Menu
  • alle winkels geopend!
  • afhalen, versturen & bezorgen is actief
  • shop 24/7 online in de webshop

De winkels van Trendhopper zijn geopend. Ook versturen en bezorgen wij zoals je van ons gewend bent, maar uiteraard met de nodige voorzorgsmaatregelen! Lees meer >

inspiratie en tips woonstijl Retro affair #trendhopper #interieur #styling #inrichting #woonkamer

Interieurtips: woonstijl Retro affair

Op deze pagina vind je inspiratie voor een interieur in de Trendhopper woonstijl Retro affair. Lekker plaatjes kijken en tips van onze styliste.

Woonstijl Retro affair

Retro affair. Een woonstijl die de tijd even stilzet. Opvallend zonder extravagant te zijn. Bescheiden chic interieurdesign met een aangename elegantie en zachtheid in zich. Een meesterlijke stylingmix die je zintuigen stimuleert en een ontspannen atmosfeer in huis creëert.

Trendhopper styliste over Retro affair

Dit is wat Trendhoppers interieurstyliste vertelt over haar Retro affair. Leuk hoor, zo’n inkijkje in hoe deze styling in haar hoofd ontstond. Wedden dat je meteen zin krijgt om thuis aan de slag te gaan? Enjoy!

“Ik wilde een woonstijl neerzetten die intimiteit en rust uitstraalt. Stilte in huis creëren als het ware. Dat is zo ontzettend aangenaam als je thuiskomt na de drukte van alledag. Dat werd dus Retro affair. Om deze sfeer te kunnen neerzetten, leende ik voor de styling elementen uit verschillende tijden en stijlen. Zo heeft Retro affair een relatie met Scandinavische interieurs, is er een romance ontstaan met flagrante vintage-elementen en wordt een beetje geflirt met Victoriaanse componenten. De oogopslag van een Retro affair interieur is daardoor strak en stylish, maar heel huiselijk tegelijk.”

Retro affair met loveseat Vino #bank #klokken #bijzettafel #interieurdesign #trendhopper
Retro affair met meubelserie Gavi #kast #eettafel #stoelen #interieurdesign #trendhopper
Retro affair met verlichting #lampen #interieurdesign #trendhopper
Retro affair met bank Arizona #bankstel #bijzettafel #vloerkleed #woonkussens #interieurdesign #trendhopper
 

Tips voor een interieur volgens Retro affair

Natuurlijk delen we tips, zodat jij je huis kunt inrichten volgens woonstijl Retro affair. Onze styliste zet voor je op een rij welke stijlelementen zij koos. Ze licht ook toe hoe ze die toepaste voor het Retro affair interieurdesign:

Rust
“De rust in het Retro affair interieur creëer ik door meubels met klare lijnen te selecteren. Die elegante eenvoud in design ken je uit Scandinavische interieurs.

Warmte
“De warme atmosfeer ontstaat binnen Retro affair met mijn keuze voor diverse aardse kleuren op de muren en in meubels en accessoires. Door te gaan voor muurverf met een lagere saturatie zijn de tonen gedempt. En ze ogen poederig. Opgeteld zorgt dit voor het Retro affair kleurbeeld dat die prettige kalmte uitstraalt. Het geheel krijgt pit met een koraalroze kleuraccent.”

Intimiteit
“De intimiteit in dit Retro affair interieur ontstaat, doordat ik zorgvuldig afgewogen motieven en texturen toevoeg. Zowel in de vorm van behang en lambrisering als in vloerkleden, kussens en accessoires. Op dit punt liet ik me onder andere inspireren door de Victoriaanse tijd waarin dit soort rijke materialen overigens heel overdadig in interieurs werden gebruikt. De uitgebalanceerde manier waarop ik gebruikmaak van patronen en materialen zie je nu ook in new Nordic interieurs.”

Vintage
“Voor het vintagegevoel van Retro affair werkte ik met Trendhopper meubels, accessoires en verlichting met sierlijke vormen en glanzende materialen. Die sculpturale vormen en soms futuristisch aandoende materialen zag je onder andere in de fifties en de latere Space Age periode. Waar het ‘m precies inzit, weet ik eigenlijk niet, maar op de een of andere manier voelt een interieur altijd direct comfortabel door zo’n connectie met het verleden.”

Muurverf en behang Retro affair

Bij de Retro affair styling werd muurverf van Histor en behang van Eijffinger gebruikt:

histor ballon 1574 - r02b
histor hoornwit 0601 - r78b
histor stokroos 4550 - r10b
histor kenmerk s7010 - g90y
histor zandsteen s2005 - y20r
Eijffinger TERRA 391555
 

Style jouw huis: inspiratie en shoppen

Style jouw huis met meubels, accessoires en verlichting uit de Trendhopper collectie. Inspiratie vind je hieronder. Shoppen doe je in onze webshop.

TH HIGHBOARD GAVI
TH VLOERKLEED EVITA
TH TAFELLAMP ALTON
TH BIJZETTAFEL WICK
TH WEKKER LUSH
TH BANK ARIZONA
TH SALONTAFEL DUARTE
TH ACCESSOIRES
TH HANGLAMP ALTON 23
TH BIJZETTAFEL FINCA
TH DECORATIE ZANDLOPER
TH BANK BARLETTA
 

vlnr: Highboard Gavi, Vloerkleed Evita, Tafellamp Alton, Bijzettafel Wick, Wekker Lush, Bank Arizona, Salontafel Duarte, Hanglamp Alton 23, Bijzettafel Finca, Decoratie Zandloper, Bank Barletta.