Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar
DIY trendhopper wandpanelen behangen

Inspiratie: DIY wandpanelen behangen

Op zoek naar inspiratie voor originele wanddecoratie? Als je behang super tof vindt, maar niet een hele wand wilt behangen, is deze DIY wat je zoekt: wandpanelen behangen. Super leuk in combinatie met andere decoratie!

Voordelen van muurdecoratie met behangpanelen: je kunt ze maken in allerlei vormen, je kunt de wandpanelen ophangen, maar ook op een kast of de grond zetten of combinatie daarvan. En je geeft wandpanelen in een handomdraai een nieuwe look als je zin hebt jouw interieurstyling te wisselen of met de behangtrends wilt meegaan.

Doe-het-zelf: ga in 2 stappen wandpanelen behangen met deze Trendhopper DIY!

Wandpanelen behangen als decoratie Doe het zelf tip Trendhopper
Trendhopper DIY combineer vormen wandpanelen
Trendhopper-DIY wandpaneel als eyecatcher
Trendhopper DIY wandpaneel kun je neerleggen
Trendhopper DIY behangen wandpaneel als interieurdecoratie
Trendhopper DIY wandpanelen behangen
Trendhopper DIY wandpaneel kun je ook schilderen
Trendhopper DIY behangpanelen neerzetten ter decoratie
 

Dit heb je nodig voor de DIY

Voor de DIY wandpanelen behangen heb je nodig: karton, schuurpapier, ontvetter en grondverf. De gangbare behangtools, zoals behanglijm, rollers en een scherp stanleymes. Plaatmateriaal voor je wandpaneel of -panelen en natuurlijk behang(restanten). Wij gebruikten Eijffinger-behang uit de Natural Wallcoverings I- en Skin-serie (nummers in afbeeldingen).

Benodigdheden voor de Trendhopper DIY wandpanelen behangen
Trendhopper DIY Eijffinger behang 322647 uit de natural wallcoverings-serie
Trendhopper DIY Eijffinger behang 300532 uit de Skin-serie
Trendhopper DIY Eijffinger behang 322610 uit de natural wallcoverings-serie
Trendhopper DIY Eijffinger behang 322615 uit de natural wallcoverings-serie
Trendhopper DIY Eijffinger behang 322622 uit de natural wallcoverings-serie
 

Stap 1: voorbereiden DIY

Stap 1: plaatmateriaal zagen in vormen en formaten die je mooi vindt: van vierkant tot rechthoek, driehoek, halve cirkel of arcadeboog. Kijk voor inspiratie naar de foto’s op deze pagina. TIP: laat je panelen op maat zagen bij een bouwmarkt of online zaagspecialist.
Schuur van elk wandpaneel de zijkanten en ontvet en grondverf alle zijdes. Dan hecht het behang goed op het paneel. Ook voorkomt het kromtrekken.

Wil je een behangpaneel aan de muur hangen? Frees aan de achterkant uitsparingen voor schroeven of haken. Laat je bij aankoop van het plaatmateriaal adviseren over het aantal uitsparingen en het beste ophangsysteem voor bij het formaat en gewicht van jouw behangpaneel.

Stap 2: wandpanelen behangen

Stap 2: volg voor het behangen van je panelen de instructies die horen bij het behang en de behanglijm. Zorg dat het behang je paneel een stuk overlapt. Draai het paneel om en leg het op een stuk karton. Snij met het stanleymes langs de randen van je paneel. Daardoor is het behang perfect op maat voor je paneel en hebben alle wandpanelen een super strakke rand.

inspiratie wandpanelen behangen & schilderen
 

Tips en weetjes bij DIY

- Behang vinden: overweeg om de bouwmarkt of interieurwinkel in de buurt van hun restpartijen af te helpen. Zij blij en jij blij, want: vaak voordeliger.
- Persoonlijk wandpaneel maken? Gebruik fotobehang.
- Ben je niet zo van de behangetjes? Wandpanelen schilderen kan ook. Gebruik je restanten (muur)verf, dan sluiten de panelen perfect aan op de rest van je interieur.
- Tweezijdige wandpanelen zijn ook tof: die creëer je door de ene kant te behangen en de andere met een kek kleurtje te verven.

Behangpanelen als decoratie

Met behangpanelen als decoratie maak je echt een statement in je woonkamer, slaapkamer of de kinderkamer. Zeker als je kiest voor een flink formaat wandpanelen en/of verschillende vormen gebruikt. Doordat je behangpanelen als wanddecoratie kunt ophangen aan de muur, maar ook prachtig op een kast of eenvoudig op de grond kunt neerzetten, creëer je heel eenvoudig een (af)wisselend beeld in je interieur.

Show jouw DIY met hashtag Trendhopperthuis
 

Show jouw DIY #trendhopperthuis & volg Trendhopper

We zijn super benieuwd naar het eindresultaat! Show je jouw DIY op Instagram of Facebook met #trendhopperthuis? Misschien zie je jouw doe-het-zelf resultaat dan wel terug op Trendhopper.nl of in onze socials! Volg ons op Pinterest, Instagram en Facebook voor meer inspiratie en acties.