Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar
De tijdloze trend van de ronde eetkamertafel

Tijdloze trend: de ronde eetkamertafel

Ook zo dol op ronde vormen? Dan zit je goed met de tijdloze trend van de ronde eetkamertafels. Ronde eettafels zijn prachtig, on trend  en bovendien helemaal praktisch. Maar dat is niet het enige. Meer voordelen en redenen waarom een ronde eettafel een echte musthave is, lees je hieronder:

Een ronde eettafel voor meer sfeer

Ronde vormen brengen gezelligheid in je interieur en doorbreken de vaak strakke lijnen. Aan een ronde eettafel kun je elkaar allemaal aankijken en dit komt een goed gesprek vaak ten goede. Bovendien extra handig tijdens gamenight, een borrel of een avondje kaasfonduen of gourmetten, want iedereen kan er bij!

Naast bovengenoemde, geeft een ronde eettafel een ruimtelijk gevoel en dat is handig wanneer jij een niet al te grote eetkamer hebt. Een kleine ronde eettafel is dan een handige en stijlvolle woonoplossing!

Ronde eetkamertafels creëren direct sfeer en doorbreken strakke lijnen
 

Aan (een ronde) tafel!

Een ronde tafel is dus super handig, zeker als je iets kleiner woont. We beantwoorden de belangrijkste vragen.

Hoeveel ruimte heb ik nodig voor een ronde tafel?

Heb je een mooie ronde eettafel gevonden? Zorg er dan voor dat de tafel minstens 60 cm van de muur af staat en dat de poten van de stoelen elkaar niet in de weg zitten. Zo weet je zeker dat je lekker comfy aan tafel zit en elkaar bovendien niet in de weg zit.

Hoeveel personen kunnen er zitten aan een ronde tafel?

Wil je met maximaal vier personen aan je ronde eettafel zitten? Dan is een ronde eettafel met een diameter van 120 cm geschikt. Wil je zorgen voor wat meer speling voor als je vaak bezoek krijgt? Dan is een eettafel van 150 cm perfect, want hier schuiven gemakkelijk twee extra personen aan!

Zo veel personen passen er aan deze formaten eettafels:

  • Ronde tafel 100 cm: 3 personen
  • Ronde tafel 110 cm: 4 personen
  • Ronde tafel 120 cm: 4 personen
  • Ronde tafel 130 cm: 4 à 5 personen
  • Ronde tafel 140 cm: 5 à 6 personen
  • Ronde tafel 150 cm: 6 à 7 personen

Ronde houten eettafels voor een stijlvolle look

De meeste eettafelbladen, rond of vierkant, worden gemaakt van hout. Hout geeft in an instant sfeer aan de eetkamer. Combineer deze houten eetkamertafel met een paar fancy eetkamerstoelen voor een prachtige uitstraling. En of het nu een eikenhouten tafel (of enkel het blad), een tafel van grenenhout of een eetkamertafel van mangohout is: hout geeft de ruimte karakter.

Houten eettafels Bambu, Haiko & Ubud

Van links naar rechts: Houten eettafels Bambu, Haiko  & Ubud

Een ronde eetkamertafel shop je bij Trendhopper

Hebben we je overtuigd van een ronde eettafel? Dan rest je nog maar een ding: shop hier dan jouw stijlvolle exemplaar of stel hem helemaal zelf samen, zodat je zeker weet dat ‘ie naadloos aansluit bij de rest van je eetkamerstyling. Kies & Customize!