Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar
aan tafel

AAN TAFEL MET KERAMISCHE EETTAFEL PASSO

Op zoek naar een eigentijdse, praktische eettafel die lang meegaat? Je hebt ‘m gevonden. Passo is een uitschuifbare tafel met keramisch tafelblad. Sterk, strak en tijdloos. Voor passionele eters.

Keramisch tafelblad
Relatief nieuw, super trendy en razend praktisch: keramische werkbladen. Je ziet ze steeds vaker in keukenland. En niet voor niets: keramiek kan tegen een stootje. Een van de redenen voor onze inkopers om het keramische blad naar jouw eetkamer te brengen. En wel in de gedaante van eetkamertafel Passo.

aan tafel
harmonie | lijnenspel | organisch
 

Trend op tafel: Industrial Remix uit Milaan
Het levendige keramieken tafelblad van de Passo-eettafel illustreert de trend dat je aan meubels mag zien waar hun oorsprong ligt. Materialen ogen soms onbewerkt en ruw. Industriële geschiedenis inspireert ontwerpers en de designs van het heden. Industrial Remix noemen we deze trend. Die spotte onze inkoper Wieske eerder dit jaar op de woonbeurs in designmetropool Milaan. Dat is ook waar zij de Passo ontdekte en bestelde voor de Trendhopper tafelcollectie.

Trendy en praktisch eten
Ja hoor, eten aan een trendy eettafel kan ook nog eens praktisch zijn. Je zelfgemaakte ovenschotel regelrecht uit de oven op tafel zetten? Een pan naar je tafelgenoot schuiven? Het kan gewoon. Het keramische tafelblad van tafel Passo is namelijk kras- en hittebestendig; lekker praktisch dus. En knoeien de kids? Geen paniek: keramiek is waterproof en bestand tegen vlekken. Afnemen met een vochtige doek en je bent klaar voor de volgende gang. De basis van deze tafel is trouwens van stevig eiken; ook dat kan tegen een stootje.

aan tafel
harmonie | lijnenspel | organisch
 

Uitschuifbare tafel
Veel gerechten en gasten of een knus klein gezelschap; je kunt altijd tafelen aan deze uitschuifbare eettafel. Passo is dankzij de twee tafelbladen van ieder 50 cm die je onder het tafelblad bewaart lekker flexibel. Je verlengt ‘m makkelijk van 2 naar 2,5 en 3 meter. Zo staat er steeds een andere eettafel in je woonkamer of keuken. Heel tof voor de interieuraddicts onder ons.

TIP
Als je lekker eet, wil je ook lekker zitten. Zet daarom een stel comfortabele eetkamerstoelen aan je eettafel. Tof trendy is eetstoel Sturdy met zachtfluwelen zit. Of laat je omarmen door stoere eetkamerstoel Dennis.


Hoogte eettafel
De hoogte van eetkamertafel Passo is 74 centimeter. Dat is een standaardhoogte. Al zijn steeds meer veel eettafels tussen de 76 en 79 cm. We zijn allemaal wat langer zijn tegenwoordig :-).

TIP
Wil je dat iedereen in huis goed aan tafel zit? Laat de kleinste volwassene in je huis proefzitten als je een nieuwe eetkamertafel gaat kopen. Voor korte mensen is het vervelender zitten aan een te hoge tafel, dan het voor lange mensen is aan een lage tafel. Geen zin om hier rekening mee te houden bij het kiezen van je eettafel? Koop eetkamerstoelen met verschillende zithoogtes.


Tafelen is tijd nemen
Waarom deze aandacht voor tafelen? Hier ligt een link naar onze interieurtrend New Perspective. Een woontrend die onder andere een vleugje Kanso in zich heeft, een afgeleide van het traditionele, Chinees-Japanse filosofie Feng Shui. Trends die daarin hun oorsprong vinden, draaien om balans.

Een New Perspective interieur is in beweging, maar nooit onrustig. Zo’n inrichting brengt kalmte. In huis en daardoor in je hoofd. Dat is wat tijd nemen voor tafelen ook met je doet. Lees meer over de harmonieuze New Perspective trend.

Ruimte in je agenda maken voor zoiets als koken past in de trend om meer balans in het leven aan te brengen. Geen kant-en-klaar maaltijden, maar smaakvolle ingrediënten en verse specerijen. Gerechten delen, zoals in Aziatische landen meer dan in het Westen de gewoonte is. Hier voelt tijd nemen voor eten als een luxe. En gerechten delen doen we, maar is geen gemeengoed.

Thuis koken en met z’n allen aan tafel eten is wel steeds meer terug van weggeweest. Offline zijn, rustmomenten inbouwen, gesprekken aangaan. Het zijn tegenhangers van een jachtig bestaan waarin online-zijn ongemerkt veel tijd opsnoept. En tuurlijk, een snelle hap op de bank voor de tv en uiteten gaan, moet je ook lekker blijven doen. Heel relaxed op z’n tijd.

aan tafel
aan tafel
aan tafel
 

Inspiratie in restaurants en hotels
Relaxen lukt natuurlijk ook heel goed buitenshuis. Naar een restaurant gaan is bijvoorbeeld pure verwennerij. Net als slapen in een hotel. Je hoeft je even nergens zorgen om te maken; kunt je lekker laten verzorgen. En zulke uitjes geven ook nog eens inspiratie voor thuis.Dit zijn schitterend ingerichte restaurants en hotels die ontspannen en inspireren:


Balans bij jou thuis
We zoeken balans en rust en vinden samenzijn belangrijk. Is het de individualisatie? De digitalisering? Onze drukke maatschappij? Hoe het ook zit; de signalen zijn duidelijk. Tips om balans in jouw huis te brengen? Lees meer over de New Perspective trend. En deel met ons op Facebook, Instagram en Pinterest hoe jij deze trend in praktijk brengt.