Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar
Hanglamp Libelle

Welke verlichting moet ik kiezen?

Het kiezen van verlichting voor bij jou thuis is niet altijd even makkelijk. Je moet de lamp niet alleen mooi vinden, hij moet ook nog bij je interieur passen en bovendien de juiste sfeer en/of lichtsterkte geven. Maar geen paniek! Wij gaan je helpen met het maken van de juiste keuze aan de hand van een aantal interessante tegenstellingen. Geloof ons: na dit artikel heb jij jouw ideale lamp gevonden:

1. Opvallen of matchen?

Mag jouw lamp opvallen? Kies dan voor een eyecatching lamp in een lekker groot formaat, gemaakt van een bijzonder materiaal of met een aparte vorm. Heb je lef? Kies dan voor een tegenstelling in kleur of materiaal. Maak je bijvoorbeeld veel gebruik van warme, zachte materialen in je interieur? Kies dan eens voor een strakke metalen lamp. Je zult zien dat dit de zachtheid doorbreekt en dat ‘ie direct opvalt! Als je niet bang bent om met kleur te spelen, dan kies je voor een lamp die qua kleur afwijkt van jouw kleurenpalet of je hangt een aantal lampen in diverse tinten naast elkaar op. Nice!

Opvallende lampen van Trendhopper


Alle verlichting shoppen >
 

Speel je liever op safe en kies je daarom eerder voor een stijlvolle match? Dan zijn lampen uit een lampenserie de beste keuze voor jou. Zo weet je zeker dat je een rustig geheel creëert en dat ze bij elkaar passen. Onze lampenseries bestaan uit een hanglamp, tafellamp en een vloerlamp, zodat er altijd een passende combinatie voor je bij zit.

Lampen uit de series Rolf en Meya


Alle verlichting shoppen >
 

2. Functioneel licht of sfeerlicht?

Ben je een echte boekenwurm? Dan is het fijn als een lamp een sterke lichtstraal geeft. Zo heb je helder zicht op je boek, krant of magazine en kun je uren wegdromen zonder dat je vermoeide ogen krijgt. Lees je graag op de bank of op een stoel? Kies dan voor een vloerlamp met spotjes die je kunt richten. Liever aan tafel met je boek? Dan zijn er ook hanglampen met verstelbare lampjes. Als je wil lezen, richt je de spotjes op de tafel en heb je een gezellig diner gepland, dan richt je de spotjes naar boven, zodat je tafel wel verlicht is, maar op een sfeervollere manier.

Functionele verlichting van Trendhopper


Alle verlichting shoppen >
 

Kies je liever voor sfeer? Dan ben je dol op gezelligheid. Voor jou is warmte en een combinatie van donker en licht in je interieur belangrijk. Een klein lampje op een kast die nog net een schaduw op je muur laat vallen geeft het contrast dat jij zoekt. Gezelligheidsdieren als jij gebruiken niet teveel lampen, omdat je houdt van dramatische verlichting.

Tip 1: Hang een grote hanglamp met een open structuur in een donkere hoek. Je zult zien dat er mooie schaduwen op de muren vallen!

Tip 2: Wist je dat als je gebruik maakt van lampen met verschillende lichtsterktes, dat het lijkt alsof je muren allemaal net een andere tint hebben? Zo krijg je een speels effect in je interieur. Let wel op dat je een lichtbron kiest met warm licht met maximaal 2200 kelvin.

Verlichting in de mix
 

3. Poetsen of niet poetsen?

Ben jij niet vies van een beetje poetsen? Dan is een mooie, grote glazen lamp echt iets voor jou. Glas moet je nu eenmaal vaak schoonmaken. Mocht jij dit alles behalve vervelend vinden, dan kun je helemaal los, want glazen lampen zijn helemaal on trend! Zo kun je bijvoorbeeld kiezen voor een hanglamp met glazen bollen op dezelfde hoogte voor een rustige look. Ben je dol op een meer speelse look? Dan zijn er ook lampen met bollen op ongelijke hoogte of met diverse formaten. It’s all up to you!

Tip 3: Mocht je de hoogte en afstand zelf willen bepalen, kies dan voor losse lampen die je zelf in een groep fittingen kunt hangen. Dit is een goed idee als je bijvoorbeeld een laag of schuin plafond hebt, want de snoerlengte van een losse lamp verstel je gemakkelijk zelf.

Glazen verlichting van Trendhopper


Alle verlichting shoppen >
 

Ben je niet zo’n poetser? Laat de glazen lampen dan maar achter in de winkel. Een lamp van stof of staal is dan een betere keuze voor jou. Want met kort stofzuigen is alle stof op de lamp verdwenen. Fijn, niet? Als je daarnaast ook nog eens kiest voor een lamp waarbij je de lichtbron niet ziet, dan ben je al helemaal snel klaar. Easy does it… Mocht je voor deze optie gaan, dan is een lamp met een losse kap perfect voor jou. Ze geven gezellig licht en zijn er in een heleboel kleuren en formaten en best of all: je kunt ze makkelijk wisselen voor een nieuwe look!

Trendhopper voeten, hanglamp en kap


Alle verlichting shoppen >
 

4. Klassiek of trendy?

De laatste tegenstelling is eigenlijk een hele simpele: houd je meer van een klassieke of een trendy stijl? Is beeld A helemaal jouw ding of word je meer warm van beeld B?

> A: Ik ben dol op een klassieke stijl.
> B: Ik ben dol op een trendy stijl.