Menu
teken aan de wand

WANDKLEDEN: meer dan muurdecoratie

Dit wil je aan de muur: wandkleden van Urban Cotton. Want:

  • wandtapijten zijn de nieuwste trend als het gaat om muurdecoratie
  • deze exclusieve wandkleden hebben ieder een eigen stijl en verhaal
  • deze wanddecoratie vervult een interessante nevenfunctie.

Weten hoe je muurdecoratie mooi kunt stylen? Scroll door naar het eind van de pagina voor tips over wanddecoratie.

Trend in muurdecoratie: wandkleden
Wandkleden zijn terug van heeeeel vroeger en super trendy. Het is de manier om wanddecoratie groots aan te pakken. Zo’n kleed van 1.90 x 1.45 meter aan je muur is een statement in je interieur. Dat voegt heel veel sfeer toe aan je woonkamer. Ondanks het formaat op een subtiele manier en dat past in de interieurtrend New Perspective.

Uniek design door kunstenaars
Super trots zijn wij. Dat wij jou deze drie exclusieve designs kunnen aanbieden. Kunstenaars van Urban Cotton maakten de kleden speciaal voor Trendhopper. Unieke ontwerpen die echt alleen verkrijgbaar zijn in de Trendhopper woonwinkels. Gemaakt door creatieven uit Amsterdam. Ieder muurkleed heeft een heel eigen stijl en vertelt een ander verhaal. Dat kun jij weer laten aansluiten op jouw interieurstijl.

Wandkleed kiezen & kopen
Welk wandkleed je wilt kopen, hangt af van wat bij jou thuis past. Jouw woonstijl. De combinatie met jouw andere muurdecoratie. En natuurlijk de woonruimte die je in gedachten hebt. Zodat je goed kunt kiezen: hieronder meer informatie over de drie Urban Cotton wandkleden voor Trendhopper.

teken aan de wand
 

1. Ophelia wandkleed
De elegante dame op dit wandkleed is geportretteerd in waterverf op basis van Oost-Indische inkt. Ze voelt zich thuis in verschillende interieurs. Zo geven haar contouren zachtheid en karakter aan een strak zwart-wit interieur. Voelt ze haar karakteristieke rol feilloos aan in een woonkamer waar wit, hout en Scandinavisch design de hoofdrol spelen. In meer kleurrijke huiskamers in eclectische en boho-stijl is zij zowel een rustpunt als eyecatcher. Inspiratie voor wandkleed Ophelia haalde kunstenares Charlotte Greeven uit Shakespeare’s Hamlet.

teken aan de wand
 

2. Fiori Giganti wandkleed
Laat je meevoeren naar Rome. Daar raakte Charlotte Greeven geïnspireerd en schilderde zij in waterverf de vele bloemen die zijn geweven tot wandkleed Fiori Giganti. Er gaat een zowel lieflijke als stoere sfeer van dit muurkleed uit. Charlotte wist de chemie van de Italiaanse hoofdstad te vangen. Daardoor infiltreert dit decoratieve kleed eenvoudig in heel verschillende interieurstijlen. Tinten uit hetzelfde pallet staan er prachtig bij. Al komt deze muurdecoratie tegen een muur in contrasterende kleur net zo gaaf tot z’n recht.

teken aan de wand
 

3. Industrial Stairway wandkleed
Hoe zacht katoen een ruwe uitstraling kan krijgen... Het is gelukt dankzij fotograaf Job van de Kraats. Hij legde een gigantische industriële constructie vast op de gevoelige plaat. Het resulteerde in deze aandachttrekker voor in jouw woonkamer. Wandkleed Industrial Stairway hoort thuis in de trend waarop we je de afgelopen weken wezen: Industrial Remix. Oude locaties, ruwe materialen en natuurlijke grondstoffen en hun verhalen trekken onze aandacht. We remixen toen in het nu. Is jouw huis ingericht in de industriële woonstijl? Je zult merken dat deze muurhanger er mooi werkt.

Doordacht design wandkleden
- Met hun formaat van 190 x 145 cm springen deze design wandkleden van Urban Cotton voor Trendhopper eruit in ieder interieur.
- Het materiaal van wandkleden kan variëren van wol tot zeegras. De Trendhopper wandkleden zijn geweven van 100% biologisch katoen.
- Ophangen van een wandkleed gaat gemakkelijk en kan op verschillende manieren dankzij de tunnel in elk kleed. Met de bijpassende stalen ophangsets die je los koopt, zullen ze muurvast hangen.
- Qua onderhoud raden we je aan de tips van Urban Cotton te volgen: laat wandkleden altijd professioneel reinigen.

Nevenfuncties van wandkleden
Het wandkleed heeft ook een functionele kant. Eén die geen enkele andere muurdecoratie heeft. Vanuit die nevenfunctie is het muurkleed vroeger zelfs ontstaan. Nu is het een trendy interieuritem en super origineel kunstwerk, maar die oeroude functie speelt nog steeds een rol. We vertellen je hoe het zit; een klein stukje over geschiedenis en functie van het wandkleed:

- Isolatie
Wandkleden, ook wel wandtapijt, muurkleed, muurhanger, gobelin of aubusson genoemd, waren er al in de 13e eeuw. Keizers en koningen bekleedden de wanden van hun kastelen en paleizen ermee. De oprolbare wandkleden reisden mee met de vorsten, isoleerden koude muren, weerden tocht en dempten het galmen in de grote, hoge ruimtes. Toen naast ambachtslieden ook kunstenaars wandkleden ontwierpen, maakten bijbelse, mythologische beeltenissen en de jacht- en oorlogstaferelen plaats voor weelderige tuinen. Een kleed werd met de hand gemaakt en was veel waard. Zo kwam het dat het rijke volk ging investeren en wandtapijten bleef gebruiken als functioneel isolatiemiddel en het wandkleed daarnaast als decoratie ging zien.

- Akoestiek verbeteren
Isolatie hebben onze woonruimtes niet langer nodig. Verbetering van de akoestiek vaak wel. Gesprekken klinken ongezellig hol en met wanddecoratie doorbreek je dat. Dan weerkaatsen gestucte of behangen muren minder geluid. Men ontdekte dat een wandkleed nog meer effect sorteert; stof absorbeert geluid. In een wandkleed zijn vorm en functie verenigd: ze zijn zowel functionele geluidsdempers als decoratieve items. Dat gold in die grote kastelen zeker. En nog steeds in de moderne woonkamer.

teken aan de wand
teken aan de wand
teken aan de wand
 

Tips voor muurdecoratie
Met muurdecoraties geef je je interieur karakter.

Tip 1 - eyecatcher aan de wand
Spreekt de kracht van eenvoud jou aan, kies dan één specifiek, groot item op één wand. Een kunstwerk zoals de wandkleden. Of het nou in je woonkamer, slaapkamer of studeerkamer is; echte eyecatchers doen het er opzichzelfstaand prachtig. Deze manier van decoreren past binnen de trend New Perspective waar rust een keyword is. Het resulteert in een opgeruimd gevoel; in je huis en je hoofd.


Tip 2 - muurdecoratie met karakter
Een inrichting een persoonlijk tintje geven, doe je met muurdecoratie die laat zien wie je bent. Naast zo’n geweldig wandkleed, hang je een schilderijtje dat je opa maakte, die ene grappig foto van je familie, de schoentjes die je als kind droeg en items die je gewoonweg mooi vindt (denk: gave spiegels en toffe klokken). Het geeft je interieur een ongeëvenaard karakter. En kies je spulletjes in tinten die terugkomen in de rest van je interieur, dan worden deze herinneringen een vanzelfsprekend onderdeel van je huis. Huis wordt thuis met zulke unieke wanddecoraties.


Tip 3 - speelse styling aan de muur
Combineer je verschillende voorwerpen, vormen en materialen in de collages aan jouw muur, dan is de styling speels en geeft je diepte aan de muurdecoraties in jouw huis. Zet het schilderijtje en de foto eens op een wandplank in plaats van ze op te hangen. Strik je oude schoenveters en hang de schoentjes aan een muurhaakje boven de wandplank. Een heel ander totaalbeeld dan al diezelfde decoraties ‘plat tegen de muur’.


Meer moois voor aan je muur en elders in je huis? Take it away met (muur)accessoires > shoppen in onze Trendhopper woonwinkels en direct gebruiken in je interieur.