Menu
  • Altijd een Trendhopper in de buurt
  • Gratis afhalen bij jouw Trendhopper
  • Veel artikelen direct leverbaar
Tips en inspiratie voor behang in jouw interieur van Trendhopper.

Inspiratie voor behang in je interieur

Behang een interieurtrend? Dan wel één die tijdloos is. Uh.. kan dat? Echt wel. Behang kan altijd! Kijk maar mee: inspiratie voor behang in je interieur.
En stay tuned, want als we nieuwe ideeën hebben, voegen we die toe.

Trendhopper interieur met Eiffinger bloemenbehang Museum.
Trendhopper interieur met Eiffinger 3D-behang Artifact.
Trendhopper interieur met Eiffinger behang wandgrote afbeelding Waterfront.

Hoofdfoto van de pagina Eijffinger vogelbehang Oasis 317351 en foto’s hierboven van links naar rechts bloemenbehang Museum 307301, 3D-behang Artifact 3124810 en wandgrote afbeelding Waterfront 300916.

 

Behang als wanddecoratie

Of je nou gaat behangen in de woonkamer, slaapkamer of kinderkamer; behang is een vorm van wanddecoratie waarmee je impact in je interieur maakt. De Trendhopper-styliste illustreert dat je met behang zowel kleine veranderingen als grootse gebaren kunt maken: “Behang met subtiele structuur of textuur geeft een kamer net wat meer expressie. Met goud behang is een interieur ineens chic. En kleurrijk behang met print kan museaal, romantisch of vrolijkmakend zijn.” Conclusie: behang is voor iedereen!

Eijffinger behang Quinten-art 309136 in Trendhopper interieurstyling.
Eijffinger behang Stripes+ 377206 in Trendhopper interieurstyling.
Eijffinger behang Stripes+ 377075 in Trendhopper interieurstyling.
Eijffinger behang Terra 391513 in Trendhopper interieurstyling.
Eijffinger behang Resource 369013 in Trendhopper interieurstyling.

Van links naar rechts Eijffinger-behang: abstract behang Quinten-art 309136, grafische behang Stripes+ 377206, streepbehang Stripes+ 377075, reliëfbehang Terra 391513 en industrieel behang Resource 369013.

 

Welk behang in jouw interieur?

Welke woonstijl je ook hebt, er is zeker weten een behangetje dat in jouw interieur past. Het is bijna belachelijk zo super veel behangdesigns kun je kiezen: soorten, kleuren, structuren en prints:

• Neutraal uni behang, zoals effen behang of behang met structuur of textuur/reliëf zijn voorbeelden van tijdloos behang dat in ieder interieur kan en mag.
• Wil je een beetje met de tijd mee zonder het te gek te maken, dan mag er een glimmertje in zitten. Metallic behang bijvoorbeeld. Schijnt de zon op bijvoorbeeld het goud in dat behang, dan geeft dat een gaaf lichteffect. Geweldig ook voor in de hotelchique interieurs die je nu veel ziet.
• Behang met opvallende print is een duidelijke trend. Van fotobehang en wandgrote afbeeldingen tot grafisch behang met abstracte prints en geometrische of organische vormen, zoals het Artifact 3D-behang. En niet te vergeten: prints afgeleid uit de natuur. Denk aan plantenbladeren, bloemenbehang, vogelbehang en ander dierenbehang. De behangprints zijn soms levensecht, lijken dan weer geschilderd, getekend of digitaal.

Je merkt het hè? Er zijn zoveel toffe variaties qua behang dat het echt in elke woonstijl kan. Of jij nu een stoer, donker industrieel hebt, een maximalist bent met kleurrijk, eclectisch interieur of dat de rust van een Scandinavisch of Japandi interieur jouw ding is.

Hoe behangen

Jou vertellen hoe je -letterlijk- moet behangen, laten we graag over aan Eijffinger die dit handige stappenplan behangen maakte. En dat je met behang in één klap een muurtje of hele wand tot eyecatcher omtovert, hoeven we jou als interieurliefhebber ook niet te vertellen. Maarrrr dit zou geen Trendhopper-inspiratiepagina zijn als we geen tips en inspiratie delen voor toepassingen van behang in jouw interieur, dus:

Eijffinger restanten structuurbehang op Trendhopper behangpaneel.
Eijffinger industrieel behang Resource 369013 op hoog wandpaneel. Schilderij van Eijffinger dierenbehang Wallpower favourites 309065 in Trendhopper interieur.
Eijffinger vogelbehang Oasis 371351 in Trendhopper interieurstyling.
Eijffinger muurcirkel behang wallpower favourites 309110 in Trendhopper interieur.
Eijffinger vogelbehang Oasis 371351 in Trendhopper interieurstyling.
Eijffinger metallic behang Lounge 388722 in Trendhopper interieurstyling.

Van boven naar beneden en links naar rechts restanten Eijffinger printbehang, restanten Eijffinger-structuurbehang, industrieel behang Resource 369013, dierenbehang Wallpower-favourites-309065 en Oasis 371351 en muurcirkel Wallpower favourites 309110.

 

Behangen met restjes

Heb jij wel eens overwogen restjes behang als wanddecoratie te gebruiken?

Wandpanelen behangen

Of wandpanelen behangen is ook net effe wat anders. Kun je overal in je interieur neerzetten en ophangen. En raak je uitgekeken op de print, dan is opnieuw behangen zo gedaan.

Schilderij van behang

Een schilderij maken met behang is ook een makkie. Creëer een rustige collage met 1 soort behang of ga voor kleurrijke muurdecoratie door allerlei (restanten) behang in te lijsten of op een stevige ondergrond te plakken.

Behang boven lambrisering

En lambrisering wordt een nóg grotere blikvanger door erboven een opvallend behangetje te plakken.

Behangcirkels

Vind jij muurcirkels megavet? Dankzij de zelfklevende behangcirkels van Eijffinger heb je die zo op de wand zitten.

Fan van Eijffinger-behang

Tip van onze behangflip: hoe jij ook behang in jouw interieur gaat toepassen - kies voor kwalitatief behang. Goed behang krijg je makkelijker op de muur én van de muur af als je wat nieuws wilt en blijft langer mooi. Wij zijn fan van Eijffinger-behang. Onze behangflip vanwege de kwaliteit. Onze styliste omdat Eijffinger zowel tijdloos als trendy behang heeft.

Weten welk behang en muurverf werd gebruikt in de laatste Trendhopper-styling? Check trendhopper.nl/inspiratie-behang-muurverf.

Eijffinger vogelbehang Oasis 371351 in Trendhopper interieurstyling.
 

Show jouw DIY #trendhopperthuis & volg Trendhopper

Show op Instagram of Facebook met #trendhopperthuis hoe jij onze tips en meubels in jouw huis gebruikt. Misschien zie je jouw foto wel terug op Trendhopper.nl of in onze socials. Voor meer inspiratie en acties volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook voor meer inspiratie en acties.

De interieuritems op deze pagina shop je zolang ze in collectie en op voorraad zijn. Beschikbaarheid kan per Trendhopper-woonwinkel verschillen. Weergave behang in schilderij en muurcirkel zijn een benadering. Dit kan afwijken van de werkelijkheid