Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar
inspiratie en style tips van trendhopper:wanddecoratie #wandplanken #muurdecoratie

Wanddecoratie style je zo

Ben jij op zoek naar manieren voor een snelle metamorfose van je interieur? Gewoon omdat je er zin in hebt of omdat er een nieuw jaargetijde aankomt. Muurdecoratie leent zich perfect voor vliegensvlugge mini make-overs. Wanddecoratie style je zo!

Inspiratie en tips styling

Je vindt op deze pagina trendinformatie, plaatjes ter inspiratie en allerlei tips voor de styling van wanddecoratie. Of je nou iemand bent die regelmatig z’n interieur omgooit of dat je styling van muurdecoratie maar lastig vindt -> deze pagina brengt je op ideeën met:
- Do’s en dont’s wanddecoratie
- Inspiratie: welke wanddecoratie
- Tip 1: mooie foto’s aan de muur
- Tip 2: wandhangers als muurdecoratie
- Tip 3: spiegel aan de wand
- Tip 4: alledaagse dingen aan de muur
- Tip 5: wandplanken als wanddecoratie inclusief stylingtips
- Shoppen: wanddecoratie bij Trendhopper

inspiratie voor wanddecoratie met rotan en spiegels bij trendhopper
inspiratie voor wanddecoratie met borden schalen en manden bij trendhopper
inspiratie voor wanddecoratie met een wandplank bij trendhopper
4.inspiratie voor wanddecoratie met fotos bij trendhopper
inspiratie voor wanddecoratie met een wandrek bij trendhopper
inspiratie voor wanddecoratie met wandkleed bij trendhopper
inspiratie voor wanddecoratie met borden van servies bij trendhopper
inspiratie voor wanddecoratie met wandplanken bij trendhopper
inspiratie voor wanddecoratie met diverse Vdecoratie bij trendhopper
 

Do’s en dont’s wanddecoratie

Er zijn een aantal algemene do’s en dont’s voor de styling van wanddecoratie. Check ze voordat je start met de decoratie van een muur. Komt ‘ie dan:

DO: gebruik een vast kleurenpalet.
Stem kleuren van accessoires voor wanddecoratie af op die van de meubels en muurverf in je interieur. Pas de gekozen kleuren overal in huis toe: van woonkamer tot keuken en slaapkamer. Je zult merken dat er eenheid ontstaat en je huis een rustige, luxe uitstraling krijgt.

DO: combineer soorten wandhangers om een interessant beeld te creëren.
Wil je een speels en interessant beeld qua wanddecoratie, gebruik dan uiteenlopende objecten in allerlei vormen, die variëren in hoogte en zijn gemaakt van verschillende materialen. Hang aan je muur dus niet alleen een houten wandplank voor accessoires, maar hang ernaast een foto op forex en een keramieken sculptuur. Wil je muurdecoratie met een rustige uitstraling, beperk dan de variatie. Dus minder grote verschillen in type object, vorm, hoogte, materiaal, kleur. Denk: alleen maar foto’s, al die foto’s in één maat, en allemaal in één kleur.

DON’T: zomaar allerlei kleuren gebruiken.
Selecteer je kleuren zorgvuldig: hoe meer kleuren, hoe onrustiger het beeld. Des te beter de kleuren bij elkaar passen, des te rustiger het beeld. Je kunt bijvoorbeeld alleen warme of alleen koele kleuren gebruiken of kleurtonen van één kleur.

DON’T: te voorzichtig zijn, want dan wordt je wanddecoratie saai.
Varieer dus wel íets in je wanddecoratie. Voortbordurend op het voorbeeld met de foto’s: laat verschillende composities zien. Bijvoorbeeld een foto met een persoon erop naast een foto van een mooi pand.

inspiratie voor wanddecoratie met afbeelding bij trendhopper
inspiratie voor wanddecoratie met poster bij trendhopper
inspiratie voor wanddecoratie met klok bij trendhopper
inspiratie voor wanddecoratie met wandlamp bij trendhopper
inspiratie voor wanddecoratie met spiegel bij trendhopper
inspiratie voor wanddecoratie met vloerkleed als wandkleed bij trendhopper
 

Inspiratie: welke wanddecoratie

Welke objecten kun je gebruiken voor wanddecoratie? Natuurlijk wandplanken, vakantie- en familiefoto’s of kunst. Maar er kan meer. Alsjeblieft, ter inspiratie:

Minder vaak voorkomend, maar gaaf: spiegels met bijzondere contouren, magnifieke muurlampen en waanzinnige wandhangers als wandkleden (geef je vloerkleed een metamorfose!) , bloempotten of kunstige beeldjes en sculpturen.

En heb je er weleens aan gedacht dat je ook met alledaagse spullen mooie collages aan je muur kunt maken? Kijk eens met andere ogen naar voorwerpen die je dagelijks gebruikt: borden, placesmats, broodmanden. Zulke objecten verwacht je niet aan de muur. Zo maak je je interieur minder alledaags en dus harstikke origineel.

Wij zijn fan van alle varianten. Want combineer je objecten, dan krijg je verrassende vormentaal en dus dynamiek aan de muur. Oftewel: wanddecoratie die elke keer weer leuk is om te zien.

Tip 1: mooie foto’s aan de muur

Foto’s, posters of andere afbeeldingen aan de muur zijn altijd mooi. Laat je gaafste, zelfgemaakte vakantiefoto’s drukken, print een prachtig portret van jezelf, je partner en kinderen of iedereen samen of ontwerp je eigen posters.

Kant-en-klare foto’s, posters en andere afbeeldingen zijn uit de kunst én ideaal. Want: gemaakt door een professional die voor jou de perfecte composities vastlegde.

Om jouw fotowand fenomenaal te maken, hang je de foto’s en posters niet te hoog. Ooghoogte is de truc en een stukje lager kan ook. Je wilt je foto’s tenslotte goed kunnen bekijken.

inspiratie voor wanddecoratie met zwart wit foto bij trendhopper
inspiratie voor wanddecoratie met foto met interessante compositie bij trendhopper
inspiratie voor wanddecoratie met foto met dier bij trendhopper
inspiratie voor wanddecoratie met foto van mens bij trendhopper
 

Tip 2: wandhangers als muurdecoratie

Wandhangers zoals maskers, beeldjes, bijvoorbeeld in de vorm van dieren, en bloempotten. Het is een trend in muurdecoratie die we in woonmagazines zien en ook in steeds meer woonkamers spotten.

Maak je een masker onderdeel van een collage, dan geef je muurdecoratie in een handomdraai een facelift. Voeg je een beeldje toe dat je bijvoorbeeld op vakantie vond, dan krijgt je wanddecoratie emotionele waarde. En met bloempotten creëer je in een handomdraai een buitengewone groene muur.

Zo’n masker, beeldje of bloempot tussen andere wanddecoratie is een eyecatcher, maar gegroepeerd stelen dit soort sculpturen helemaal de show.

inspiratie voor wanddecoratie met bloempot bij trendhopper
inspiratie voor wanddecoratie met masker bij trendhopper
22.inspiratie voor wanddecoratie met beeld of sculptuur bij trendhopper
 

Tip 3: spiegel aan de wand

Spiegeltje, spiegeltje aan de wand… Het is geen sprookje: spiegels zijn uitermate geschikt als accessoire. Een spiegel zorgt ervoor dat je woonkamer optisch groter lijkt. Dat komt door de reflectie van het beeld en de weerkaatsing van licht.

Naast de praktische rechthoekige spiegel voor de badkamer zie je spiegels in allerlei vormen en maten. Super stylish om te gebruiken als wanddecoratie. Een spiegel tussen andere accessoires aan je muur laat je wanddecoratie schitteren. Vind jij een spiegel met buitengewone contouren, dan kun je die ook heel goed solo aan de wand hangen.

En ja, natuurlijk blijft een spiegel ook gewoon een praktisch gebruiksvoorwerp. Kijken of dat kledingsetje echt zo gaaf staat als je had bedacht. Even gauw je uiterlijk checken voor je de deur uitgaat. Dus hang vooral ook een knap exemplaar in je hal, slaapkamer of kleedkamer.

inspiratie voor wanddecoratie met spiegels bij trendhopper
inspiratie voor wanddecoratie met spiegels en manden bij trendhopper
inspiratie voor wanddecoratie met spiegel naast wandplank bij trendhopper
 

Tip 4: alledaagse dingen aan de muur

Je denkt er niet meteen aan misschien, maar alledaagse dingen zijn heel geschikt voor aan de muur. Zo maken borden een comeback en is het een trend om placemats en manden op te hangen.

Uit oma’s tijd: borden ter decoratie aan de muur. Deze variant van muurdecoratie is terug van weggeweest. Ooit was mooi servies een sierobject. Daarna zagen we servies een tijdlang puur als gebruiksvoorwerp. Nu is er weer waardering voor handgemaakt keramiek. En dus stellen we onze mooiste keukenspulletjes weer tentoon. Een bord als wandhanger is natuurlijk bij uitstek geschikt als accessoire aan de keukenmuur. Maar een groepje borden bij de eettafel in de woonkamer is ook een bijzondere blikvanger. Dus bekijk je eigen servies en zeker dat van oma eens met nieuwe ogen: borden kunnen super persoonlijke wanddecoratie zijn.

Een trend is wanddecoratie van rotan en staal. Manden van staal of riet en rotan placemats; je ziet het in interieurbladen en op Instagram. En niet voor niets. Met rotan objecten maak jij wanddecoratie met speelse dynamiek. Het natuurlijke materiaal wordt gevlochten. Zo ontstaan fascinerende patronen en intrigerende texturen. Tip van de stylist: voor dieptewerking in je wanddecoratie combineer je platte matten en diepe manden. Deze wanddecoratie past uitstekend voor wie een interieur met boho-vibe wil of houdt van een licht en luchtig Scandinavisch interieur.

inspiratie voor wanddecoratie met servies in 1 kleur bij trendhopper
inspiratie voor wanddecoratie met bord met dierenprint bij trendhopper
28.inspiratie voor wanddecoratie met draadmand bij trendhopper
inspiratie voor metalen wanddecoratie bij trendhopper
inspiratie voor natuurlijke wanddecoratie bij trendhopper
 

Tip: 5: wandplanken als wanddecoratie

Altijd mooi: wanddecoratie met wandplanken. Gebruik planken om mooie collages te maken met verschillende accessoires. Wandplanken bieden plek aan posters, foto’s en lampen en kun je afstylen met vazen, planten en dierbare spullen. Lees verder voor inspiratie voor wanddecoratie met wandplanken in jouw woonkamer.

inspiratie voor wanddecoratie met meer wandplanken bij trendhopper
inspiratie voor wanddecoratie met 1 wandplank bij trendhopper
 

Hoe style je decoratie op wandplanken

Met deze tips style je de decoratie op jouw wandplanken zoals de Trendhopper stylist:

Tip 1: de sfeer wordt mede bepaald door de type wandplanken. Wandplanken met metalen omlijsting zijn bijvoorbeeld een mooie, stoere basis voor een industrieel interieur. Volledig houten wandplanken passen in een Scandinavisch interieur. En zie je dat daarnaast het aantal wandplanken en de manier waarop je die muurplanken ophangt een ander beeld oplevert? Heb je veel te showen, kies dan voor meerdere planken om een propperige styling te voorkomen.

Tip 2: kies een kleurenthema om eenheid te creëren. De decoratie op de foto’s past bij elkaar doordat het allemaal tinten zijn van twee koele kleuren: geel en blauw. Rustiger is een toon-op-toon kleurenpalet. Dan gebruik je accessoires in verschillende tinten van één kleur. Ook dat beeld is interessant. Je ogen gaan als vanzelf op ontdekkingsreis om alle elementen te onderscheiden.

Tip 3: kies voor groeperen of mixen. Accessoires kun je gegroepeerd óf gemixt tentoonstellen op wandplanken. Het heeft allebei z’n charme. Op de foto’s zie je 2 typen styling terug. In de ene styling zijn vooral planten en vazen gecombineerd. In de andere styling zie je meer dierendecoratie. Beelden zeggen meer dan woorden; je ziet het effect van woonaccessoires!

Tip 4: varieer in hoogte. Selecteer accessoires van verschillende formaten, zodat een speels beeld ontstaat. Gebruik voor dat doel ook voor verschillende materialen en texturen. Bedenk welke materialen goed bij elkaar passen. Maak bijvoorbeeld een bijzondere mix met hout en metallic. Of breng je wandplank letterlijk tot leven met natuurlijke elementen, zoals planten en dierendecoratie.

inspiratie voor styling wandplanken als wanddecoratie bij trendhopper
inspiratie voor variatie in styling wandplank bij trendhopper
inspiratie voor variatie met aantal wandplanken bij trendhopper
 

Shoppen: wanddecoratie bij Trendhopper

Geïnspireerd geraakt? Ga lekker shoppen. Hieronder een greep uit de wanddecoratie die je kunt kopen bij Trendhopper:

Foto’s kopen: wanddeco Wandkraft

Vind je het lastig om zelf leuke foto’s te maken? Dan kun je dus kiezen voor professionele foto’s. De collectie foto’s van het merk Wandkraft zijn daarvan een voorbeeld. De foto’s zijn kunstzinnig, chic en gevarieerd: van beeldende kunst en portretten tot architectuurfotografie. Bekijk hier wanddeco van Wandkraft

Wandhanger kopen: masker Mask

Maak je een masker onderdeel van een collage, dank krijgt je interieur identiteit. In de Trendhoppercollectie wanddecoratie vind je 3 maskers van keramiek: Mask. Mask is multifunctioneel. Het is namelijk een bloempot voor binnen. Ieder masker heeft een eigen gezicht, want deze waanzinnige wandhanger kun je kopen in 3 modellen. Hoe je wanddeco plantpot Mask ook gebruikt, het is gegarandeerd een blikvanger. Tip van de stylist: wil je opvallende wanddecoratie die toch rustig is, dan hang je een hele familie Mask aan je muur. Simpel, stijlvol, perfect. Bekijk hier andere wanddecoratie

Toffe spiegel kopen

Toffe spiegel kopen bij Trendhopper - dat kan uiteraard. De collectiesamenstelling varieert door het jaar heen. Van ronde spiegels voor in je badkamer, hal of woonkamer tot passpiegels voor je kleedkamer. Bekijk hier de wisselende collectie Spiegels.

Borden manden en placemats kopen

Wil je voor aan jouw muur alledaagse dingen, zoals borden, manden of placemats? Laat je inspireren door onze collectie Woonaccessoires en neus eens in de collectie Eten.

Wandplanken

Wil jij een wand kopen voor aan jouw muur. Onze wisselende collectie Wandplanken vind je in onze collectie Wanddecoratie.