Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar
sneak preview

SALONE DEL MOBILE IN MILAAN.

Al ruim een halve eeuw lang moet je voor het nieuwste van het nieuwste op interieurgebied naar de Salone del Mobile in Milaan. Deze beroemde designbeurs – de grootste ter wereld – vindt jaarlijks plaats in april. Ook Trendhopper was dit jaar met een team aanwezig. En de interieurdesigns die we daar te zien kregen… wow!

sneak preview
sneak preview
sneak preview
sneak preview
sneak preview
sneak preview
sneak preview
sneak preview
sneak preview
 

Internationale trends
De beurs was ooit bedoeld om Italiaans design te promoten, maar is tegenwoordig een groots internationaal evenement. Telde de eerste Salone (1961) nog 12.000 belangstellende, nu zitten we al op ruim 2.500 tentoonstellende deelnemers en zo’n 300.000 bezoekers, waarvan de helft uit het buitenland. Naast de grote beurs zelf, zijn er in de stad ook allerlei kleinere tentoonstellingen onder de naam SaloneSatellite, waar honderden jonge designers hun ontwerpen tonen.

Ook Nederlandse ontwerpers presenteren zich graag in Milaan aan een internationaal publiek. Zo hadden onder meer Marcel Wanders en de collectieven Droog en Moooi een eigen showroom op de Salone van 2011, terwijl honderd andere Nederlandse designers zich lieten zien in het satelliet circuit.