Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar
Een frisse uitstraling in je woonkamer door verschillende groene tinten

Shades of Serenity: verken rustgevende groentinten voor de muur in je woonkamer

Iedereen wil graag de rust en energie in huis brengen, right ? De kleur groen heeft een grote invloed op onze emoties. Een lichtgroene muur of juist donkergroen, grijsgroen of pastelgroen? Het zijn allemaal kleuren die rust uitstralen. Wil je ook helemaal zen thuis komen na een drukke dag? Ga dan voor een groene muur in huis. Wil je weten hoe je dit het beste kan aanpakken? Lees snel verder!

Volgens een van onze designers oogt de kleur groen fris en straalt het rust uit: "Elke kleur groen heeft een ander effect waardoor je een oase van rust in huis kan brengen en zeg nou zelf, wie wil dat nou niet?’’.

Stylen met groen

Ben je net verhuisd of ben je op zoek naar een nieuw kleurtje op je muur? Groen is de perfecte kleur en kan verassend uitpakken! Het praktische aan deze kleur is dat je kan mixen en matchen met de vele groentinten, net zoals in de natuur. De kleur is ook prachtig in combinatie met accessoires in verschillende dessins, materialen en verfrissende contrastkleuren.

Groen is een favorite. Met de kleur groen kan je een ruimte creëren waarin je volledig kan ontspannen. De kleur oogt fris en straalt rust uit. Elke kleur groen heeft een ander effect waardoor je een oase van rust in huis kan brengen en zeg nou zelf, wie wil r nou niet een stukje natuur terug in huis brengen?

Ben je in love met groen, maar vind je het toch spannend om kleur in huis te halen? Don’t panic ! Begin met een klein wandje in je all fave tint. Vanuit daar kan je altijd meer toevoegen.

Accessoires in verschillende groentinten
 

Grijsgroen op de muur

Zei iemand vintage vibes? Vintage groen brengt evenwicht en balans in een ruimte. Het is een prachtige kleur die zorgt voor een vintage uitstraling. Deze groentint met grijze ondertoon kan je combineren met tegenhangers als warme tinten, zoals olijfgroen of andere aardse tinten.

Ben je nog op zoek naar een bank die past bij een grijsgroene muur? Hoekbank Umbrie Venice is een eyecatcher in jouw woonkamer. Deze prachtige bank staat perfect bij een grijsgroene kleur op de muur. We love it!

Hoekbank Umbrie Venice in een natuurlijke kleur
 

Wil je toch iets chiquer? De terracottakleurige poef is een stijlvolle aanvulling in huis. Deze poef heeft een bijzonder zachte teddystof en gouden onderstel door het een echte blikvanger is in je woonkamer.

Een trendy poef in verschillende kleuren met een gouden onderstel
 

Haal de natuur in huis met een donkergroene muur

Een donkergroene muur doet je waarschijnlijk denken aan die ene vakantie in een land waar je overrompeld werd door de prachtige natuur. Breng die nostalgische herinneringen terug in je huis. Een donkergroene muur brengt namelijk rust en heeft een uitnodigende sfeer.

De mosgroene muur in combinatie met de roze tinten van de accessoires
 

Donkergroen is een uitgesproken kleur; probeer daarom met contrasten te werken. Kijk bijvoorbeeld voor een koele lichtblauw of voor warmer roze dat terug komt in een tapijt, kaarsen of kussentjes. Ben je meer van de rustige kleuren? Dan zijn bruin en grijs je favorite partners in crime van je donkergroene muur. Ze maken de sfeer namelijk iets meer speels.

favorite partners in crime
 

Mix and match: groen & hout

Groen zien we veel terug in de natuur: van de appelboom van je opa tot de saliegroene plant van je vriendin. Misschien is dat de reden waarom we groen prachtig vinden in combinatie met houten materialen. Zo kun je een koelere groentint meer warmte geven met hout, zodat er een perfect balans ontstaat en je een ontspannen en rustige omgeving creëert. In de woonkamer kun je een houten vloer, walnoot houten lijstjes of houten panelen combineren met groene dessins op de muur.

De groene muur in combinatie met de houten accessoires
 

Levendig & fris: lichtgroen op de muur

Wil je graag een frisse en levendige uitstraling op de muur? Ga voor een lichtgroene muur in de woonkamer zoals mint of limoen. We love it! Je kunt deze prachtige muur combineren met botanische accessoires en printjes.

Wil je nog meer groen in je woonkamer? Planten zijn een echte must! Zo haal je buiten nog meer naar binnen! Daarnaast dragen kamerplanten bij aan rust en zuiveren sommige planten de lucht in huis, perfect!

De groene muur in combinatie met planten