Menu
  • alle winkels geopend!
  • afhalen, versturen & bezorgen is actief
  • shop 24/7 online in de webshop

De winkels van Trendhopper zijn geopend. Ook versturen en bezorgen wij zoals je van ons gewend bent, maar uiteraard met de nodige voorzorgsmaatregelen! Lees meer >

Tips van Trendhopper voor styling minimalistisch chic interieur

5 tips zen & sfeervol minimalistisch interieur

Op zoek naar wooninspiratie voor minimalistisch interieur met een zen sfeer, een bescheiden luxegevoel en een vleugje kleur? Woonstijl Minimalistisch Chic geeft je die uitgebalanceerde thuisbasis. In dit opgeruimde interieur kom je tot rust en ontspan je na een dag hard werken. Op deze pagina vind je alles over de styling. Laat je op ideeën brengen door de 5 tips van onze interieurstylist, de inspiratieplaatjes en ontdek hoe jij Minimalistisch Chic interieurdesign in jouw huis kunt toepassen.

Wat is minimalisme?

Denk je aan minimalisme in het interieur, dan zie je ongetwijfeld een super strak, onberispelijk huis met mega gepolijste inrichting voor je. Dat is wat minimalisme ooit was. Vind jij de kalmte die uitgaat van een minimalistisch interieur prettig, maar is dat design voor jou té clean? Dan spreekt de combinatie van woonstijlen in de styling die onze interieurstyliste samenvatte met Minimalistisch Chic jou vast aan.

zen minimalistisch chic interieur bij Trendhopper
Eyecatcher in minimalistisch chic eyecatcher bij Trendhopper
Scandinavische styling in minimalistisch chic interieur bij Trendhopper
Vorm en kleur in minimalistisch chic interieur bij Trendhopper
 

Wat is een Minimalistisch Chic interieur?

Wat een Minimalistisch Chic interieur is, is in één zin samen te vatten: het is meer dan minimalisme. We snappen dat we daar niet mee weg komen ;-) Jij wilt natuurlijk precies weten wat dit interieurdesign inhoudt. En dat kan onze interieurstyliste het beste zelf verwoorden:

“Je ziet in een Minimalistisch Chic interieur de klare lijnen van Scandinavische stijlelementen en modern-Aziatische invloeden. Door modern te vermengen met traditioneel krijgt het geheel eenvoud en elegantie. Dat is de reden dat je met Minimalistisch Chic rust in je interieur kunt brengen zonder dat het kil wordt.”

Less is more minimalistisch chic trendhopper
Kalme basis minimalistisch chic trendhopper
Vormvariatie in minimalistisch chic bij Trendhopper
Topstuk in minimalistisch chic bij Trendhopper
Natuurtint in minimalistisch chic bij Trendhopper
 

5 Tips: zo style jij Minimalistisch chic

Jij wilt natuurlijk aan de slag. Dus deelt onze stylist hieronder een aantal tips. Ze vertelt welke elementen zij voor deze styling mixte om te komen tot het design van Minimalisistisch chic. Zie het als interieuradvies waarmee jij jouw huis kunt transformeren tot een oase van rust. Zo style jij woonstijl Minimalistisch chic:

Tip 1 Less is more

Less is more, dus hou je interieur in essentie luchtig. Zet niet teveel meubels en alleen zorgvuldig gekozen accessoires neer. De kunst bij minimalistisch design is om te durven weglaten.

Tip 2 Kalme basis

Creëer een kalme basis: kies spullen met een heldere belijning, krachtige uitstraling en selecteer zeker ook items gemaakt van natuurlijk materialen. Het draagt bij aan de ruimtelijke en rustige sfeer van deze styling.

Tip 3 Wisselende vormen

Wissel vormen af: items met harde, rechte wiskundige figuren naast spullen met zachte, organische contouren. Variatie in vormtaal voorkomt dat een minimalistisch interieur saai wordt.

Tip 4 Topstukken

Selecteer enkele topstukken die opvallend, maar niet over the top zijn: genuanceerde meubels, soms met retro uitstraling, accessoires die oogstrelend zijn en items die zijn gemaakt van materialen die uitnodigen om aangeraakt te worden. Met zulke bescheiden blikvangers voelt minimalisme royaler.

Tip 5 Selectief kleurgebruik

Gebruik kleuren selectief: neem enkele tinten uit de natuur. Ga voor gedempte tonen daarvan. Voeg aan dat kleurenpalet een sterke detailkleur, zoals zwart, toe. Pas bij voorkeur matte muurverf toe. Met dit kleurgebruik maak je minimalisme vriendelijk en kalmerend, maar ook krachtig.

Toon ons Trendhopper bij jou thuis

Weet je al waar in huis je aan de slag gaat met Minimalistisch Chic? Toon ons hoe Trendhopper er bij jou thuis uit ziet! Dus ga je jouw woonkamer inrichten met interieuritems van deze woonstijl, de tips gebruiken om een fijne werkplek te creëren of je slaapkamer een zalige zen-look te geven met Minimalistisch Chic? Have fun en show het ons. Gebruik @trendhopper of #trendhopperthuis. Misschien zie je jouw foto dan een keer voorbij komen op onze website of onze Instagram feed.

Wooninspiratie: design kopen voor jouw interieur

Wooninspiratie voor design dat je kunt kopen om jouw interieur te transformeren vind je hieronder. Van meubels tot woonaccessoires en wanddecoratie; hier zie en shop je interieuritems die passen bij de styling Minimalistisch Chic. Uiteraard kun je dit design kopen in onze webshop en woonwinkels (zolang de voorraad strekt).

Stel  jouw wandkast samen met Bend van Trendhopper
Modulaire kast Bend van Trendhopper
 

Modulaire wandkast Bend. Kast van Trendhopper met minimalistisch design waarvan jij de uiteindelijke uitstraling bepaalt. Met de losse elementen stel je namelijk jouw eigen unieke wandrek samen.

Highboard kast Skive van Trendhopper
Kast in modern-aziatische stijl bij Trendhopper
 

Kast Skive is een highboard van Trendhopper met modern-aziatische uitstraling.

Bank Gibbs bij woonwinkel Trendhopper
Elementenbank Gibbs bij Trendhopper
Bank in strak ontwerp bij Trendhopper
 

Bank Gibbs. Hiermee zet je een strakke basis neer in jouw zen huis. Het ideale model bouw jij zelf met deze elementenbank van Trendhopper.

Eetkamerstoel Joakim bij woonwinkel Trendhopper
Eetkamerstoel Joren bij Trendhopper
Eetkamerstoel Luxor bij Trendhopper
 

V.l.n.r.: Eetkamerstoel Joakim, eetkamerstoel Joren en eetkamerstoel Luxor. De kracht van eenvoud zit heel lekker. Deze trendy Trendhopper eetkamerstoelen passen met hun heldere belijning perfect in een minimalistisch interieur.

Vloerlamp Tay bij woonwinkel Trendhopper
Tafellamp Mikela bij Trendhopper
Tafellamp Bodin bij Trendhopper
 

V.l.n.r.: vloerlamp Tay, tafellamp Mikela zwart, tafellamp Bodin zwart/goud. Deze Trendhopper lampen onderscheiden zich door hun opvallende, maar cleane vormgeving en brengen licht en sfeer in jouw minimalistische interieur.

Paco bijzettafel set van 2 bij Trendhopper
Bijzettafel Malmo van Trendhopper
 

Bijzettafel Paco set van 2 en bijzettafel Malmo in 45 en 55 cm hoog. Beiden een voorbeeld van elegant minimalistisch design.Met deze salontafel en bijzettafel van Trendhopper ben je heel flexibel in de opstelling van je zithoek. Zet de tafeltjes daar in je woonkamer neer waar je ze nodig hebt.

Wanddeocratie Lines en vaas Sven bij Trendhopper
Vaas Bol Wit van Trendhopper
Diabolo zwarte vaas van trendhopper
Vaas Cure bij trendhopper
 

V.l.n.r.: 2-luik Lines, vaas Sven, vaas bol wit, vaas diabolo, vaas Cure. Eenvoud siert deze accessoires van Trendhopper. Je zorgt met dit soort decoratie voor variatie in vormen en creëert eenheid door overeenkomst in kleuren. Zo houd je het totaalbeeld rustig.