stabiele, afgedekte ondergrond. Zet de verf en roller klaar. Werk je met schildersdoek op rol? Rol het iets verder uit dan het formaat dat je schilderij krijgt. Verzwaar het doek aan onder en bovenkant, zodat het niet verschuift of terugrolt.

Wil je net als op de foto’s een collage van abstracte schilderijen op canvas maken? Je kunt alles aan de muur hangen en/of één groot schilderij op de grond zetten. Zo ontdek je welke compositie aan de muur het mooist is: leg de canvas schilderdoeken op de grond en schuif net zo lang tot je tevreden bent. Je kunt de compositie van je schilderijen zowel voor- als achteraf bepalen.

Stap 2: abstract schilderij maken

Maak een abstract schilderij in één kleur door je verf met een droge roller uit te rollen op het canvas. Beweeg de roller van boven naar beneden, druk niet te hard en breng steeds dunne lagen aan. Je schilderwerk wordt namelijk minder transparant door veel verf en hard drukken. Is het naar je zin? Laat de verf op het canvas drogen. en hang jouw unieke DIY-schilderij op canvas op.

Tips en weetjes bij DIY abstract schilderij op canvas

- Perfect pas bij je interieur: door restanten verf van je muren of kozijnen te gebruiken voor een abstract schilderij ben je duurzaam bezig én sluit deze DIY-decoratie naadloos aan op de kleuren in je interieur.
- Kleurvariatie in je abstracte schilderij: maak een abstract schilderij met meer kleuren. Laat de verf tussentijds drogen als je niet wilt dat de kleuren vermengen.
- Andere abstracte vormen: ontdek welke vormen je kunt maken met andere tools, zoals een blokkwast, spons of prop aluminiumfolie. Combineer eventueel vormen in één schilderij.

Show jouw DIY met hashtag Trendhopperthuis
 

Show jouw DIY #trendhopperthuis & volg Trendhopper

We zijn super benieuwd naar het eindresultaat! Show je jouw DIY op Instagram of Facebook met #trendhopperthuis? Misschien zie je jouw doe-het-zelf resultaat dan wel terug op Trendhopper.nl of in onze socials! Volg ons op Pinterest, Instagram en Facebook voor meer inspiratie en acties.