Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar
Inspiratie voor opruimen met een 3 stappenplan van Trendhopper

Opruimen in 3 stappen

Opgeruimd staat zo lekker netjes. Echt ook. Een opgeruimd huis lijkt namelijk meteen schoner. Hoe chill dat je daarvoor niet eens aan de poets hoeft! O en mooi meegenomen: een opgeruimd huis geeft je een opgeruimd hoofd. Maar jaaa…. Opruimen - waar begin je?

De Trendhopper-styliste helpt je op weg. Met haar 3-stappenplan voor opruimen. Pas maar op: straks vind je opruimen nog leuk ;-p

Ronde tafel opruimen staat netjes met Trendhopper 3 stappenplan
Houten tafel opruimen staat netjes met Trendhopper 3 stappenplan
Rechthoekige tafel opruimen staat netjes met Trendhopper 3 stappenplan
Ovale tafel opruimen staat netjes met Trendhopper 3 stappenplan
 

Opruimen: waar begin je?

Leuk bedacht dat opruimen, maar waar begin je in hemelsnaam? Stap voor stap is het devies. Begin daar waar je het meeste bent, zodat je vaak trots op jezelf kunt zijn. En het klinkt gek, maar begin klein…

De Trendhopper-styliste deelt de opruimergernis die zij als eerste aanpakte in haar huis: “Je wilde de eettafel in onze woonkamer echt niet zien. Ik heb er altijd wel wat mooie accessoires staan, maar het effect daarvan ging verloren. Er slingerde altijd wel post, boeken, sleutels en speelgoed omheen. O en vaak lag ook nog wel ergens een laptop en stond er een bord of beker.”

Je vindt hieronder het korte, krachtige stappenplan dat zij gebruikte om te zorgen dat die tafel eens en voor altijd opgeruimd blijft.

O en dat het maar duidelijk is: de schoonmaaktips laat de styliste achterwege. Je troepjes opruimen en tofste items tentoonstellen. Dat krijg je met haar tips voor elkaar.

Inspiratie voor zithoek opruimen met 3 stappenplan Trendhopper
Inspiratie accessoires tentoonstelen met 3 stappenplan opruimen van Trendhopper
Plek maken voor opruimen met 3 stappenplan Trendhopper
Tafel opruimen met 3 stappenplan Trendhopper
 

Stappenplan voor opruimen

Dit stappenplan met opruimtips kun je toepassen voor het opruimen van elke ruimte in je huis. Van woonkamer en keuken tot slaapkamer en badkamer:

Opruimen stap 1: ga in de kamer zitten, kijk om je heen en bepaal je grootste ergernis. Dat hoeft dus niet meteen de grootste opruimklus te zijn. Sterker nog: zoiets als je overvolle eettafel is een perfect startpunt, want: kleine klus, maar met groots resultaat.

Opruimen stap 2: durf weg te gooien. Categoriseer kritisch: weggooien, weggeven/verkopen en bewaren. Twijfelgevallen? Leg die apart en bekijk ze na een maandje nog eens. Hou jezelf in toom: maximaal 10% van de troepjes op die tafel mogen op de 'twijfelstapel' terecht komen.

Opruimen stap 3: last but not least ga je te bewaren spullen een vaste plek geven. Want dat is wat opruimen eigenlijk is. Niet meer, niet minder.

Opruimen met Trendhopper is ook tentoonstellen in een wandrek
Opruimen en tentoonstellen in en op Trendhopper visgraat dressoir
Tentoonstellen op trendy dressoir van Trendhopper
Opbergen en showen met Trendhopper vakkenkast
Opruimen achter gesloten deuren van Trendhopper kast
Opruimen achter semitransparante webbing kast van Trendhopper
Selecteer Trendhopper bijzettafels voor accesoires tentoonstellen
Op je Trendhopper salontafel kun je accesoires tentoonstellen
Werkplek opruimen met Trendhopper 3-stappenplan
Woonkamer opruimen met Trendhopper 3-stappenplan
Zithoek opruimen met Trendhopper 3-stappenplan
 

Waarin opruimen?

Voor kleine dingen opruimen en/of tentoonstellen kom je een heel eind met een wandplank, poef of bijzettafel met opbergruimte. Voor het echte werk heb je een goeie kast nodig. Welke kast? Ook daarop weet de Trendhopper-styliste raad. Zij geeft Eerste Hulp Bij Kast Kiezen.

Show jouw huis als je klaar bent met opruimen met hashtag Trendhopperthuis
 

Show jouw #trendhopperthuis & volg Trendhopper

Show je op Instagram of Facebook met #trendhopperthuis hoe jij jouw huis opruimt m.b.v. Trendhopper-kasten? Misschien zie je jouw foto dan wel terug op Trendhopper.nl of in onze socials! Volg ons op Pinterest, Instagram en Facebook voor meer inspiratie en acties.

Getoonde interieuritems shop je zolang ze in collectie en op voorraad zijn. Beschikbaarheid kan per Trendhopper-woonwinkel variëren.