Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar
Nature’s Network bij Trendhopper

Trendhopper Thema: Nature’s Network

Een collectie samenstellen wordt natuurlijk niet zo maar uit de mouwen van onze stylistes geschud. Deze collecties worden namelijk bedacht aan de hand van trends die de stylistes al ver van te voren gespot hebben. Zo ook voor het thema Nature’s Network: een van de sfeervolle thema’s van de nieuwe zomer collectie 2023. Ontdek hier alles over dit thema en laat je inspireren:

Groen, groener, groenst…

De afgelopen jaren zijn we de natuur steeds meer gaan waarderen. Zo zaten we door Covid maandenlang thuis en konden we geen dinerdates, avondjes naar de bioscoop en andere feestelijke events plannen. Wat we wel deden? We gingen onder andere wandelen in het bos en lieten ons massaal verwonderen door onze prachtige natuur.

Dat de natuur nog steeds een grote rol speelt in ons dagelijks leven, dat is een feit, maar ook het begrip duurzaamheid kom je tegenwoordig veel vaker tegen. En that’s a good thing, want we hebben maar een aarde en daar mogen we best ietsje liever voor zijn.

De natuur en duurzaamheid zijn dus twee pijlers die ons hebben geïnspireerd om dit thema te creëren. Bij Nature’s Network spelen diverse groentinten en patronen die zijn geïnspireerd op de natuur een grote rol. Groen zien we dus veel terug in diverse nuances, maar altijd in een rustgevende mix en de retrovibes zijn ook in dit thema weer niet te missen.

Stylingtip: Combineer meerdere groentinten voor een monochrome, rustgevende look!

Monochrome look met groentinten
Groentinten in diverse nuances
 

Natuurlijke materialen en fascinerende structuren

Voor Nature’s Network zijn diverse materialen gebruikt die perfect in de sfeer van het thema passen. Qua woonaccessoires zien we bijvoorbeeld veel aardewerk en keramiek terug in de vorm van een grote vaas of een stijlvol beeld. Deze natuurlijke materialen creëren een earthy look en geven een ruimte direct een robuuste sfeer.

Naast aardewerk en keramiek, zien we ook veel stoffen zoals bouclé en zachte ribstof terug in bijvoorbeeld de sierkussens of een bank. Deze aaibare stoffen hebben een mooie structuur die het robuuste van de aardse woonaccessoires verzachten, net als fijne breisels. Deze breisels, soms met speelse franjes, doorbreken de strakke lijnen en robuuste materialen en creëren direct warmte in huis.

Aaibare stoffen met mooie structuren
 

Vanuit duurzaam oogpunt, is er voor dit thema gekozen voor woonaccessoires die bijvoorbeeld zijn gemaakt van gerecycled glas of zeegras. Deze duurzame woonaccessoires passen super goed in het thema en ronden de collectie dan ook mooi af. Natuurlijk zijn er nog veel meer materialen gebruikt. Laat je daarom ook verleiden en neem eens een kijkje in deze collectie.

Naast de materialen die je in onze collectie vindt, zijn er veel meer materialen die bij dit thema aansluiten. Hierbij kun je denken aan diverse houtsoorten, rotan, sisal, leer en wol. Allemaal materialen die de natuur ‘ademen’. Deze materialen hebben verschillende structuren en door deze met elkaar te combineren, ontstaat er een schitterende, aardse mix waar we de natuur mee naar binnen brengen.

Stylingtip: Ben je fan van dit thema en wil jij je muren voorzien van een nieuw kleurtje? Kies dan voor een matte muurverf.

Verschillende vormen en dessins voor een harmonieuze uitstraling

Qua vormen is er voor Nature’s Network gekozen voor zowel rechte als ronde vormen. Door deze twee te combineren, ontstaat er een mooi spel van lijnen die in elkaar overvloeien. Organische, onregelmatige vormen voeren hierin wel de boventoon en het liefst in grote volumes. Zo zie je bijvoorbeeld veel vazen terug met bolle en schuine vormen en hebben de beelden geen alledaagse contouren.

Wat de dessins betreft, zie je voornamelijk dessins die, hoe kan het ook anders, geïnspireerd zijn op de natuur. Ook hier komt het woord onregelmatig weer naar voren. De prints die gebruikt worden zijn niet recht toe recht aan, maar laten speelsheid zien. Groentinten hebben ook hier weer een prominente rol.

Mooie combinaties van ronde en rechte en bolle en schuine vormen
 

Planten voor een luchtzuiverende werking

Wat absoluut niet mag ontbreken in dit thema? Planten. Planten geven niet alleen meteen een natuurlijke vibe, maar bieden ook vele fijne voordelen. Zo zorgen planten voor rust en extra zuurstof en verhogen ze bovendien de vochtigheidsgraad in een ruimte. En of je nu dol bent op grote of kleine planten: planten zijn onmisbaar bij iedere woonstijl. Heb je niet van die groene vingers? Dan kun je voor de sfeer ook kiezen voor kunstplanten of voor een mooie combinatie van echte en neppe varianten.

Stylingtip: Heb jij thuis een mooie vaas of schaal die nu stof staat te vangen? Maak een wandeling en verzamel de mooiste takken, pluimen, veertjes en andere natuurlijke pareltjes die je kunt vinden en versier er je vaas of schaal mee. Een échte natuurlijke eyecatcher!

Ben jij fan van dit thema? Dan rest jou maar een ding: maak jouw huis on trend met de items uit dit waanzinnig mooie thema.