Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar
Inspiratie voor DIY vintage lamp pimpen bij Trendhopper

Inspiratie: DIY vintage lamp pimpen

Een vintage lamp gevonden. Gaaf! Maar wat als je de lampenvoet fantastisch, maar de lampenkap verrekte lelijk vindt? Of de kap is kapot of kwijt? De oplossing: je vintage lamp pimpen. Met een nieuwe lampenkap is de make over zo gepiept.

Op deze pagina inspiratie en tips voor deze supersimpele Trendhopper-DIY met een vintage lamp.

Dit heb je nodig voor de DIY

Dit heb je nodig voor deze DIY: een vintage lamp met lampenvoet die in je interieur past. En een nieuwe toffe nieuwe lampenkap om je vintage lampenvoet mee te pimpen.

Trendhopper vintage lamp met lampenkap in zwart
Trendhopper vintage lamp met lampenkap in groen
Trendhopper vintage lamp met lampenkap in goud velours
Trendhopper vintage lamp met lampenkap in jungleprint
 

Stap 1: nieuwe lampenkap op je vintage lamp

Doe-het-zelf was nog nooit zo makkelijk ;-) Zet de nieuwe lampenkap op de lampenvoet en klaar ben je met het pimpen van je vintage lamp.

Tips en weetjes bij DIY met vintage lamp

- Vintage lamp vinden: shop online of struin op je gemak door vintage shops in jouw omgeving. Je hoeft geen speciaal designexemplaar te scoren; elke vintage lamp is geschikt. Enige voorwaarde is dat de lamp in je interieur past en jij ‘m mooi vindt. De Trendhopper-styliste koos deze vintage lamp met betoverend decor op de lampenvoet om het industriële interieur op de foto te verzachten met een vintage vibe. De vintage lamp is gemaakt van zeldzaam Spara Keramik, West Germany. De hoofdontwerper van Spara destijds was van Turkse komaf. Vandaar de enigszins oosterse uitstraling.
- Lampenkap kiezen: kijk bij je zoektocht naar een lampenkap naar kleur en naar materiaal. De styliste koos in een lampenkap in zwart, vanwege de match in het interieur. Bij de voet van deze vintage lamp past een lampenkap in groen of een gouden lampenkap ook. En als je houdt van anders dan anders, is een lampenkap met jungleprint een toffe gedurfde combinatie bij deze lampenvoet van Spara Keramik. De kleur van de lampenkap is natuurlijk ook afhankelijk van de kleuren in jouw interieur. Wat betreft het materiaal van de lampenkap: een stoffen lampenkap verzacht de harde uitstraling van het Spara Keramik. Een lampenkap van velours is daarom ook gaaf bij voet van deze vintage lamp.

Verlichting Trendhopper

Vintage lamp gevonden om te pimpen? Bekijk lampenkappen, lampenvoeten en complete verlichting op trendhopper.nl.

Show jouw DIY met hashtag Trendhopperthuis
 

Show jouw DIY #trendhopperthuis & volg Trendhopper

We zijn super benieuwd naar het eindresultaat! Show je jouw DIY op Instagram of Facebook met #trendhopperthuis? Misschien zie je jouw doe-het-zelf resultaat dan wel terug op Trendhopper.nl of in onze socials! Volg ons op Pinterest, Instagram en Facebook voor meer inspiratie en acties.