Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar
new perspective

TRENDHOPPER TRENDS: New Perspective en Island Chic

Onze stylisten en inkopers zijn altijd trends aan het spotten. Zo ontstaan nieuwe ideeën voor de Trendhopper collecties. Op deze pagina delen we recente trendinformatie delen met jou. Tune in op trends met Trendhopper.

Op deze pagina alles over New Perspective. Ook showen we je: Island Chic.

Laat je inspireren en show ons hoe jij het toepast in je eigen interieurstyling. Tag Trendhopper op Instagram, Facebook of Pinterest.

Woonstijltrend New Perspective
Woonstijl New Perpective focust op een goede flow van energie. Een interieur in deze stijltrend is in beweging, maar duidelijk in balans. Lijnen leiden je oog ongemerkt, een vorm van minimalisme maakt je rustig en diepe aardetinten omarmen je.

harmonie | lijnenspel | organisch
harmonie | lijnenspel | organisch
 

Met deze interieurstijl kies je voor een opgeruimd huis met grote gebaren, zodat focus ontstaat op simpele schoonheid. Het zijn grondslagen uit Kanso, het equivalent van de Feng Shui filosofie, die onze stylisten en inkopers inspireerden. Rust in huis maakt het hoofd kalm.

new perspective
new perspective
new perspective
new perspective
 

Er zit een fijne flow in een New Perspective interieur. Onder invloed van nieuwe technieken ontstaan nieuwe materialen en vormgeving. Interieurdesigners vertalen dit naar grafische en wiskundige vormen. In meubels, op wanden en in decoratie wisselen gebogen en rechte lijnen elkaar af. Onze category manager Wieske raakte onder andere geinspireerd in Milaan. Daar spotte zij de trend Fearless Future.
Ook onderdeel van de New Perspective-stijl zijn de verwijzingen naar onze oorsprong. Denk: prints van flora en fauna. Steeds meer uren spenderen we online. Als tegenhanger van die digitale wereld roept de natuur. Hiermee samen hangt het gebruik van ingetogen aardse en oriëntaalse kleuren: van hout, goud en groentinten tot aubergine en oranje tonen. Je kent ze wel uit eclectische en bohemien interieurplaatjes.

De warme tinten, grafische vormen en slim geplaatste grote meubelen spelen samen een spel dat een sereen totaalbeeld als uitkomst heeft. Dat is New Perspective.

Woonstijl trend Island Chic
Island Chic. Een woonstijl die je humeur een oppepper geeft. Een woonkamer in deze stijl is ergens amusant. Fris naast pittig en classy maar comfortabel. Lichte tinten voeren de boventoon, maar vragen om een kleurboost. Accessoires hebben geen hoofdrol, maar maken het wel sfeervol.

harmonie | lijnenspel | organisch
harmonie | lijnenspel | organisch
 

Een onmiskenbare dosis Ibiza, een flinke snuf Scandi en een vleugje landelijk bepalen de basiskleuren binnen deze interieurstijl. Uit diezelfde ingrediënten volgt het gebruik van accessoires. Passend in deze tijd worden die gegroepeerd tentoongesteld.

new perspective
new perspective
new perspective
new perspective
 

In kleur en materiaalgebruik zit een knipoog naar het strand- en buitenleven: glas, hout, wit en zonnig oranje. Het geeft een interieur in deze stijl een prettige ongedwongen sfeer. Door de basis wit te houden en kleur en accessoires gedoseerd toe te passen ontstaat een totaalbeeld van kalme charme.

Tips: van woonstijl wisselen
Onze styliste wisselde van woonstijl New Perspective naar Island Chic. Weten hoe ze dat deed? Neem een kijkje behind the scenes: check hier de video en inspiratiepagina over de woonstijlwissel. Uiteraard met tips om thuis toe te passen.