Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar

Zo stijl je een dressoir: 4 manieren

Zo stijl je een dressoir

Een dressoir is een graag geziene gast in het interieur en is het perfecte meubel om jouw persoonlijke stijl op los te laten. Maar hoe stijl je een dressoir eigenlijk? Onze styliste deelt een aantal tips, zodat jouw dressoir straks piekfijn gestyled is:

Groupies

Je creëert meer impact door een groep accessoires aan één kant van het dressoir te zetten die tegelijkertijd voor een mooie samenhang zorgt. Werk hierbij met verschillende vormen en materialen die bij elkaar passen en elkaar versterken. Groeperen it is!

Hoogte creëren

Dit doe je bijvoorbeeld met een mooie lamp, een hoge vaas of een grote plant. Ook een wandplank boven je dressoir kan goed werken. Plaats je een schilderij of spiegel op het dressoir, zorg er dan voor dat deze altijd hoger is dan de rest van je accessoires. Zo creëer je hoogte en een speels effect.

Personal touch

Maak je dressoir persoonlijk. Gebruik bijvoorbeeld de boeken waar je maar geen afstand van kunt doen, die ene vaas die je van je grootmoeder hebt gekregen of een ander item van waarde als styling element. Voeg een plant toe en er komt letterlijk leven in je styling. Uiteraard werkt een fijne bos bloemen ook voor een natuurlijk tintje.

Experimenteer erop los

Styling is ook een kwestie van proberen: je kunt van alles bedenken, maar je weet pas of het echt mooi staat als je het simpelweg neerzet. Gebruik je bestaande accessoires eens in een andere combi of zet ze op een andere plek. Je kunt er natuurlijk ook voor kiezen om je accessoires een andere kleur te geven. Zo creëer je een iets zachtere uitstraling met rustige tinten of je maakt het geheel lekker eclectisch met felle kleuren.

Beginnen je handen al te jeuken?

Zo stijl je een dressoir

Dressoir shoppen