Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar

Bank Cles

Cles is more: Van schets tot bank

Hoe onze toffe bank Cles tot stand is gekomen? Dat vertelt Melanie je maar al te graag. Lees alles over bank Cles met z'n moderne design in dit interview, kom erachter hoe een dergelijk proces in elkaar zit en laat je inspireren door het waanzinnige eindresultaat.

Hi Melanie. Wie ben je en wat doe je?
Ik ben Melanie, woon met mijn vriend Hugo en onze kids Lars en Noor in Lelystad en werk sinds een jaar als inkoper voor Trendhopper.

Hoe ziet jouw eigen interieur eruit?
Mijn interieurstijl is te omschrijven als natuurlijk modern met wat Scandi-Japandi invloeden. De basis van ons interieur is rustig, beige wanden, een houten lattenwand en een duurzame marmoleum vloer in een warm grijze tint. We hebben destijds gekozen voor zwarte accenten, zoals een stalen taatsdeur die wat extra pit geeft.

Wat is jouw lievelingsitem in huis?
Dat is met stip op nummer één onze op maat gemaakte wandkast. Hierin kan ik steeds een ander sfeertje creëren en wissel ik graag met accessoires.

Wat vind jij zelf belangrijk aan een bank? Zowel qua comfort als qua looks?
Eerlijk is eerlijk… Voordat ik bij Trendhopper kwam werken, waren voor mij de looks belangrijker dan het comfort, maar daar kom ik, met meer kennis van de mogelijkheden, langzaam wat van terug. Want hoe fijn is het als je bank ook echt lekker zit! Een bank zou ik wel het liefst zelf samenstellen met verschillende elementen om zo de ruimte optimaal te kunnen benutten.

Waar kwam de inspiratie vandaan voor het ontwerp van bank Cles?
De trend zit hem natuurlijk enorm in ronde vormen op het moment. Ik zat met pebble stones in mijn hoofd als basis voor bank Cles. Ronde vormen, elementen in de vorm van keien, aan elkaar te koppelen en zelf samen te stellen.

Hoe zag het proces van het ontwerp en de productie van deze bank eruit?
Samen met een leverancier zijn we gaan sparren hoe we dit tot een mooie bank zouden krijgen. De Poolse product developer is overgekomen naar Nederland en we hebben samen een ochtendje zitten brainstormen en schetsen. We kwamen al snel tot wat leuke ideeën. De elementen moesten allemaal een boller uiterlijk krijgen en de naden van de bank moesten op de voorzijde rond weglopen om het ronde karakter te benadrukken. Hij moest laag bij de grond komen, ook omdat we dat binnen de collectie van Trendhopper niet zoveel brachten. Mijn idee was om de elementen in de winkels ook meteen in verschillende kleuren te laten zien, zodat een klant ook echt ziet hoeveel mogelijkheden en opties er zijn. We hebben bewust gekozen voor een lekkere zachte stof waardoor de bank heel comfortabel zit.

Ook een belangrijk punt is dat de rugleuning niet te laag mocht zijn, omdat dit het zitcomfort duidelijk vermindert voor de meeste klanten die naast de looks ook een fijn comfort willen. De product developer is teruggegaan naar Polen en heeft daar de eerste samples uitgewerkt. Door middel van foto’s en videogesprekken hebben we deze samen gemaakt tot voor ons het perfecte uiterlijk. Toen zijn de samples naar Nederland gekomen om te testen. Daarna hebben we een, zoals we dat noemen, blokorder gemaakt voor alle filialen van Trendhopper om de showroom en fotoshoot modellen te maken. Op dit moment staat bank Cles in de winkel en ik ben super trots op het eindresultaat!

SHOP BANK CLES HIER

Waar liep je tegenaan of wat ging er onwaarschijnlijk goed tijdens dit proces?
Eigenlijk verliep het best wel soepel en wat vooral leuk was, is dat wat ik in mijn hoofd had ook echt uit is gekomen. Dit al in de eerste samples, dus heel veel hebben we niet hoeven aanpassen of herstellen. Ze hebben in Polen wel echt moeite gehad met de stoffering, omdat de voorzijde van alle elementen een wat ronde stiknaad heeft, maar dit was opgelost voordat de modellen in de winkel stonden.

Hoe zou jij bank Cles in een zin omschrijven?
De ultieme pebble bank, eigentijds, rond & zelf samen te stellen in talloze opstellingen.

Bij welke woonstijlen is bank Cles the perfect match?
Bank Cles past voor mij het beste bij een moderne woonstijl. Echter hebben we bij Trendhopper zoveel keuze in verschillende stoffen en kleuren dat je een bank in verschillende stijlen een eigen gezicht kunt geven.

Heb je nog tips hoe je deze bank het best kunt plaatsen in huis of hoe je hem het mooiste kunt stylen?
Zelf vind ik dat de bank heel goed tot zijn recht komt in een eilandopstelling of door met de elementen te spelen en ze los van elkaar neer te zetten. Maak er vooral iets leuks van en wissel zo nu en dan eens van opstelling in je living. Bedenk bijvoorbeeld een winter- en zomervariant voor de zitrichting en de opstelling. Zo houd je je woonkamer lekker speels en creëer je dat ‘nieuw gevoel’ weer eventjes!

SHOP BANK CLES HIER