Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar
Inspiratie voor DIY wanddecoratie met leren wandtegels als behang bij Trendhopper

Inspiratie voor DIY wanddecoratie: leren wandtegels als behang

Leren wandtegels als behang is geweldige wanddecoratie. Of je nu kiest voor een hele muur, lambrisering of een paneel met leren wandbekleding; het resultaat is warm, luxe en stijlvol stoer.

Wat extra tof is: niks zo uniek als leren wanddecoratie. Je ziet het niet in elke woonkamer, ieder stuk leer is one of a kind én leer ‘leeft’, waardoor het steeds anders is. En dus heb jij altijd een unieke eyecatcher als je kiest voor leren behang.

Leren wandbekleding met een uniek patroon maken, is een makkie met de leren wandtegels van Enzo Pellini. Doe-het-zelf in 2 stappen deze Trendhopper DIY.

Doe het zelf wanddecoratie van Trendhopper met restjes behang in zithoek
Inspiratie voor DIY wanddecoratie met behang bij Trendhopper in eetkamer
DIY wanddecoratie van trendhopper met restjes behang in woonkamer
 

Dit heb je nodig voor de DIY

Voor het maken van de Trendhopper DIY leren wandbekleding heb je nodig: leren wandtegels in 3 verschillende maten en primer in de kleur van het leer van Enzo Pellini en natuurlijk een patroon. Wij gebruikten legpatroonvoorbeeld ‘DNA’ en bevestigden dat diagonaal. Andere tools: ontvetter voor jouw ondergrond, verfroller -kwast en -bak, afplaktape en afdekplastic, waterpas, rolmaat, metalen winkelhaak of liniaal van minimaal 50 cm, potlood, scherp stanleymes en eventueel snijplank als ondergrond.

Leren wandtegels in diverse maten voor Trendhopper DIY wanddecoratie
Patroon voor behangen met leren wandtegels in Trendhopper DIY
Inmeten en tekenen van hulplijnen voor de Trendhopper DIY leren wandbekleding met wandtegels
Patroon van leren wandtegels klaarleggen voor de Trendhopper DIY leren wandbekleding
Behangen met leren wandtegels voor de Trendhopper DIY leren wandbekleding
Bijsnijden van de laatste leren wandtegels in de Trendhopper DIY leren wandbekleding
 

Stap 1: voorbereiden DIY leren wanddecoratie

Stap 1: het voorbereiden van je Trendhopper DIY wanddecoratie met leren wandtegels bestaat uit het ontvetten van de ondergrond en de primer aanbrengen. Teken daarna met een waterpas een horizontale en verticale lijn die elkaar kruisen in het midden van je ondergrond.

Stap 2: behangen met leren wandtegels

Stap 2: voor het beste resultaat bevestig je de eerste leren wandtegel in het midden tegen je hulplijnen. Verwijder een deel van het folie, plak het eerste deel van de tegel tegen de lijnen, trek rustig de rest van het folie los en duw de tegel stevig aan. De laatste leren wandtegels snij je op maat op een stabiele, vlakke ondergrond met een scherp stanleymes.

Tips en weetjes bij DIY wanddecoratie met leren wandtegels als behang

- Maak verplaatsbare wanddecoratie: behang een paneel met leren wandtegels. Zo’n behangpaneel kun je steeds ergens anders in je interieur neerzetten.
- Behang deuren, een kastdeur, tafelblad of je zelfs je trap met leren wandtegels. Zo creëer je originele, gave eyecatchers in je interieur. De leren wandtegels van Enzo Pellini kun je op heel veel ondergronden plakken en ze zijn zo flexibel dat je zo ook in een hoek kunt plakken (zorg dan wel voor een flink bevestigingsoppervlak)
- Laat leren wandtegels altijd 24 uur acclimatiseren in de ruimte waar je ze als wandbekleding gaat gebruiken.
- Heb je meerdere pakken leren wandtegels? Mix die voordat je ze opplakt. Eventuele nuanceverschillen in kleur vallen dan niet meer op als je wanddecoratie klaar is.
- Leg de wandtegels in patroon klaar op grond zonder de beschermlaag van de achterkant te halen. Daardoor kun je het patroon bekijken, eventueel aanpassen en het behangen met de leren wandtegels gaat dan net even sneller.
- Hou er rekening mee dat leren wandbekleding, net als je favoriete leren tas of je bank, verandert door licht, luchtvochtigheid en leeftijd - factoren die in ieder huis anders zijn.
- Gebruik altijd de Enzo Pellini-primer in de kleur van het leer onder je leren wandbekleding. Ontstaan er krimpnaden, dan zijn die amper zichtbaar.

Show jouw DIY met hashtag Trendhopperthuis
 

Show jouw #trendhopperthuis & volg Trendhopper

We zijn super benieuwd naar het eindresultaat! Show je jouw DIY op Instagram of Facebook met #trendhopperthuis? Misschien zie je jouw doe-het-zelf resultaat dan wel terug op Trendhopper.nl of in onze socials! Volg ons op Pinterest, Instagram en Facebook voor meer inspiratie en acties.