Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar

Vloerkleed bij bank Vik

Zo kies je het juiste formaat vloerkleed

Vloerkleden zijn de kers op de taart van jouw interieur en onmisbaar voor de trendy wooninrichting van vandaag. Maar we begrijpen dat het kiezen van het juiste vloerkleed soms een uitdaging kan zijn. Welke maat moet je kiezen? Ga je voor een rond of rechthoekig exemplaar? En waar leg je hem neer? Geen zorgen, wij hebben handige tips voor je samengesteld, zodat jij doordacht een goede keuze maakt!

Hoe groter het vloerkleed, hoe beter!

Laten we beginnen met een gouden regel: bij vloerkleden geldt vaak, "hoe groter, hoe beter!" Een ruim vloerkleed voegt flair en gezelligheid toe aan een ruimte en creëert in an instant een warme sfeer. Denk niet te klein; een vloerkleed mag gerust royaal zijn. Een groot vloerkleed creëert optisch meer ruimte, voegt een vleugje elegantie toe en is lekker zacht en warm onder je voeten!

Vloerkleden in combinatie

 

Welke maat vloerkleed kies ik voor onder mijn bank?

Bij het inrichten van jouw woonkamer met een vloerkleed onder de bank, adviseren we om ongeveer 20 à 30 centimeter aan beide zijden van de bank toe te voegen voor de perfecte maat. Plaats ongeveer een derde van het vloerkleed onder de bank voor het mooiste resultaat. Als je een ruime woonkamer hebt, kun je zelfs kiezen voor royale vloerkleden of verschillende kleinere kleden om te mixen & te matchen. Voor kleinere ruimtes kun je het best een vloerkleed kiezen dat niet de hele vloer bedekt.

Welke maat vloerkleed kies ik voor onder mijn eettafel?

Wat een vloerkleed onder de eettafel betreft: deze trend wordt steeds populairder! En terecht, want zo'n vloerkleed voegt extra comfort toe aan de eethoek. In een ruime woonkeuken scheidt een vloerkleed het eetgedeelte van de rest van de kamer en vermindert het geluid. Zorg ervoor dat het vloerkleed groot genoeg is, zodat alle eettafelstoelen erop passen. Plaats de stoelen op het vloerkleed of er gedeeltelijk overheen, maar vermijd wiebelende poten!

Heb je een rechthoekige of ovale eettafel? Dan adviseren we om er een rechthoekig vloerkleed onder te leggen. Dit creëert een harmonieuze uitstraling! Heb je een ronde eettafel? Dan adviseren we – je verwacht het al – een rond vloerkleed. Zorg er dus wel voor dat ‘ie groot genoeg is!

Vloerkleden bij Wane meubels

Vloerkleden shoppen >

Ga ik voor een rechthoekig of een rond vloerkleed?

In de vorige alinea benoemden we al redenen waarom je voor een rechthoekig of rond vloerkleed moet kiezen. Er zijn er natuurlijk nog meer. Hieronder zetten we ze voor je op een rijtje:

  • Stijl: Rechthoekige vloerkleden hebben meestal een strakke uitstraling en passen goed in kamers met rechthoekige meubels. Ronde vloerkleden daarentegen hebben een zachtere, organische uitstraling en kunnen een speelser karakter aan de ruimte geven.
  • Ruimtelijke indeling: Overweeg de indeling van de ruimte. Als je bijvoorbeeld een rechthoekig vloerkleed onder een eettafel plaatst, kan een rechthoekig kleed de vorm van de tafel volgen en zorgen voor een goede pasvorm. Voor zithoeken met ronde of ovale tafels kan een rond vloerkleed goed werken.
  • Grootte van de ruimte: De grootte van de ruimte waar je het vloerkleed neer wil leggen, kan ook van invloed zijn. Een groot rechthoekig vloerkleed kan een ruimte optisch ruimer laten lijken, terwijl een groot rond vloerkleed een knusse, gezellige uitstraling kan geven.
  • Ruimtevorm: Houd rekening met de vorm van de ruimte zelf. In vierkante kamers kunnen zowel rechthoekige als ronde vloerkleden mooi staan. In langwerpige kamers kunnen rechthoekige kleden de vorm van de ruimte juist benadrukken.

Het belangrijkste is om een vloerkleed te kiezen dat harmonie brengt in de ruimte en dat voldoet aan jouw wensen. Je kunt ook overwegen om verschillende vormen en maten vloerkleden te combineren in dezelfde ruimte om gelaagdheid en warmte te creëren.

Vloerkleden in neutrale tinten

Vloerkleden shoppen >