Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar
Inspiratie voor DIY wanddecoratie met behang bij Trendhopper

Inspiratie: DIY wanddecoratie met restjes behang

Ho! Stop! Gooi je restjes behang niet weg. Wees creatief; je kunt er nog wat moois mee maken. Op deze pagina vind je inspiratie voor een DIY waarin je de left overs van behang combineert tot een uniek, nieuw behang.

Je maakt van jouw behangcombinatie geweldige wanddecoratie door er een deel van je muur óf een mdf-plaat mee te behangen. Voordeel van het behangpaneel: je haalt het in een wip weg als je jouw woonstijl wijzigt.

Doe-het-zelf in 2 stappen met deze Trendhopper DIY!

Doe het zelf wanddecoratie van Trendhopper met restjes behang in zithoek
Inspiratie voor DIY wanddecoratie met behang bij Trendhopper in eetkamer
DIY wanddecoratie van trendhopper met restjes behang in woonkamer
 

Dit heb je nodig voor de DIY

Voor het maken van jouw unieke DIY-behangcombinatie heb je nodig: restanten behang die lang genoeg zijn om de muur of het paneel te behangen. Uiteraard de gangbare behangtools, zoals behanglijm, rollers en een stanleymes. En als jij het behangpaneel maakt: een mdf-plaat die zo groot -of klein- is als jij tof vindt voor jouw interieur. Voor behangen op mdf heb je ook schuurpapier, ontvetter en primer nodig.

Dit heb je nodig voor de Trendhopper DIY met behang
Trendhopper DIY behangen met restjes
DIY wanddecoratie met behang bij Trendhopper
Donker en licht behang in Trendhopper DIY
Abstract en figuratief behang in Trendhopper DIY
Verschillende behangprints in Trendhopper DIY
Behangstroken in verschillende breedtes in Trendhopper DIY
 

Stap 1: voorbereiden DIY behang

Stap 1: het voorbereiden van je DIY met behang bestaat uit het maken van een combinatie van jouw restanten behang. Je kunt alle soorten behang gebruiken. Maak je behangcombinatie eerst op de grond. De truc bij het combineren is de afwisseling in het behang: druk naast rustig, abstracte en figuratieve prints, felle en rustige kleuren. Laat de verschillende behangetjes overlappen, zodat je kunt variëren met de breedte van de stroken. Schuif net zo lang tot je een behangcombinatie hebt waar je blij van wordt.

Maak jij het behangpaneel, dan is het belangrijk om de mdf-plaat voor te bereiden op het behangen. Schuur de kopse kanten, ontvet de hele plaat en pas de primer volgens gebruiksaanwijzing toe. Door de voorkant, achterkant en kopse kanten te grondverven, voorkom je kromtrekken.

Stap 2: behangen

Heb je jouw perfecte combinatie gevonden, dan kun je gaan behangen. Volg hiervoor de instructies die horen bij het behang en de behanglijm. Tip: met een (laser)waterpas is recht behangen een stuk gemakkelijker.

Tips en weetjes bij DIY met behang

- Restjes behang vinden: heb je zelf niets liggen? Ga naar de bouwmarkt of interieurwinkel in de buurt en help ze van hun restpartijen behang af.
- Behangen zonder gladde muren: zijn jouw muren ongeschikt voor behangen? Met een mdf-plaat als behangpaneel kun jij tóch behangen. Ook een handige optie voor fotobehang.
- Kleine wanddecoratie met behang: is de muur behangen of een mdf-behangpaneel jou te groot? Behang op een kleinere mdf-plaat of een kant-en-klaar canvas schildersdoek.
- Collage van behangdecoratie: behang je meerdere mdf-platen of schildersdoeken (in allerlei maten), dan kun je een collage van jouw behangdecoratie maken. Beplak de platen of doeken met een behangcombinatie of met één soort behang.
- Behangcirkel: maak je eigen behangcirkel van overgebleven behang. Gebruik een potlood aan een touwtje om de perfecte cirkel uit te tekenen.
- Kast behangen: gebruik restjes behang om de binnen- of buitenkant van een oude kast op te vrolijken.
- Trap bekleden met behang: gebruik behang om je trap een make over te geven. Plak restanten behang tegen de stootborden (de verticale delen van je trap).

Behang als wanddecoratie

Behang is een vorm van wanddecoratie waarmee je echt indruk kunt maken. Of je een muur nu geheel of deels behangt, een behangpaneel neerzet of behangcirkel op je muur maakt; met behangen geef je je woonkamer, slaapkamer of werkkamer in één keer enorm veel sfeer.

Show jouw DIY met hashtag Trendhopperthuis
 

Show jouw DIY #trendhopperthuis & volg Trendhopper

We zijn super benieuwd naar het eindresultaat! Show je jouw DIY op Instagram of Facebook met #trendhopperthuis? Misschien zie je jouw doe-het-zelf resultaat dan wel terug op Trendhopper.nl of in onze socials! Volg ons op Pinterest, Instagram en Facebook voor meer inspiratie en acties.