Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar
Stappenplan en tips trendhopper vloerkleed kiezen

Welk vloerkleed kopen: stappenplan en tips

Een vloerkleed verstaat de kunst om in z’n eentje een totaal andere uitstraling aan een ruimte te geven. Dus wil jij een ruimte in je huis vernieuwen, extra karakter geven of meer eenheid creëren, dan is het toevoegen of vervangen van je vloerkleed een snelle, simpele truc.

Maar welk vloerkleed moet je dan kopen? Hoe kies je een vloerkleed? Gebruik het 5-stappenplan op deze pagina. Met tips, advies en inspiratie van de Trendhopper-styliste ontdek je wat jouw perfecte vloerkleed is en vind jij het vloerkleed dat past bij jouw wensen en woonstijl.

Een kant-en-klaar vloerkleed kopen, kan je direct doen in deze online woonwinkel. Voor een vloerkleed op maat ben je welkom in één van onze woonwinkels.

Stappenplan vloerkleed kopen

Het stappenplan met tips voor een vloerkleed kopen geeft antwoord op deze vragen:
- Waarom neem je een vloerkleed?
- Waar leg je een vloerkleed neer?
- Hoe groot moet een vloerkleed zijn?
- Welke vorm kies je voor jouw vloerkleed?
- Welke kleur of print vloerkleed past bij jou?
- Welk type en materiaal vloerkleed is handig voor jou?

Waarom een vloerkleed?

Voor je het stappenplan induikt, raadt de Trendhopper-styliste aan om je te bedenken waarom jij een vloerkleed wilt. Ja, een vloerkleed is een sfeermaker. Maar op welke manier wil jij dat het kleed bijdraagt aan de sfeer? En: wat is voor jou de praktische functie is van het vloerkleed? Heb je dit helder, dan beslis je in het stappenplan een stuk makkelijker welke vorm, formaat, materiaal en stijl vloerkleed bij jouw ideeën past.

Om je op ideeën te brengen wat voorbeelden van functies en toepassingen van een vloerkleed:
- Vloerkleed is praktisch: zorgt voor warme voeten als je uit bed stapt, werkt geluiddempend in je woonkamer, en vormt een zachte ondergrond waarop je kinderen in hun kamer kunnen spelen.
- Vloerkleed geeft sfeer: maakt je slaapkamer knusser, brengt losse elementen in je zithoek samen tot een gezellig geheel, en zorgt dat de eethoek een extra comfortabele uitstraling krijgt.

Nu je precies weet wat voor jou de meerwaarde van een vloerkleed is, volg je het stappenplan en bepaal je stap voor stap je welk vloerkleed het voor jou wordt. Enjoy the ride!

STAP 1: Waar vloerkleed neerleggen?

Weet jij al waar je een vloerkleed gaat neerleggen en hoe je het neerlegt? Er zijn meer plekken in huis dan je in eerste instantie misschien denkt! Onze styliste vertelt waar in huis je zoal een vloerkleed kunt neerleggen. Natuurlijk geeft ze meteen stylingtips over hoe je een vloerkleed in die ruimtes kunt neerleggen.

Hoekbank op vloerkleed bij Trendhopper
Hoekbank naast vloerkleed bij Trendhopper
Tip van Trendhopper gebruik vloerkleed om meubels te verbinden
Trendhopper vloerkleed voor bankstel
 

Hoe vloerkleed in de woonkamer

Een vloerkleed in de zithoek vinden we inmiddels heel gewoon. Het geeft een ruimte karakter en brengt, zeker in de winter, een aangename sfeer. Met deze 3 tips van de Trendhopper-styliste over hoe je een vloerkleed in de woonkamer toepast, bepaal jij hoe je het vloerkleed in jouw woonkamer neerlegt:

Tip 1: “Zet je de poten van je bank en fauteuil of relaxstoel óp het vloerkleed, dan geeft dat verbinding. Er ontstaat een soort ziteiland. Dat geeft eenheid en rust in je woonkamer.”

Tip 2: “Heb je een kleinere woonkamer, dan kun je meer luchtigheid creëren door de bank en stoelen net náást het vloerkleed te zetten.”

Tip 3: “Zorg voor speelsheid. Leg je vloerkleed bijvoorbeeld zo neer dat het rechts meer onder de bank uitsteekt dan links.”

Tip 4: “Hoe royaler het kleed, hoe groter het luxegevoel. Dus als je het hotelgevoel in je huis wilt hebben, dan kun je het beste een groot vloerkleed te kopen, waarop al je meubels met gemak passen.”

Deze tips gelden voor een recht vloerkleed, maar ook voor een ovaal en rond vloerkleed.

Combineer een Trendhopper vloerkleed en slaapbank voor meer sfeer
 

Hoe vloerkleed in de slaapkamer

Ook in deze kamer leggen we steeds vaker een karpet neer, want vloerbedekking in de slaapkamer is al jaren geen vanzelfsprekendheid meer. En zeg nou zelf, een zacht tapijt voelt ’s morgens wel erg fijn aan je voeten natuurlijk. Hoe je een vloerkleed in de slaapkamer legt? Ook daarvoor heeft de Trendhopper-styliste tips:

Tip 1: “Voor een hotelgevoel leg je een groot vloerkleed in je eigen slaapkamer neer dat onder je bed doorloopt. Laat het vloerkleed aan de zijkanten een flink eind uitsteken en aan de onderkant even ver of een kleiner stukje. Je kunt het vloerkleed ook gedeeltelijk onder het bed leggen: laat dan de ruimte bij je hoofdeind vrij. En laat ongeveer een derde van het kleed uitsteken aan het voeteneind. Hetzelfde kun je doen met een rond vloerkleed.”

Tip 2: “Een andere optie is om aan beide kanten van het bed een klein vloerkleed neer te leggen. Dit kun je doen met een langwerpig vloerkleed (loper), maar ook met een rond vloerkleed. Een klein vloerkleed bij het bed is fijn voor mensen met een allergie, want: minder stoffig dan een groot vloerkleed. Bovendien is deze optie vriendelijker voor je portemonnee.”

Wat je ook doet: een vloerkleed bij je bed staat sowieso gezelliger!

SHOPTIP > een vloerkleed voor jouw woonkamer, eethoek of slaapkamer kopen? Neem een kijkje in onze vaste collectie vloerkleden.

Kies of een Trendhopper vloerkleed past in jouw eethoek
Trendhopper tip: met vloerkleed baken je de zithoek af
 

Hoe vloerkleed onder de eettafel

Iets wat je in ons kikkerlandje (nog) niet zo heel veel ziet: een vloerkleed onder de eettafel. En dat terwijl het super gezellig staat en je een interessante truc kunt uithalen door een vloerkleed in je eethoek te gebruiken. De Trendhopper-styliste verklapt:

Tip: “Je zult zien dat je eettafel en eetkamerstoelen veel duidelijker een eigen plek in de ruimte claimen zodra je ze op een vloerkleed zet. Het wordt meer een aparte plek, doordat een vloerkleed afbakent. Ideaal voor onze Nederlandse huizen waarin de eethoek vaak ín de woonkamer te vinden is.”

Waar kun je nog meer een vloerkleed gebruiken?

Een vloerkleed in de woonkamer, bij je eettafel en in de slaapkamer. Nice, en er zijn nog veel meer plekken waar een vloerkleed heel fijn is! Waar? Onze styliste doet je toffe ideetjes aan de hand. Ben jij graag origineel in je interieur, dan weet je wat je te doen staat ;-)

Tip 1 : in de keuken: heb jij een mooie houten vloer en loopt die door tot in de keuken? Voorkom slijtage op plekken waar je veel staat en beweegt: leg een klein vloerkleed bij de wasbak en één voor de kookplaat. Bijkomend voordeeltje: een vloerkleed bij je kookplaat vangt eventuele spetters van bijvoorbeeld bakvet op.

Tip 2: in de gang of hal: een vloerkleed in je gang en hal. Het voelt heel welkom, staat warm en is ook nog eens praktisch omdat dit vloerkleed als (mooie!) mat fungeert. Voor de gang en hal heb je meestal een smal vloerkleed en soms langer vloerkleed. Een loper wordt een vloerkleed met die maatverhoudingen vaak genoemd.

Tip 3: in de inloopkast: heb jij een echte inloopkast of een extra kamer omgedoopt tot kleedkamer? Maak het luxegevoel compleet met een kamergroot vloerkleed of lange, smalle loper voor je kledingkast. Fijn als je op blote voeten voor je kast staat om je outfit uit te kiezen.

SHOPTIP > Vloerkleed kopen voor jouw keuken, gang, hal en inloopkast? Omdat de afmetingen van deze ruimtes per huis nogal verschillen raden we je aan een Trendhopper-vloerkleed op maat te shoppen. Dan past het vloerkleed straks perfect.

Meet welke maat Trendhopper vloerkleed jij nodig hebt
 

STAP 2: hoe groot vloerkleed?

Als je weet waar je je kleed wilt neerleggen en hoe je het gaat neerleggen, ben je toe aan stap 2: opmeten hoe groot het vloerkleed moet worden. Tips van onze styliste voor het bepalen van de maat van jouw vloerkleed vind je hieronder. Ze legt het per kamer uit.

O en vind je het lastig om je voor te stellen hoe een bepaald formaat vloerkleed in de ruimte staat? Je krijgt een goede indruk van de ware grootte door tape op de grond te plakken of kranten op de grond te leggen in de maat van het vloerkleed. Maar eerst: aan de slag met je meetlint!

Kies Trendhopper vloerkleed voor woonkamer
Kies in woonkamer een Trendhopper vloerkleed in grote maat
Kies in woonkamer een Trendhopper vloerkleed in kleine maat
zen minimalistisch chic interieur bij Trendhopper
Kies in woonkamer een grote maat ovaal vloerkleed van trendhopper
Kies in woonkamer een klein ovaal vloerkleed van trendhopper
 

Welke maat vloerkleed in woonkamer?

Met de tips bij stap 1 bepaalde je hoe je je vloerkleed in de woonkamer gaat neerleggen. Hier lees je hoe je opmeet welke maat recht of ovaal vloerkleed jij nodig hebt in je woonkamer (scroll verder voor tips over de maat van een rond vloerkleed).

Globaal geldt: bij de gemiddelde tweezitsbank en hoekbank past een vloerkleed van 160x230 cm vaak goed en bij een driezitsbank een vloerkleed van 200x290 cm. Om het exacte formaat van je vloerkleed te bepalen, kijk je naar de opstelling van je meubels:

Maat vloerkleed bij bank en andere meubels geheel op het tapijt: je wilt je vloerkleed zo neerleggen dat het links, rechts en achter alle meubels uitsteekt.

Heb je bijvoorbeeld je bank tegenover een fauteuil staan, meet dan de vanaf de achterkant van de bank naar de achterkant van de fauteuil. Tel hier 30 cm bij op. Dit is de lengte van je vloerkleed. Om de breedte van het vloerkleed te bepalen, meet je de breedte van grootste meubel (vaak de bank). Tel ook daarbij 30 cm op. De uitkomst is de breedte van jouw vloerkleed.

Met deze breedte- en lengtemaat wordt het vloerkleed zo groot dat je het straks ten minste 15 cm links en rechts van de bank kunt laten uitsteken en een stukje achter de meubels.

TIP: het luxe-effect van een kleed vergroot je door een royaler vloerkleed te kopen dat bijvoorbeeld wel 30 cm of meer uitsteekt.

Maat vloerkleed bij bank en andere meubels gedeeltelijk op het tapijt: je wilt je vloerkleed zo neerleggen dat er links en rechts van je bank minimaal 15 cm uitsteekt en het vloerkleed 15 cm onder de voorkant van alle meubels ligt.

We gaan er weer vanuit dat jouw bank tegenover een fauteuil staat. Meet vanaf de voorkant van de bank tot de voorkant van de fauteuil. Tel hierbij 30 cm op. Dit is de lengte van het vloerkleed. Om de breedte van het vloerkleed te bepalen, ga je weer uit van het grootste meubel. In deze situatie de bank. Tel bij de breedtemaat van de bank ook weer 30 cm op.

Met deze breedte- en lengtemaat wordt het vloerkleed zo groot dat je het straks 15 cm onder de bank en 15 cm onder de fauteuil kunt schuiven.

Maat vloerkleed bij bank en andere meubels náást het tapijt: je wilt je vloerkleed zo neerleggen dat er 5 cm vloer zichtbaar blijft tussen het kleed en je meubels.

Vloerkleed even breed: Meet de breedte van je bank. Dit is de breedtemaat van je vloerkleed. De lengte bepaal je door de afstand tussen je bank en de andere meubels te meten en daar 10 cm vanaf te trekken. Daardoor houd je straks 5 cm vloer vrij tussen meubels en kleed.

Trendhopper_vloerkleed_maat_slaapkamer
trendhopper_vloerkleed_loper_slaapkamer
trendhopper_rond_vloerkleed_slaapkamer
 

Welke maat vloerkleed in slaapkamer?

De maat van een vloerkleed in je slaapkamer hangt natuurlijk helemaal af van de maat van je bed en de manier waarop je het vloerkleed wilt stylen. Concreet:

Maat bij vloerkleed onder bed: laat het vloerkleed links en rechts van het bed zeker 60 tot 70 cm uitsteken. Daarvoor tel je 120 tot 140 cm op bij de breedte van je bed.

Vloerkleed onder je hele bed: De lengte van het kleed bepaal je door van hoofdeind tot voeteneind te meten en daarbij ook 60-70 cm op te tellen. Laat jij liever een klein stukje uitsteken aan het voeteneind, bepaal hoeveel cm en tel die centimeters op bij de lengte van je bed.

Wil jij het vloerkleed gedeeltelijk onder je bed: bepaal de lengte door te meten vanaf de onderkant van je kussen tot voeteneind en bij die lengte 60-70 cm op te tellen.

Maat bij vloerkleed naast bed: de meeste bedden zijn minimaal 200 cm lang. Daarnaast komt een vloerkleed, of loper die ongeveer 3/4e deel van de bedlengte is: 120 tot 150 cm. Daarbij past een breedte van 60-70 cm.

Maat rond vloerkleed bij bed: hierin ben je helemaal vrij. Op het plaatje hierboven zie je een leuke speelse manier voor een groot rond vloerkleed. De diameter is ongeveer 2/3 van de lengte van je bed.

Welke maat Trendhopper vloerkleed onder je eettafel
Vierkant trendhopper vloerkleed onder ronde eettafel
Rond vloerkleed trendhopper onder ronde eettafel
 

Welke maat vloerkleed onder eettafel?

Wil jij wel een vloerkleed kopen voor onder jouw eettafel? Of het nou een rechthoekig kleed is of een rond vloerkleed: zorg dat het zo groot is dat je achter een aangeschoven eetkamerstoel één stoeldiepte, gemiddeld 60 cm, vloerkleed hebt. Zo voorkom je dat de stoelpoten achter het kleed haken als je je eetkamerstoel aanschuift.

Tip leg Trendhopper vloerkleed in je inloopkast
Tip leg trendhopper loper in je keuken
Tip leg trendhopper loper in je gang of hal
 

Welke maat vloerkleed in keuken?

Bepaal welke maat vloerkleed jij in je keuken nodig hebt door de lengte te meten van de plek waarop je staat en loopt als je kookt of afwast. Je gaat dus eigenlijk een loper opmeten: een vloerkleed dat ongeveer een keer zo lang is als het breed is. Om een vloerkleed het uiterlijk van een loper te geven, deel je de lengtemaat door 2. Daarna trek je er 10 cm vanaf. Dan heb je de breedtemaat van je vloerkleed. Het staat namelijk het mooist als je tussen de keukenplint en het vloerkleed of loper nog 10 cm van de vloer ziet.

Welke maat vloerkleed in gang of hal?

Een vloerkleed in de gang of hal leg je niet tegen muren of eventuele halmeubels, maar vrij in de ruimte. Bepaal welke maat vloerkleed jij nodig hebt: meet de breedte en lengte van de gang of hal. Van beide maten haal je 60 cm af. Als je het vloerkleed in de gang of hal legt, is aan elke kant nog zo’n 30 cm vloer zichtbaar tussen de muur en de loper. Zo houd je het totaalbeeld luchtig.

Welke maat vloerkleed in kleedkamer?

In je kleedkamer kun je een vloerkleed of een loper leggen. Een vloerkleed bedekt een groter deel van de kamer.
Wil jij meten welke maat vloerkleed je voor je kleedkamer nodig hebt? Volg de aanwijzingen voor het opmeten van een vloerkleed voor de gang of hal. Kies jij voor een loper in je kleedkamer? Ga dan hetzelfde te werk als voor het bepalen welke maat een loper in de keuken past.

Bank met rond vloerkleed van Trendhopper
Bepaal maat rond vloerkleed van Trendhopper
Rawr rond vloerkleed van Trendhopper
Perry grijs rond vloerkleed van Trendhopper
Perry zwart rond vloerkleed van Trendhopper
Perry taupe rond vloerkleed van Trendhopper
 

Welke maat rond vloerkleed?

Weten welke maat een rond vloerkleed in jouw woonkamer, slaapkamer of eetkamer past? Hieronder richtlijnen om de maat van een rond vloerkleed te bepalen. We gaan uit van een woonkamersituatie.

Maat vloerkleed bij bank geheel op het rond vloerkleed: Neem de breedtemaat van de bank (in andere kamers: het grootste meubel in de ruimte) als uitgangspunt. Tel daarbij 30 cm op. Dat is de diameter van het kleed dat je het beste kunt kopen.

Maat vloerkleed bij bank gedeeltelijk op een rond vloerkleed: De vuistregel is dat de diameter van een rond vloerkleed gelijk is aan 2/3 van het grootste meubel in de ruimte. Dus neem de breedtemaat van de bank als uitgangspunt. Dan ontstaat een mooie verhouding tussen het meubel en het vloerkleed.

Maat vloerkleed bij bank naast rond vloerkleed: in dit geval heb je alle vrijheid. Ga voor een rond vloerkleed dat zo groot of klein is als jij wilt.

Strak recht vloerkleed van trendhopper
Speels Rond vloerkleed van trendhopper
zebraprint vloerkleed op koeienhuid van Trendhopper
Kies Trendhopper vloerkleed dierenhuid met organische vorm
 

STAP 3: welke vorm vloerkleed?

Je weet nu waar je vloerkleed komt en hoe je het neer gaat leggen (stap 1) en welke maat het moet hebben (stap 2). Dan belanden we bij de vraag: welke vorm vloerkleed wil je kopen? De vorm van jouw vloerkleed heeft veel effect op de ruimte waarin het kleed ligt. Houd je van een strakke balans of stijlvolle nonchalance? Bepaal het met deze tips van de Trendhopper-styliste:

Tip 1: “Als jij houdt van een strak interieur met vooral rechte lijnen of als je de lengte of breedte van een ruimte wilt benadrukken, kun je het beste een rechthoekig of een vierkant vloerkleed kopen.”

Tip 2: “Wil je rechte lijnen doorbreken en verzachten of de styling van je interieur speelser maken? Dan is een rond vloerkleed, ovaal karpet of een koeienhuid met z’n natuurlijke lijnen een goede keuze.”

Tip 3: “Je kunt ook vloerkleden in verschillende vormen combineren. Zo creëer je een originele eyecatcher.”

Zo kies je dus een vorm vloerkleed dat past bij jouw plannen, smaak en woonstijl. Of het nou een populair rechthoekig vloerkleed wordt, een trendy rond vloerkleed, ovaal karpet of een one-of-a-kind koeienhuid, bij Trendhopper is van alles mogelijk. Je kunt namelijk een vloerkleed kunt kopen uit een vaste collectie kopen, of je gaat voor een Trendhopper-vloerkleed op maat.

Trendhopper vloerkleed met subtiele print
Trendhopper vloerkleed met bloemenprint
Trendhopper vloerkleed in effen kleur
Trenhopper vloerkleed in gemeleerde kleur
Trendhopper vloerkleed met subtiele print
Perzisch tapijt bij Trendhopper
 

STAP 4 Welke kleur of print vloerkleed?

Dan nu stap 4: welke kleur of print wordt jouw vloerkleed? De stijl van je vloerkleed bepaal je op basis van jouw smaak en woonstijl en deze vraag van onze styliste: “Wil je een vloerkleed toevoegen als subtiele sfeermaker of als uitgesproken statement?” Daarbij heeft ze deze interieuradviezen:

Interieuradvies 1: “Ga je voor een vloerkleed als subtiele sfeermaker, dan bewaar je de rust en blijf je dichtbij de sfeer en woonstijl die je nu in huis hebt. Kies voor een effen kleed in één kleur of een gemêleerd vloerkleed met enkele rustige tint(en) uit je interieur, zoals Bodil, Cowan, Iceland, Mango, Perry, Revan, Rovinj. Zo’n kleed kan prima een subtiele print hebben. Bekijk deze voorbeelden maar eens: Benni, Blayze, Evita, Graphic, Multi, Panama en Rusty. ”

Interieuradvies 2: “Wil jij een statement maken? Dan maak je een blikvanger van je vloerkleed door te gaan voor één knalkleur, een mix van een aantal extraverte kleuren of een opvallende print. Denk aan een natuurlijke print, zoals een vloerkleed met bloemen, zoals Aster en Bouquet of vloerkleed met dierenprint als Rawr en Zebra, Giraffe, Leopard en koeienhuid Hiya. Kijk naar een vloerkleed met trendy geometrisch of ander expressief patroon, zoals je ziet bij Graphic, Benni en Blayze. Ga voor verschillende kleurvlakken, zoals Pablo. Of neem een vloerkleed met traditioneel patroon dat doet denken aan een Perzisch tapijt, want zoals je aan vloerkleed Ruy, Kemen, Perzian, Fe en Marroc ziet, zijn er heel veel varianten op één print verkrijgbaar.”

Interieuradvies 3: “Of je nou gaat voor een subtiel of statement vloerkleed; voor de kleurkeuze kijk je naar het kleurgebruik in jouw woonstijl. En dan geldt hoe meer kleuren of tonen je uit je interieur laat terugkomen in het vloerkleed, des te meer je vloerkleed een opvallende eyecatcher wordt. Wie het subtiel wil houden, kiest dus één of twee kleuren of daar dichtbij liggende tinten.”

STAP 5: welk type en materiaal vloerkleed?

In deze laatste stap 5 hebben we het over de meer praktische kanten van het kiezen van een vloerkleed. Namelijk: welk type vloerkleed ga je kopen, een hoogpolig vloerkleed of een laagpolig vloerkleed? En welk materiaal kies je voor jouw vloerkleed? Tip van de styliste: “Maak deze keuzes op basis van de functie en stijl die jij voor ogen hebt.”

Hoogpolig vloerkleed bij trendhopper
Trendhopper dik vloerkleed hoogpolig
Dun laagpolig vloerkleed bij Trendhopper
Vloerkleed laagpolig bij trendhopper
 

Wat is het verschil tussen een hoogpolig en laagpolig vloerkleed?

Een hoogpolig vloerkleed heeft vaak een lossere poolsamenstelling, oogt dankzij die structuur nonchalant, voelt heerlijk zacht en heeft een extra luxe uitstraling. Uitermate geschikt voor de woonkamer en slaapkamer.
Een laagpolig vloerkleed heeft meestal een strakkere poolsamenstelling, oogt meestal relatief glad en strak waardoor je makkelijk met meubels kunt schuiven en daarbij is het net wat makkelijker schoon te houden. Ideaal voor onder de eettafel.

Schapenvacht vloerkleed van natuurlijk materiaal bij Trendhopper
Koeienhuid vloerkleed van natuurlijk materiaal bij Trendhopper
Jute vloerkleed van natuurlijk materiaal bij Trendhopper
Vloerkleed van synthethisch en natuurlijk materiaal bij Trendhopper
 

Wat is het verschil tussen een vloerkleed van natuurlijk en synthetisch materiaal?

Vloerkleden worden gemaakt van natuurlijk of synthetisch materiaal. Om je te helpen bij die keuze vertellen we je wat meer over de materialen.

Vloerkleed van natuurlijk materiaal: Denk aan vloerkleden gemaakt met grondstoffen uit de natuur, zoals wol, katoen, koeienhuiden, jute en sisal. Het zijn geliefde ingrediënten voor vloerkleden, omdat ze een warme uitstraling hebben en een luxegevoel geven.

Vloerkleed van synthetisch materiaal: hieronder vallen vloerkleden gemaakt van kunststoffen, zoals polyamide, polyester en viscose]. Deze materialen zijn vooral favoriet voor vloerkleden vanwege hun praktische eigenschappen.

Allebei die materialen hebben zo hun voor- en nadelen. Zo wordt een vloerkleed van katoen wat sneller vies, maar het is makkelijk wasbaar. Een wollen vloerkleed heeft -zeker als ‘ie net nieuw is - soms de neiging tot pluizen, maar trekt door het natuurlijke wolvet amper vuil aan. En een synthetisch vloerkleed past qua materiaal misschien minder goed in de duurzaamheidsgedachte, maar het feit dat dit materiaal zelden verkleurt, goed schoon te maken is, oftewel: lang meegaat, is heel positief.

Trendhopper vloerkleed kopen

Ben je eruit; wil je een vloerkleed kopen? Shop direct in onze online woonwinkel Trendhopper vloerkleden. Of ga naar een Trendhopper bij jou in de buurt. In de winkel kun je de vloerkleden zien, voelen en je kunt onze Trendadviseurs vragen om met je mee te denken.

SHOPTIP > voor welk vloerkleed je ook gaat, we raden je aan erbij een antislipmat te kopen. Een antislipmat onder je vloerkleed, zorgt dat het karpet niet schuift en blijft liggen waar jij wilt dat het ligt. En wist je dat een antislipmat onder een dunner vloerkleed voorkomt dat het bobbelt of rommelig gaat liggen door het er overheen lopen?

Trendhopper-vloerkleed vaste collectie

Wil jij een kant-en-klaar vloerkleed in een standaardmaat kopen? Haal je hart op en bekijk de vaste collectie vloerkleden van Trendhopper. Hierin vind je vloerkleden in alle soorten en maten: van trendy vloerkleed en een tijdloos vloerkleed tot effen vloerkleed, een tapijt met abstracte print of een vloerkleed met realistisch dessin. Klik om alle Trendhopper vloerkleden te bekijken en kopen.

Trendhopper-vloerkleed op maat

Vind jij in de vaste collectie geen vloerkleed in de maat die je zoekt? Kies dan een Trendhopper-vloerkleed op maat.

Onze op-maat-collectie bestaat uit populaire vloerkleden. Allemaal effen of gemêleerde tapijten in uiteenlopende kleuren: Bodil, Cowan, Linna, Mango, Revan, Rovinj en Vernissage. Deze vloerkleden kun je in onze webshop in enkele standaardmaten bestellen. Wil jij een andere maat of vorm? Ga dan naar een Trendhopper-winkel. Door deze werkwijze is een vloerkleed op maat laten maken, niet langer een onbetaalbare hobby. Hoe leuk is dat!

Uiteraard word je in de winkel geassisteerd door een Trendadviseur. Die helpt je kiezen en regelt het bestellen van jouw vloerkleed op maat.