Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar
Inspiratie voor relaxfauteuils bij Trendhopper

Relaxfauteuil bij Trendhopper

Zie jij jezelf al zitten? Of liggen natuurlijk! Want een relaxfauteuil is verstelbaar; een multifunctionele loungestoel dus. Wil jij wel zo’n super chille relaxstoel in jouw woonkamer? Niet zo’n oubollige fauteuil, maar eentje die aansluit op jouw interieur en zelfs jouw lichaam? Je vindt ‘m in de Trendhopper-collectie. Er zijn kant-en-klare relaxfauteuils, maar ook relaxfauteuils die je op maat samenstelt – Past Precies noemen we dat. Daarover later meer.

Om je wegwijs te maken in het land der relaxfauteuils vind je op deze pagina eerst handige weetjes en tips. Dan weet je wat er mogelijk is, waar je op kunt letten en welke relaxfauteuil jij het beste kunt kopen. Ontdek, kies, zit en relax met de Trendhopper relaxfauteuilcollectie!

Fauteuil Trendhopper
relaxfauteuil Trendhopper
 

Het verschil tussen een fauteuil en relaxfauteuil

Begin met bedenken welk type fauteuil bij jouw behoeftes past: een fauteuil of een relaxfauteuil? Je zou zeggen dat het allebei loungestoelen zijn. Maar nee. Er is een belangrijk verschil tussen een fauteuil en een relaxfauteuil. Een relaxfauteuil biedt jou veel meer mogelijkheden om te ontspannen. Een relaxfauteuil is in tegenstelling tot de gewone fauteuil namelijk verstelbaar. Dat betekent dat dat je kunt zitten en liggen. Een relaxfauteuil is in de meeste gevallen ook een draaifauteuil, waardoor je de zitrichting makkelijk verandert. Een relaxstoel is dus multifunctioneel en kan dingen die een gewone fauteuil niet kan. Lees verder om te ontdekken wat een verstelbare relaxfauteuil kan.

Verstelbare relaxfauteuil van Trendhopper
Verstelbare voetensteun op trendhopper relaxfauteuil
Verstelbare verstelbare rugleuning bij trendhopper relaxfauteuil
 

Wat kan een verstelbare fauteuil?

Een relaxfauteuil is dus een verstelbare versie van de gewone fauteuil. Wat kan een verstelbare fauteuil dan? Om te beginnen kun je de rugleuning van een relaxfauteuil je rugleuning achterover zetten. Ook kun je van de meeste relaxfauteuils de voetensteun in verschillende posities zetten. Een verstelbare hoofdsteun behoort in een aantal gevallen ook tot de mogelijkheden. In een verstelbare relaxfauteuil kun je dus precies die ontspannen houding aannemen waar je behoefte aan hebt. Geweldig toch? Voetjes omhoog. Leuning achterover. Het heet niet voor niets een relaxstoel!
Sommige relaxfauteuils hebben nog meer functionaliteiten. Denk aan een massagestand. De variatie van posities en het aantal functionaliteiten verschilt per model relaxfauteuil. Kijk dus niet alleen of je het model van de relaxfauteuil mooi vindt, maar ga ook na of de opties van dat model passen bij jouw wensen.

manuele bediening met hendel op relaxfauteuil van Trendhopper
elektrisch bediening met knop op trendhopper relaxfauteuil
 

Manueel en elektrisch verstelbare fauteuil

Standaard zet je een verstelbare fauteuil manueel, met de hand dus, in een andere positie. Wil je het jezelf extra comfortabel maken, dan kies je niet voor een manueel verstelbare fauteuil, maar voor een relaxfauteuil die elektrisch is. De motoren zetten dan de rugleuning en voetensteun in de houding van jouw voorkeur.

Hoe krijgt een verstelbare fauteuil stroom

Kies jij voor een verstelbare relaxfauteuil die elektrisch is, dan heb je nog een keuze te maken. Namelijk: wil je een elektrische fauteuil met accu of met snoer? Als je de relaxstoel overal in je woonkamer wilt kunnen neerzetten, kies je voor een snoerloze relaxfauteuil met elektrische bediening op accu (accuduur verschilt per model). Heb je geen zin in opladen, kies dan voor een relaxfauteuil met snoer. Zo’n elektrische fauteuil kost misschien wat meer, maar het bedienen kost jou minder inspanning. Het is een toffe bonus waardoor je relaxfauteuil de ultieme luie stoel wordt. Knopje indrukken en chillen maar.

Welke maat relaxfauteuil?

Last but not least, is het belangrijk om op te letten dat je de relaxfauteuil kiest die het beste is voor jouw lijf. Oftewel: welke maat relaxfauteuil moet je hebben? Met dit punt belanden we bij het laatste verschil tussen de gewone en de relaxfauteuil. Namelijk dat een doorsnee fauteuil er alleen is in de maat die de designer bedacht, terwijl je relaxfauteuils nogal eens in verschillende maten kunt kopen. Hierdoor past een relaxfauteuil veel beter bij jouw lichaam en bouw. Logisch dus dat mensen met bijvoorbeeld rugklachten ervoor kiezen om een relaxfauteuil in plaats van een gewone fauteuil te kopen. Heb jij daar ook mee te dealen, dan weet je: ergonomie (houding) is extra belangrijk.
De maten waarop fauteuils verschillen, zijn de zithoogte, -diepte en -breedte. Of je nou zit of ligt; als die maten aansluiten op jouw lichaamsbouw- en lengte heb je altijd een goede houding en ondersteunt de relaxfauteuil je op de juiste plekken. Over het algemeen geldt: voor de kleine, tengere mens is S geschikt. Voor personen met een gemiddelde lengte en postuur is maat M meestal goed. En voor de langere mens met een breder postuur is er maat L. Trendadviseurs in de Trendhopper-woonwinkels assisteren je graag bij het bepalen van welke maat relaxfauteuil het beste is voor jou.

Tips: welke relaxfauteuil kopen

Mooi hè al die opties die je hebt met een verstelbare fauteuil. Vind jij het ondanks alle tips en weetjes lastig om te bepalen welke relaxfauteuil je het beste kunt kopen? Kom gewoon naar onze woonwinkels: onze trendadviseurs denken graag met je mee. Of je nu gaat voor een kant-en-klaar model relaxfauteuil of een Past Precies-relaxfauteuil die je naar wens kunt samenstellen.

Trendhopper flexibele woonconcepten: Past Precies

Jij moet kunnen wonen, zoals jij dat wilt. Daarom hebben we bij Trendhopper flexibele woonconcepten: Past Precies. Daarmee kun je zelf meubels en accessoires designen. Simpelweg door onderdelen naar jouw smaak samenstellen. Oók relaxfauteuils.

Trendhopper relaxfauteuil Lavik
trendhopper relaxfauteuil Lunia
trendhopper relaxfauteuil Luxor
trendhopper relaxfauteuil Lerum
 

Design jouw Trendhopper Past Precies-relaxfauteuil

Design de relaxfauteuil die bij jou past met het Trendhopper Past Precies relaxfauteuilconcept. Dus, zeg maar. Wat vind je belangrijk bij een relaxfauteuil: de vorm en uitstraling? Of geef je voorrang aan functie en dus het nut van de stoel? Goed nieuws: je hoeft niet te kiezen.

In onze Past Precies-collectie vind je relaxfauteuils die vorm en functie buitengewoon goed combineren. Het zijn relaxstoelen in verschillende maten die naast verstelbare fauteuil ook draaifauteuil zijn en waarvan jij allerlei details naar wens kunt aanpassen. Ze hebben allemaal een moderne uitstraling en zijn ontworpen volgens de principes van Scandinavisch design: stijlvol comfort zonder overbodige tierelantijnen. Toch past elk model in een andere woonstijl dankzij net even andere details in de vormgeving. Bekijk hier de modellen: relaxfauteuil Lavik, relaxfauteuil Lunia, relaxfauteuil Luxor en relaxfauteuil Lerum.

Een Past Precies-relaxfauteuil samenstellen, gaat zo:
- je kiest het basisdesign met het sierstiksel dat je mooi vindt in de maat die bij jouw lichaamsbouw en -lengte past.
- je kiest jouw opties. Die verschillen per relaxfauteuil, maar denk aan zaken als bekleding, functies en design. Wil je jouw fauteuil bijvoorbeeld stofferen of ga je voor een leren fauteuil? En bedien je jouw fauteuil manueel of elektrisch? Maar ook: welk type, materiaal en kleur stoelpoot vind je mooi? Zo stel je de relaxfauteuil samen die perfect bij jou, je zitwensen en je interieur past.

Collectie relaxfauteuils bij Trendhopper

Wil jij een overzicht van zowel Past Precies- als kant-en-klare relaxfauteuils bij Trendhopper? Bekijk hier de complete Trendhopper-collectie relaxfauteuils.