Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar
Ontdek welke woonstijl bij jou past met Trendhopper tips inspiratie en stappenplan

Welke woonstijl past bij jou? Voel je thuis in je huis

Vind jij het lastig om te achterhalen in wat voor interieur je je fijn voelt? Of ben jij bij een bezoekje aan een woonwinkel als een kind in de snoepwinkel dat álles wil? Op deze pagina ontdek je welke woonstijl past bij jou en waarop je kunt letten als je items voor dat interieur gaat shoppen.

Want een mooi ingericht huis vinden we allemaal leuk, maar belangrijker: je wilt je thuis voelen in je huis. De Trendhopper-stylist deelt informatie, inspiratie en tips over allerlei woonstijlen. En ze vertelt je wat het geheim van een uniek interieur is…

Welke woonstijlen zijn er?

Welke woonstijlen zijn blijvertjes? De Trendhopper-stylist definieerde de woonstijlen Basis, Scandinavisch, Industrieel en Trend. Ze deelt op deze pagina inspiratieplaatjes en handige info over de interieurstijlen. De 4 woonstijlen gaan mee met hun tijd zonder hun identiteit te verliezen. En: je kunt deze woonstijlen geweldig goed combineren en personaliseren. Super leuk, want daardoor wordt ieder interieur anders. En zo krijg jij wat je wilt: een eigen woonstijl die precies bij je past.

Trendhopper woonstijl Basis
Trendhopper woonstijl scandinavisch
Trendhopper woonstijl industrieel
Trendhopper woonstijl trend
 

Wat voor woonstijl heb ik?

Weten wat voor woonstijl je hebt is leuk en handig. Als je weet welke interieurstijl écht bij jou past, kun je makkelijker keuzes maken in woonwinkels. En je zult merken dat je blijer wordt van zorgvuldig uitgekozen items. Met deze tips van de Trendhopper-styliste ontdek je wat voor woonstijl je hebt:

Tip 1: Denk terug aan ruimtes die je een fijn gevoel gaven. Misschien een museum, een restaurant of een interieur van vrienden. Welke overeenkomsten zie je in die ruimtes? Waren ze hoog of laag, voelden ze donker of licht aan, was het kleurrijk of ton-sur-ton ingericht, werden er planten gebruikt en welke materialen komen terug?
Tip 2: Een andere optie is om op gevoel interieurplaatjes te verzamelen. Vraag je daarna af waarom je ze uitzocht. Gaat het om de ruimte zelf, de totale sfeer, een bank of tafel, of kleurgebruik? Zoek ook hier naar overeenkomsten.

Dat wat vaker terugkomt, kun je samenvatten in woorden of in beeld brengen met een moodboard. Weten binnen welke woonstijl jouw stijl past en hoe je een uniek interieur in die stijl creëert? Hieronder tips en een stappenplan.

Het geheim: zo wordt jouw interieur uniek

Het geheim van hoe jouw interieur uniek wordt: vind jouw hoofdstijl, maar pin jezelf daar niet op vast. Niet alle meubels en accessoires hoeven precies in die ene woonstijl te vallen. Sterker nog. Een uitgebalanceerde combinatie van stijlen en persoonlijke toevoegingen maakt je interieur interessant. Er is geen goed of fout. Zo maak je jouw interieur ‘eigen’.

Kijk maar eens om je heen bij vrienden. Gluur bij de buren en check interieuraccounts op insta. Over het algemeen zie je in een interieur één hoofdstijl met elementen uit andere woonstijlen en daartussen unieke privébezittingen.

Stappenplan: je huis inrichten in jouw woonstijl

Met deze tips van de stylist kun jij in 3 stappen je huis inrichten volgens jouw woonstijl:

Stap 1: Leg de basis voor je interieur in jouw hoofdstijl. Kies grote meubels, muurverf en behang en lampen die qua materiaal, kleur en dessins passen in jouw hoofdstijl. Hoe? Bij de woonstijlen vind je kenmerken. Daar kun je op letten bij het woonwinkelen.

Stap 2: Mix je hoofdwoonstijl met één of meer andere stijlen die jou aanspreken. Dat kan door een aantal kleinere meubels en accessoires in die stijlen toe te voegen. Of subtieler: laat je robuuste industriële bank bekleden met een stof in koele kleur die past in de Scandinavische stijl. Of zet op een trendy lampenvoet een basis lampenkap.

Stap 3: Maak je interieur nóg persoonlijker. Voeg meubels en accessoires toe die jij om welke reden dan ook bijzonder en tof vindt. Omdat ze iets voor je betekenen of omdat ze je een thuisgevoel geven. Een vintage meubel met een verhaal waar je warm van wordt. Een souvenir als accessoire, omdat het je herinnert aan die ene geweldige vakantie. Kunst die je indrukwekkend vindt. Of gewoon lekkere gekke items die je vrolijk maken.

Woonstijl Basis

Wil jij een leefbaar interieur dat kalm en ruimtelijk voelt, niet te uitgesproken en van alle tijden is? Dan past woonstijl Basis bij je. Een interieur in deze woonstijl is in de kern modern en neutraal en daardoor een kameleon. Met styling (verf, behang en accessoires) kun je deze stijl verschillende looks geven.

Trendhopper woonstijl Basis en Trend kleur voor je interieur
Trendhopper woonstijl Basis en Scandinavisch voor je interieur
Trendhopper woonstijl Basis Industrieel en Trend voor je interieur
 

Kenmerken basisinterieur

Op deze kenmerken kun je letten als je naar de woonwinkel gaat voor jouw basisinterieur:
Vormgeving: je gebruikt in dit interieur tijdloos moderne meubels en accessoires met een cleane vormgeving. Kies alle items zorgvuldig. Een kamer in woonstijl Basis voelt rustig, doordat je ‘m niet vol zet.
Kleur, dessin, materiaal: de sfeer van woonstijl Basis is fris en aangenaam tegelijk, doordat je lichte natureltinten combineert met natuurlijke materialen die warmte uitstralen. Denk aan zacht cognackleurig leer, lichte, linnen stoffen naast donker, subtiel maar krachtig staal.
Mixen met: meer eigen, eigentijdser maken of gewoon zin in verandering? Met minimale aanpassingen maak je al een statement in je neutrale, moderne basisinterieur. Met een opvallende print als wanddecoratie of een kussen bijvoorbeeld. Of voeg -klein of groot- eigentijdse accenten toe in de trendkleur van dat moment.

Woonstijl Scandinavisch

Wil jij een interieur in naturellen of pastellen dat een pure en prettige uitstraling heeft? Dan past woonstijl Scandinavisch bij je. Een interieur in deze woonstijl is in de kern eenvoudig, functioneel en verfijnd.

Trendhopper woonstijl Scandinavisch voor je interieur
Trendhopper woonstijl Scandinavisch en Basis voor je interieur
Trendhopper woonstijl Scandinavisch voor je interieur
 

Kenmerken Scandinavisch interieur

Op deze kenmerken kun je letten als je naar de woonwinkel gaat voor jouw Scandinavische interieur:
Vormgeving: je gebruikt in dit interieur functionele meubels en accessoires met een minimalistisch design van Scandinavische oorsprong. Je herkent ze aan hun puurheid; je ziet waarvan en hoe ze zijn gemaakt. Wissel rechte en ronde vormen af en hou het luchtig. Die balans maakt een kamer in woonstijl Scandinavisch zo fris en zacht.
Kleur, dessin, materiaal: de sfeer van woonstijl Scandinavisch is kalm en comfortabel tegelijk, doordat je koele naturel- of pasteltinten combineert met eerlijke materialen. Denk aan blond hout, stoffen met verschillende weefsels, keramiek en rank toegepast staal.
Mixen met: meer eigen, eigentijdser maken of gewoon zin in verandering? Neutraal, clean design uit woonstijl Basis sluit feilloos aan op de functionele vormgeving van je Scandinavische interieur. Wil jij je verfijnde interieur in woonstijl Scandinavisch meer warmte geven, voeg dan bijvoorbeeld een houten lattenwand toe.

Woonstijl Industrieel

Wil jij een wat meer ongepolijst interieur waarin geleefd mag worden met donkere en robuuste elementen? Dan past woonstijl Industrieel bij je. Een interieur in deze woonstijl is in de kern krachtig, stoer en vertelt een verhaal.

Trendhopper woonstijl Industrieel voor je interieur
Trendhopper woonstijl Industrieel en Scandinavisch voor je interieur
Trendhopper woonstijl Industrieel en Trend retro voor je interieur
 

Kenmerken industrieel interieur

Op deze kenmerken kun je letten als je naar de woonwinkel gaat voor jouw industriële interieur:
Vormgeving: je gebruikt in dit interieur meubels en accessoires met een stoer uiterlijk en vaak functioneel design. Het toevoegen van hergebruikte items die soms al een heel leven achter zich hebben, is eigenlijk een must. Dat is wat een kamer in woonstijl Industrieel eigenzinnig en leefbaar maakt.
Kleur, dessin, materiaal: de sfeer van woonstijl Industrieel is mannelijk, doordat je donkere kleuren en geleefde, ongepolijste materialen de hoofdrol geeft. Denk aan staal, beton, ruw hout met noesten en grof geweven stoffen.
Mixen met: meer eigen, eigentijdser maken of gewoon zin in verandering? Verzacht woonstijl Industrieel met trendy materiaal, zoals een veloursachtige stof. Of maak je industriële interieur luchtiger met een lamp uit woonstijl Scandinavisch. De basis daarvan is ook functioneel, maar het design is ranker.

Woonstijl Trend

Wil jij een interieur dat reacties losmaakt en je steeds kunt veranderen? Dan past woonstijl Trend bij je. Een interieur in deze woonstijl is in de kern opvallend, eigenwijs en continu in beweging.

Trendhopper woonstijl Trend Scandinavisch en Basis voor je interieur
Trendhopper woonstijl Trend kleur en Basis voor je interieur
Trendhopper woonstijl Trend retro en Basis voor je interieur
 

Kenmerken trendy interieur

Op deze kenmerken kun je letten als je naar de woonwinkel gaat voor jouw trendy interieur:
Vormgeving: je gebruikt in dit interieur meubels en accessoires uit allerlei woonstijlen in super actueel en opvallend design, waarbij je items van jonge ontwerpers mixt met (reproducties van) design-klassiekers. Je zorgt voor een perfecte balans, wat maakt dat een kamer in woonstijl Trend om aandacht vraagt zonder te schreeuwen.
Kleur, dessin, materiaal: de sfeer van een kamer in woonstijl Trend heeft humor, doordat je kleuren, prints en allerlei materialen naast en door elkaar gebruikt. Denk aan funny accessoires in de vormen van dieren of gebruiksvoorwerpen gemaakt van plastic, metaal of stof, futuristische glazen lampen gebaseerd op mid-century design of behang en stoffen met 70ies-prints.
Mixen met: meer eigen, eigentijdser maken of gewoon zin in verandering? Maak woonstijl Trend persoonlijk met DIY’s, zoals wanddecoratie van behangrestanten. Breng balans in je trendy interieur met lichte items uit woonstijl Basis of strak en functioneel design uit woonstijl Scandinavisch. Of geef Trend extra allure met retro basisitems.