Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar

 

inspiratie en tips eclectisch interieur

Interieurtips: woon eclectisch

Hip & happening: eclectisch wonen. Wij showen we je hoe je eclectisch woont met stijl: hotel chic met shiny details. Laat je inspireren door de tips & interieuritems op deze inspiratiepagina en make your own magic. Woon eclectisch; it’s fun!

Woonstijl eclectisch by Trendhoppers interieurstylist

Je ziet het vaak genoeg op Instagram, Pinterest en andere inspiratieplatforms: eclectische interieurs. Een woonstijl met veel eigenheid en daarom mateloos populair. Je kunt veel kanten op als je kiest voor een eclectische inrichting. Toch zie je ook hier veel ‘wit wonen met kleur’. Onze interieurstylist zette een kleurrijke eclectische woonstijl neer die hot & fun is.

Ogenschijnlijk lukrake combinaties, koos zij zorgvuldig, waardoor het perfect in balans is. De gebruikte kleuren zijn zowel opvallend en levendig als aards en gedempt. Prints en vormen zijn speels en dartel. En items in dit interieur zijn nieuw en comfortabel met zo nu & dan een retro of vintage look en feel. Het geheel van combinaties maakt dit interieur een beetje magisch en heel hotel chic. Het voelt direct als een knus thuis waar je graag wilt zijn. Het is een eclectisch interieur dat moeiteloos meebeweegt met de seizoenen: in het najaar is het een warme omarming en in het voorjaar oogt het fris en vrolijk.

De styliste verklapt wat kenmerkend is voor de meubels en accessoires uit de Trendhopper collectie die zij selecteerde om dit eclectische interieur te creëren:
- Banken, fauteuils, kussens en plaids vragen je om ze aan te raken. Ze zijn gemaakt met fijne, rijke materialen, zoals velours/velvet, zachte breisels en gladde garens met een subtiele glans.
- Vazen, sculpturen en lampen wil je steeds weer bekijken. Ze hebben afwisselende vormen, texturen en glansgraden, zoals keramiek, metaal, kunststof en hout.
- Prints blijven interessant. Ze zijn speels en dartel en refereren aan ogenschijnlijk tegengestelde stijlen: de strakke grafische en geometrische trends en de meer natuurlijke botanical en animal trends.

Woonstijl eclectisch door Trendhoppers interieurstylist
 

Tips voor een hotel chic eclectisch interieur

Nog meer fijne tips van onze stylist voor als jij jouw huis gaat inrichten in hotelchique eclectische stijl:
- Selecteer wat jou aanspreekt: dé manier om je interieur jouw persoonlijkheid mee te geven is meubels en accessoires selecteren die bij jou passen.
- Kies een element dat terugkomt: om te voorkomen dat je eclectische interieur een allegaartje wordt, kies je een aantal stijlelementen of kleuren. Die laat je terugkomen in alle meubels en accessoires.

Woon eclectisch met deze meubels en accessoires

Jouw huis eclectisch inrichten met meubels die hip en hotel chic zijn? Wees je eigen interieurstylist. Richt je huis in met meubels en woonaccessoires uit de Trendhopper-collectie die passen in deze eclectische woonstijl. Natuurlijk style je dat interieur af met de juiste woondecoratie. Met deze banken, stoelen, vloerkleden, lampen en kussens uit de Trendhopper-collectie woon jij eclectisch:

Bank Stirling #3zitsbank #retro #trendhopper
Vloerkleed Bouquet #karpet #bloemen #trendhopper
Poef pip #velours #voetenbankje #trendhopper
Accessoires #decoratie #trendhopper
fauteuil Otta met hocker #retro #stoel #voetenbank #trendhopper
dressoir Skara #kast #scandinavisch #design #trendhopper
Boekenkast Venice en accessoires #trendhopper
Accessoires #trendhopper
Eetkamerstoel Scott #trendhopper
Lampen en accessoires #trendhopper
 

Van links naar rechts en van boven naar beneden: bank Stirling, vloerkleed Bouquet, poef Pip, diverse accessoires, fauteuil Otta met hocker, dressoir Skara, boekenkast Venice, diverse accessoires, eetkamerstoel Scott, diverse lampen en accessoires.

Wat is een eclectisch interieur

Wat is dat nou eigenlijk, een eclectisch interieur? Als we de informatie uit verschillende bronnen samenvatten in onze eigen woorden en het vertalen naar interieurstyling, staat de term eclecticisme voor ‘een persoonlijke selectie van kenmerken en/of voorkeursstijlen combineren tot een mooi nieuw geheel’. In de interieurwereld is eclectisch dan ook zo’n beetje is synoniem geworden voor een woonstijl die van alle tijden is. Woon je eclectisch, dan combineer je het beste uit verschillende interieurstijlen, oud en nieuw, binnenland en buitenland.

Jouw huis eclectisch inrichten betekent dat je je creativiteit de vrije loop kunt laten. Je kunt trends als vintage, urban en retro naar hartenlust combineren. Maar geloof ons: je wilt niet een willekeurige verzameling van meubels zoals op de gemiddelde studentenkamer. Het draait om balans. Meubels en accessoires die op het eerste gezicht niet in één ruimte thuishoren, vormen samen een nieuw geheel.

Je zet naast een hippe hoekbank waarop je verliefd werd in de woonwinkel de poef die een erfstuk is en een bijzettafel die je vond in een winkeltje vol vintage meubels. En om die gave design eettafel zet je zowel tweedehands eetkamerstoelen en een trendy kuipstoel van kunststof als handige draaibare eetstoelen met velours bekleding.

Voel je die vrijheid? Woon eclectisch; it’s fun!

Shop hier meubels en hier accessoires voor jouw eclectisch interieur.